RE: Полот на бебето (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

miana -> RE: Полот на бебето (4.2.2013 10:11:07)

Девојки
Како се викаше онаа метода ( со вадење плодова вода мислам ) за рано утврдување на полот на бебето ??? Ај ве молам кажете ми ????
И ако сакате отврете тема - ЗА или ПРОТИВ??? Ме интересираат мислењара ваши за ова...Кога бев последен пат на гинеколог ( минатата недела ) докторот ме праша дали ке родам уште едно дете..Му реков - ДА..После следеше прашањето ,дали ке правиме..... ( незнам како се викаше методата) и јас отсечно одговорив дека НЕ сум за нешто такво,дека господ ке ме казни..Во тој момент доктором ме погледна како да ми се потсмева и ми рече - ке си правам јас муабет со другарми ( мислеше на мм ) не те прашувам тебе..Што мислите ВИе? Би направиле ли нешто вакво ?? мене ми е тоа голем грев...[sm=zmeden.gif]

arh_diz -> RE: Полот на бебето (4.2.2013 10:33:28)

Eve ti sefice :) , amniocinteza http://www.ringeraja.mk/forum/m_1232/mpage_1/key_/tm.htm#1232 ke go prefrlam tvojot post tamu

Nadia -> RE: Полот на бебето (4.2.2013 23:50:15)

[sm=modricrtici.gif] е.. и пред да одам на контрола го сонував дека е машко [sm=smiley1.gif]

kikicka -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 8:16:55)

Не е важно, но бидејќи употребивме некои финти за машко нели де второ дете да е машко, ќе видиме дали ќе успее рецептот.[sm=smiley36.gif]

Gardenia -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 9:02:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Не е важно, но бидејќи употребивме некои финти за машко нели де второ дете да е машко, ќе видиме дали ќе успее рецептот.[sm=smiley36.gif]

цела си финти ти [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif],ај ќе ми кажиш мене за женско некоја финта [sm=smiley36.gif]

kikicka -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 9:04:33)

Леле ајдее :)) [sm=smiley36.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gardenia

цела си финти ти [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif],ај ќе ми кажиш мене за женско некоја финта [sm=smiley36.gif]

profesorica -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 9:49:19)

демек употребувавме финти за да биде женско на крај забременив пак со истата поза како што го направивме дамјан, така што немаат врска позите, некои викаат од тоа што јадеш демек што да јадеш за да испадне[sm=modricrtici.gif] а што да јадеш за да испадне [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley36.gif]

miana -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 9:51:34)

Ај па кажи рецепта......

princessa -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 10:38:23)

18ta nedela, pred nekolku dena mi rekoa deka izgleda e masko, iako jas potajno sakav zensko za cuca moja drugarka da si ima, ama i taka e super. Zivi i zdravi da se samo.[sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Simona_k

Која недела си princessa ?
Браво мешани клинци супер!И ние(мажми) мислевме дека ќе биде девојче второво ама ништо за девојче ќе треба на трето да се иде[sm=smiley36.gif]

Hunny -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 10:39:28)

Имам чувство дека и 10 деца да родам ќе бидат женски. Имам ќерка, на второ не ни помислувам, а кога ќе дојде нема да се бунам ако е пак женско.[sm=smiley1.gif]

kikicka -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 11:05:15)

Миана тебе прво ќе ти ја кажам рецептата за машко ако успее. Инаку тоа со јадењето, што знам баш и нема врска многу [sm=smiley36.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Ај па кажи рецепта......

miana -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 11:09:50)

Миана тебе прво ќе ти ја кажам рецептата за машко ако успее. Инаку тоа со јадењето, што знам баш и нема врска многу [sm=smiley36.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Ај па кажи рецепта......

Те држам за збор [sm=smiley36.gif] Не зА друго,не ми се рагаат повеке од три деца [sm=smiley36.gif] а сакам и едно мажле [sm=smiley36.gif]
Јас имам една рецепта ми ја кажа докторор кога виде дека и второтои ми е женско [sm=smiley36.gif] Претходно ми викаше - кога ке решш ке дојдеш да ти кажам рецепта..И кога виде дека е женско ми вика - зошто не дојде или не ми се јави ..Јас викам - дееее докторе како да ти се јавам - ало докторе јас ке правам бебе?? И така го натерав да ми каже за да си знам за третото [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Море пак ке кажам живи и здрави нека се [sm=smiley36.gif]

Snowhite RR -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 13:11:29)

И јас со финта т.е. рецепт си добив женско, нема врска позата или тоа што јадеш битен е тајмингот[sm=wink.gif]

miana -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 13:18:25)

