|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
30.9.2010 19:08:46   
baby77
user posted image user posted image user posted image фала ви многу..многу ми значи вашата поддршка..user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 951
30.9.2010 19:09:42   
Bogdancanka
Baby77user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ti ja prakam seta moja pozitivna energija i stiskame palci pobrzo da si gi vidisuser posted image crtki pozzz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот baby77)
Непосредна врска до пораките: 952
30.9.2010 19:25:24   
baby77
благодарам богданчанка на сета поддршка што ми ја пракате..многу ми значи ..и многу верувам дека оваа ваша позитивна енергија ке ми донесе радостuser posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 953
30.9.2010 19:28:45   
Bogdancanka
ke bide mila ke dojde denot koga i nie ke se raduvame nauser posted image crtki samo pozitivno user posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот baby77)
Непосредна врска до пораките: 954
1.10.2010 11:08:42   
sunshine0704
user posted image cestitki na nasata trudnica, baby77 ti posakuvam lesna bremenost i iskreno mnoooogu se izraduvav isto kako mene da mi se slucilo (daj boze na site nas sto pobrzo), pozdrav do site,  opusteno da uzivame vo ljubovta i mislam se ke bide ok. Guski do site i kako e Bog nikoj ne e user posted image
Imajte ubav den

< Поракaта ја уредил sunshine0704 -- 1.10.2010 11:10:11 >

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 955
2.10.2010 21:37:20   
suzeto
i jas se nadevam deka nema da dobijam na 4
daj boze site da se izraduvame

(Одговор на членот sunshine0704)
Непосредна врска до пораките: 956
3.10.2010 12:37:09   
Anonimen

Zdravo,

Jas sum najverojatno trudna 6 nedela (ova vrz baza na napraven test i posledna menstruacija na 20 avgust). Na ginekolog seuste ne sum bila, nedelava imam pregled pa ke znam pokonkretno sto i kako. Ova mi e vtora bremenost. Osven losenje i osetlivi gradi drugi simptomi nemam.
Mozebi ke zvucam cudno, daleku od toa deka ne go sakam ova dete, nema nesto poubavo od dete. No mojot zivot e mojotkompliciran. Moeto semejstvo ne kontaktira so mene pari toa sto ne mozat da go smislat mojot soprug i taka e veke nekolku godini, nisto ne e promeneto. Jas nemam redovna rabota, no jas go obebeduvam moeto semejstvo. Mojot soprug ne raboti.Se e na mene, i pazarenje i dete, i rabota i kuka. Najloso e sto mojata rabota e od doma i moram da ja kombiniram so sekojdnevnite obvrski. Toj ne pokazuva bukvalno nikakva zainteresiranost. Sekoe popladne i navecer dokaj 11-01 e po drugari a nasabajle spie do 12-13. Mnogu cesto razmisluvam da si zaminam no ednostavno ne mozam da go napravam toa, bidejki potoa pak ke imam poinakvi problemi.
Ova dete sakav da go rodam mislejki deka mojot zvot ke se sredi, deka toj ke se osvesti i ke pocne da si gi prevzema obvrskite, no vo posledno vreme se plasam dali toa ke e taka. A jas sum veke tolku preoptovarena so se sto moze, sto ne znam iskreno dali ke mozam da se spravam so uste edno dete, i da obezbedam finansii i da se grizam za kukata. Mojata energijae pri kraj, sekoj den go pominuvam vo placenje i pocnuvam da se mrazam sebe si. Mnogu se plasam da ne mi se slci nesto i da go ostavam moeto prvo dete, potrebna sum mu, bidejki e uste malo.
Ve molam za pomos i sovet bidejki mislam deka zivotot mi se raspaga.

(Одговор на членот suzeto)
  Непосредна врска до пораките: 957
3.10.2010 12:47:02   
ameli
А дали твојот сопруг знае дека си бремена? Како реагира на тоа?
Според мене ќе мора што поскоро да донесеш одлука. Малку е непријатно пр. јас или ние да ти кажеме што да направиш, дали да го задржиш бебето или не. Но што и да одлучиш од мене имаш целосна поддршка. поздрав

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 958
3.10.2010 13:00:03   
Anonimen
Sekako deka znae. I toj go saka deteto, sekako deka go saka koga ne se zamara za nisto. Kaj mene ne postoi somnevanje deka ova dete go sakam, no kazuvam akov e mojot zivot, ne e dolzno toa dete da trpi i da me gleda kako se lomam sekoj den. edno veke e svedeok i pati, ne mozam da dozvolam uste edno. no od druga strana ne mozam nitu da abortiram, a mislam deka odmjot soprug covek ne biduva.

