sonc90 -> RE: Совети за секој од нас (10.1.2015 17:44:08)
|
eve nekolku moi soveti: -za da ne vi prima mirizbi frizirderot iskoristeto go talogot kafe-stavete go vo tacna i ostavete go vo frizider so ostanatite produkti sto gi imate -ako racete vi mirisaat od nesto sto ste gotvele protrijte gi so kafe(nesvareno) -vo saksiite so cvekinja stavajte od talogot kafe,sodrzi nekoi si minerali koi bile hranlivi za site vrsta cvekinja -za da ne vi idat macki po cvekinjata,da ne vi gi kopaat ili mocaat zemete talog kafe i izrendana kora od portokal, izmesajte i isturete okolu bilkite -so talogot od kafe jas si pravam piling pred banjanje,i liceto no i cela koza nadole...uffff kolku mazna mi e kozata -puknatoto jajce svareto go so 1-2 lazici ocet...taka nema da iskoci od vnatresnosta -sadot vo koj varite mleko nema da vi zagori ako prvo turite malce mlaka voda i potoa sipete mleko -za da ne vi solzat ocite koga seckate kromid potopete ja glavicata vo voda(iscistena glavicata od luspata) -za da ne vi se pravat grutki od margarinot koga pravite fil miksirajte na parea -ako vi trebaat nekolku kapki limon,secnete malo delce,iscedete kolku vi treba i posle delceto zalepete go so folija -za neprijatnata mirizba na kondurite,stavete soda bikarbona vo niv i ostajte ja da prenoki a narednoto sabajle ispravosmukajte ja sodata -za kondurite da vi se rasirat,stavete gi malce na parea i posle oblecete gi i nosete gi otprilika pola saat -na gezveto kaj sto ste varele caj isturete sol i trijte kako da e abraziv,ke se trgnat flekite od cajot -mrsnoto sto vi padnalo na tepih ili na garnitura pokrijte go so talk ili bebeska pudra...po 24h iscistete go talkot so pravosmukalka -za da ne vi mirisaat sobite na pravosmukano natopete parce tkaenina so parfem i vsmukajte ja...taka sobite ke mirisaat na parfemot epa tolku mi teknuva...ako mi tekne neso drugo ke pisam pak [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|