ТЕМПИРАЈТЕ ГО ВРЕМЕТО НА ОПЛОДУВАЊЕ

Јајце – клетката може да биде оплодена во текот на 36 часа, па врз основа на тоа може да се одреди полот на бебето. Сметајќи дека овулацијата настапува 14-от ден од циклусот, што е карактеристично за повеќето жени.
Ако сакате машко дете: Воздржувајте се од сексуален однос три до четири дена до моментот на зачнување и на тој начин ќе ја зголемите концентрацијата и подвижноста на сперматозоидите. Зачнувањето мора да се случи за време на овулацијата, односно 14-от ден од циклусот, или максимум ден порано.
Ако сакате девојче: Сексот се препорачува два до три дена пред овулацијата, а потоа треба да апстинирате. Издржливите и виталните женски сперматозоиди ќе го дочекаат својот момент и ќе ја оплодат јајце – клетката, додека послабите, машките сперматозоиди брзо ќе умрат во киселата средина.
Екстра совет - За прецизно да го одредите времето на овулација и во зависност од тоа да го темпирате полот на детето, секое утро, во исто време, мерете ја базалната температура во анусот. Зголемувањето за 0,2 степени на средината на циклусот укажува на овулација. Ако сакате машко дете, тоа е идеално време за секс, а доколку сакате девојче, почекајте го наредниот месец и во сексуални односи стапете три дена пред очекуваната овулација.

Maria -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 19:04:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

И јас со финта т.е. рецепт си добив женско, нема врска позата или тоа што јадеш битен е тајминготuser posted image

Сноувајт кажувај рецепта тогаш.[sm=smiley1.gif]Ете јас сакам женско,па ми треба сигурна метода нешто што успеало.[sm=smiley36.gif]Еве тебе ти успеало.[sm=smiley1.gif]Јас имам две машки,и ненормално многу сакам женско.Пред се нека е живо и здраво,но...вреди да се проба, нели.[sm=zmeden.gif]Ништо не губиш,можеш само да добиеш.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Simona_k -> RE: Полот на бебето (5.2.2013 19:45:40)

Еве и јас да се надоврзам со miana
Поим немав како се прави машко а како женско дете(ако е ова точно)ама еве имам синче чекаме второ и тоа е синче[sm=smiley36.gif] двете се зачнати во првата недела од завршувањето на менструлниот циклус
Па мислам дека е до генот...[sm=zmeden.gif]
Ако се решам на трето за девојче ќе ве барам за рецепт обавезно!!!!

bucko mal -> RE: Полот на бебето (6.2.2013 3:34:47)

Da znam deka tretoto ke e zensko odma ke pocnam da go pram ama ako e masko[sm=zmeden.gif]neka se zdravi i zivi ama nekako mnogu mazi ke mi dojdat po doma.Golema zelba imam za zensko koga odam vo butik za detska obleka odma odam nakaj zenskiot del i gledam gledam abe ubajni.Treba nekoj ubav recept da odberam[sm=smiley1.gif]

ruzica84 -> RE: Полот на бебето (18.2.2013 11:01:20)

Zdravo! Majka sum na dva sina,imam golema zelba za devojce,no pusti strav deka ke e povtorno since.Inaku dvete mi se zacnati za vreme na ovualacija i mislam deka ima nekakva vrska tempiranjeto na seksualniot odnos za masko.Prethodno ne znaev za ovaa recepta za devojce,kolku e ova vistina i moze li nekoe iskustvo koj,koga zabremenil i sto rodil...inaku imam cueno deka po odnosot da lezis pola saat na leva strana za devojce,a na desna strana za momce.Pozz.[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Полот на бебето (18.2.2013 11:49:31)

ШТО НА ВАКВОТО ТЕМПИРАЊЕ НА ПОЛОТ НА ДЕТЕТО ВЕЛИ НАУКАТА?

Британските лекари тврдат дека шансите за раѓање машко дете се поголеми ако жената долго не можела да забремени. До таков заклучок тие дошле анализирајќи ги податоците на 5.000 родилки кои покажале дека 58 отсто жени на кои им требале повеќе од 12 месеци да зачнат, добиле машки деца. Секоја следна година помината во обиди да се забремени ги зголемува шансите за уште четири отсто.
Некои лекари сметаат дека колку повеќе идните родители практикуваат секс, толку им се поголеми шансите да добијат син. Доколку сексуалните односи се ретки, поголеми се изгледите жената да роди девојче.

И ХРАНАТА Е БИТНА

Утврдено е дека на полот на идното бебе влијае и исхраната на мајката воочи зачнувањето. Во зависност од тоа што жената јаде, внатрешноста на нејзината матка може да биде базна, поволна за пробивање на машките сперматозоиди, но и кисела, и во нејзе подобро да се снаоѓаат женските.
Идните мајки кои сонуваат за машки деца мора да навалат на продукти богати со калиум и натриум, додека жените кои преферираат женски деца предност треба да и дадат на храната што содржи повеќе калциум и магнезиум.