(Одговор на членот ameli)
  Непосредна врска до пораките: 959
3.10.2010 14:37:50   
misticia
анонимен јас еве имам пријателка во слична ситуација
таа веќе има две деца, таткото од работа ни р
таа мора на работа да оди, да подмири сметки, да среди дома, и да ги воспитува децата и ако се може да му најде и нему пари за џепарлак

многу сме блиски ама јас еве немам храброст да и кажам да го остави
таа е сега самохрана мајка со две деца исто како со три деца сосе него многу ја жалам user posted image

од друга страна не жали за второто дете што го има и двете ги сака
цел живот ја знам а никогаш ја немав видено толку среќна како кога ги гледавме моите и нејзините кога си играа

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 960
3.10.2010 16:18:29   
Bethany
Draga "Anonimen"

Ne se poznavame, ali ti navistina posakuvam se najdobro vo zivotot! Dodeka go citam tvojot post, si zamisluvam slikava pred ocite kakva e situacijata kaj tebe i ne e lesno. Voopsto! Ama jas ne te sozaluvam, duri ti se voshituvam bidejki si edna hrabra i silna zena... Sepak prodolzuvas da se boris za toa dete sto imas i izbiras da ostanas so maz ti iako rabotite ne se kako treba i kako sto zasluzuvas. Megutoa, site nasi izbori nosat posledici, pa tako verojatno i tvojot izbor na maz..sto e i pricinata za tvojot odnos so roditelite.... Bez razlika kolku i da ti izgledat rabotite bez izlez, resenie sekogas postoi. Mozebi samo ke treba da go baras i poveke da razmisluvas koe e toa resenie , a ne da i se prepustas na situacijata ne veruvajki deka ima izlez.(mislam so maz ti).Mozebi ako ti prva pristapis kon tvoite , tie ke bidat spremni da ti pomognat.Mozebi...sepak ti to znaes najdobro.

A Biblijata veli (od zbor do zbor) deka decata se dar od Bog! Ako veke se dar, zosto da go otfrlas toj podarok, posebno od Onoj koj znae najdobro kroz sto proagas! Tuku primi go kako dar i zablagodari Mu na Bog za toa. A Toj sto ti podaruva toj dar, ke obezbedi i se sto ke ti e potrebno. Samo veruvaj! Na kraj kraistata, tvoite deca ke ti se tvoeto najgolemo bogatstvo. Ke se gordees sekogas so niv, bez razlika kroz sto i da proagas! I ke ostanes covek so svoeto dostoinstvo.
Se molam i veruvam deka naskoro i toa sto sega ti izgleda kako bezizlezno, ke ima svoe resenie. Veruvaj i po vera neka ti e!

Izvini za dolg post, se obiduvav da go napravam sto e mozno pokratokuser posted image
Pozdrav i se najubavo! Pisi ni.

(Одговор на членот misticia)
Непосредна врска до пораките: 961
3.10.2010 16:25:43   
misticia
на црковниот портал читав за некоја жена маж и што ја натерал да абортира прашуваше дали е грев
попот и рече дека требало веднаш да го остави кога била трудна и да си роди

офтопик ни треба нова тема за муабетов

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 962
3.10.2010 18:48:16   
Sajna
Samantha cekam ubavi vesti u vtornik, :)))

Непосредна врска до пораките: 963
3.10.2010 19:14:02   
Anushka
ИЗВОРНА ПОРАКА: misticia

на црковниот портал читав за некоја жена маж и што ја натерал да абортира прашуваше дали е грев
попот и рече дека требало веднаш да го остави кога била трудна и да си роди

офтопик ни треба нова тема за муабетов

гревот е во жената! Не била доволно силна, за жал. Мажот бил самоискушение од ѓаволот.
П.С. Ајде Саманта, стискам палци за тебе и твојот вторник!user posted image

Непосредна врска до пораките: 964
3.10.2010 22:36:59   
fiore
anonimen i jas go procitav tvojot post i ti ja razbrav celata situacija vo koja ti se naogas.sakam da ti kazam edno mislenje i od mene.jas znam kolku ti e tesko i kako se custvuvas i znam deka ne e lesno site raboti sama da gi izvrsuvas no edno da znaes i da svatis deka decata nikogas nema da ti bidat precka vo zivotot tie se nase najgolemo bogastvo, nasa radost.decata znaat i vo najteskite momenti da ti ja razveselat dusata.ja znam deka ti si go sakas toa dete. koja majka ne saka da ima deca, no jas mislam i najdobro te ucam da si go rodis deteto i nemoj voopsto da pomisluvas na abortus.zosto gospod gi dava decata i sto znaes mozebi toku toa dete sto go nosis vo sebe ke ti donese sreka,mozebi tokmu  so doaganjeto na svet na ova dete tebe ke ti se promeni zivotot.zatoa slusajme veruvaj vo gospod toj e eden toj ne stvoril i na site ni dava dobro i ni pomaga.te pozdravuvam i ti posakuvam se najubavo i se nadevam ke ti e resat site problemi.