ТЕМПИРАЈТЕ ГО ВРЕМЕТО НА ОПЛОДУВАЊЕ

Јајце – клетката може да биде оплодена во текот на 36 часа, па врз основа на тоа може да се одреди полот на бебето. Сметајќи дека овулацијата настапува 14-от ден од циклусот, што е карактеристично за повеќето жени.
Ако сакате машко дете: Воздржувајте се од сексуален однос три до четири дена до моментот на зачнување и на тој начин ќе ја зголемите концентрацијата и подвижноста на сперматозоидите. Зачнувањето мора да се случи за време на овулацијата, односно 14-от ден од циклусот, или максимум ден порано.
Ако сакате девојче: Сексот се препорачува два до три дена пред овулацијата, а потоа треба да апстинирате. Издржливите и виталните женски сперматозоиди ќе го дочекаат својот момент и ќе ја оплодат јајце – клетката, додека послабите, машките сперматозоиди брзо ќе умрат во киселата средина.
Екстра совет - За прецизно да го одредите времето на овулација и во зависност од тоа да го темпирате полот на детето, секое утро, во исто време, мерете ја базалната температура во анусот. Зголемувањето за 0,2 степени на средината на циклусот укажува на овулација. Ако сакате машко дете, тоа е идеално време за секс, а доколку сакате девојче, почекајте го наредниот месец и во сексуални односи стапете три дена пред очекуваната овулација.

Eve nesto sto najdov od net

Snowhite RR -> RE: Полот на бебето (18.2.2013 23:02:32)

Епа еве овие методи во текстот ги применив, со мерење на базална Т неколку месеци за да утврдам кога ми е овулација и покрај тоа што 99% знаев зашто имам редовен циклус. Значи почнав да мерам ,арно ама мм рече дека е рано за второ дете и така престанав, кога една вечер се случи тоа, мм не се тргна навреме, додуша и другпат имаше згрешено, ама јас веднаш одев во ВЦ, а овој пат ме мрзеше некако и полежив и покасно отидов. Наредните неколку дена мерев Т и избегнував секс, зашто си помислив ако веќе сум забременила, барем да биде женско. Така Т беше покачена дури по 4 дена оттогаш, па си мислев дека нема шанси да сум бремена, сигурно до сега сперматозоидите се изумрени, арно ама после прочитав дека женските живееле и до 6 дена.
Значи што треба да направите за женско, мерете базална неколку месеци за да ја утврдите овулацијата, 2-3 дена откако ќе ви заврши циклусот водете љубов, а после тоа апстинирајте. Ако сакате машко водете љубов секој ден до денот на овулација. Така некако, има статија на рр за ова, прочитајте ја, постручно е објаснето

miana -> RE: Полот на бебето (19.2.2013 14:04:33)

sorry ama kako se meri bazalna T ?

Gardenia -> RE: Полот на бебето (19.2.2013 14:08:14)

Miana имаш посебна тема,каде пишува подетално како се мери http://www.ringeraja.mk/forum/m_976/mpage_4/key_/tm.htm

talisman -> RE: Полот на бебето (19.2.2013 14:41:43)

Zdravo na site :) Polot na moeto bebe mi go nagovesti d-r. Petrova vo Remedika uste na skriningot vo 12-ta nedela, a sega na skriningot vo Cair go potvrdija nejzinoto mislenje so ona tipicnoto " Treta srekja " i normalno mi napravija belja [sm=jezicek.gif] Mi rekoa deka nosam [sm=modricrtici.gif] a bidejkji prvite dve mi se [sm=rozacrtici.gif] sega kje moram da odam i na cetvrto za da ne bide sam [sm=jezicek.gif] Prilicno sum nepoverliva koga se vo prasanje sovetive za dobivanje zensko ili masko bebe ne slusav, znaejkji deka procentot za nivnata vistinitost e 50-50, znaci ili kje uspee ili nema, duri ni na tvrdenjata na doktorite im veruvam 100 % duri koga kje si gi vidam bebinjata vo svoi race [sm=smiley1.gif]

bebuv4eto -> RE: Полот на бебето (19.2.2013 15:54:48)

mene ne mi bese vazno dali ke bide masko ili zensko ama pred da zabremenam bas citav negde po forumive deka ako sakate masko pred samiot odnos treba da se odmijate so soda bikarbona a za zensko so kiselina :))) i jas po patot na logikata kiselinata ja otfrliv i si rekov ova so sodava ne e loso posto za bilo koj spermatozoidi bi bilo poubavo ph sredinata da e bazicna za da preziveat i se odmiv iako potajno sakav devojce i se sluci zabremeniv ama masko e, e sega naredniot pat mnogu sakam devojce pa ,mozi i ke probam so kiselina :) inace kako saka gospod taka neka bidat samo da se zdravi i zivi , isto taka denta koga zabremeniv tocno mi bese ovulacija 14 den po mens, taka da najverojatno i toa deluvalo za da bide masko :)

idnata_mama -> RE: Полот на бебето (23.2.2013 18:28:20)

Мамички кажете ми кога најрано може да се види полот на детеот, односно кога почнуваат да му се формира половиот орган? немам читано многу на темава па еве од старт да се консултирам со вас [sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>