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 965
4.10.2010 20:42:01   
Sarah
A Biblijata veli (od zbor do zbor) deka decata se dar od Bog! Ako veke se dar, zosto da go otfrlas toj podarok, posebno od Onoj koj znae najdobro kroz sto proagas! Tuku primi go kako dar i zablagodari Mu na Bog za toa. A Toj sto ti podaruva toj dar, ke obezbedi i se sto ke ti e potrebno. Samo veruvaj! Na kraj kraistata, tvoite deca ke ti se tvoeto najgolemo bogatstvo. Ke se gordees sekogas so niv, bez razlika kroz sto i da proagas! I ke ostanes covek so svoeto dostoinstvo.
Se molam i veruvam deka naskoro i toa sto sega ti izgleda kako bezizlezno, ke ima svoe resenie. Veruvaj i po vera neka ti e!

Potpis. Se slozuvam so sekoj zbor. Mnogu ubavo kazano.
Znam deka e teska ovaa situacija anonimen, no nemoj da dozvolis da prekines eden zivot koj Bog go sozdal da se razviva vo tebe samo zatoa sto tebe ti e tesko. Detenceto ne e krivo za nisto. DOnesi odluka za zivot. Pozdrav do tebe.

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 966
4.10.2010 23:28:57   
misla
ne e moe da sudam ili da ti davam pamet sto da pravis ali devojkite se vo pravo..ne treba da pomisluvas na abortus ,mozda ova detence ke ti donesi i drugo sto ti e potrebno ,ne gi poznavame patistata Gospodovi i negovite planovi so nas..no bebeto e Bozji dar i ne treba da go frlame toj podarok...samo procitaj kolku devojki i zeni na forumot se borat za tie dve crti edna od tie sum i ja..da legnuvas i stanuvas sekoj den so nadez deka i tebe ke ti se nasmee srekata da imas bebence.. Pozdrav

(Одговор на членот Sarah)
Непосредна врска до пораките: 967
5.10.2010 21:56:01   
misla
dobro vecer..imam edno prasanje i ke ve molam ako saka nekoj da mi odgovori..denes po site broenja mi e den na ovulacija..sakam da prasam zosto mene me bolat gradite od vcera kako da treba da dobijam...ke ve molam za odgovor

(Одговор на членот misla)
Непосредна врска до пораките: 968
5.10.2010 22:04:11   
Sajna
Te bolat gradite zasto toa e eden od simtomite koj ukazuvaat na ovulaciija, bolka vo dolen del od kicma, pojacan sekret, dole pod stomak bolka u princip toa se nadevam ti pomognav pozz

Непосредна врска до пораките: 969
5.10.2010 22:05:33   
Sajna
Jas imam edno prasanje...:)) dali na tie sto se bremeni i imaat bolki vo gradite...bolkite im traat non stop ili od vreme na vreme?

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 970
5.10.2010 22:15:31   
parel

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

Jas imam edno prasanje...:)) dali na tie sto se bremeni i imaat bolki vo gradite...bolkite im traat non stop ili od vreme na vreme?

zdravo! jas sum vo 6 nedela, bolka vo gradite nemam, no imam ispupceni bradavici, koi uzasno me bolat i toa kontinuirano sekoj den. toa ne bese slucaj vo prethodnata bremenost

Непосредна врска до пораките: 971
5.10.2010 23:48:05   
misla
fala sanja mnogu za odgovorot..samo iskreno da ti kazam malku si se ponadevav da ne sum po nekoja slucajnost bremena user posted image ali ete nisto user posted image .. mozda Gospod ke se smiluva i ke mi dadi nekoe malecko i mene..ja imam isto i bolkata vo kicmata kako sto kaza ti ali sekret nemam..mozda nemam ni ovulacija ovaj mesec...nekako sum mnogu razocarana od seto ova ..sekogas si mislev deka navistina e lesno koga ke posakas i da dobies bebence ali nekako potesko odiuser posted image

(Одговор на членот parel)
Непосредна врска до пораките: 972
6.10.2010 9:11:25   
Sajna
MISLA mozebi pa i SI bremena istite simtomi se i vo bremenosta :) ama i ako ne si bez nadez samo napred mora da odime i eden den i toa ke bide i nie ke staneme user posted image

Непосредна врска до пораките: 973
6.10.2010 9:19:00   
Sajna
Ajdeee SAMANTHAAA pomina vtornik kazuvaj sto napravi....user posted image

Непосредна врска до пораките: 974
6.10.2010 13:27:12   
misla
ma nema sansi da sum bremena..pred nedela ipol mi zavrsi ali cudno mi e deka nemam nikakov sekret a me bolat gradite a vcera mi bese ovulacija den..a denes uste poveke me bolat gradite..

Непосредна врска до пораките: 975
Страница:   <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?