RE: Сакаме две црти!!! - III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Заедничка надеж

Порака

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (27.1.2013 23:10:36)

sibela кој ден од циклус ти е?Јас кога сум била бремена а сеуште не сум знаеле околу 27-28 ден односно тогаш се вгнездувало сред ноќ ме разбуди таква голема болка во јајници што одвај отидов во вц, по 5 мин ми помина.
И кога ми се потврди бременост исто една ноќ ми се слуќи истото,ми дадоа да пијам магнезиум и болката не се потврди.

Се надевам ќе си ги видиш сега твоите [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif]

Anne^ фала на прашање ,добра сум и чекам уште 1,5 недела да одам на контрола на 12 недела [sm=smiley1.gif]
И сеуште останува она дека некои симптоми на бременост не ни имам[sm=smiley1.gif]

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (28.1.2013 2:21:18)

Дај боже да си добра [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] Симптоми како симтмоми, а биле а не биле сега веќе исто ти е! Нема потреба да ги бараш и да мислиш дали си бремена или не [sm=smiley1.gif] сега веќе не ти ни требаат [sm=smiley36.gif] јас мислам дека подобро би ти било без нив [sm=jezicek.gif] Ве гушкам и тебе и бебулетоо [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Kolachence -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (28.1.2013 13:40:06)

Mnogu ste mi pozitivni na ovoj forum, pa zatoa resiv i jas da vi se priklucam. Melanija RR, ako moze da me stavis i mene na spisokot. Nareden termin za dobivanje, odnosno za nedobivanje, mi e na 23 fevruari.

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (28.1.2013 16:35:51)

Anne^ те [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] и ние тебе и чекаме да ни се приклучиш во бебешките теми [sm=smiley1.gif]

Kolachence и за тебе [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] и те додадов на списокот погоре и што побрзо да се бришете од списокот па сите во списокот тој со сина и розева боја [sm=smiley2.gif]

Овде никогаш не сме сами [sm=sloncek.gif]

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (28.1.2013 19:42:57)

[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

@bebe -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (28.1.2013 20:21:19)

tokmu taka, jas custvuvam ogromna nadez koga sum so vas, ajde vo mesecot na ljubovta da vidime [sm=rozacrtici.gif] crti, jas sum nekade na sredina [sm=smiley1.gif]

alai -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (29.1.2013 18:18:06)

zdravo rr eve mene denska napraviv test i toa mi izleze negativen mi bese loso i zatoa rekov daj da vidamm no nistoo no pak ve prasuvam mozi e ranoo da izleze na testot tamu kade sto go kupiv mi rekoja deka mozelo odma poslem zacnuvanje da [pokazit sto mislete vie mozi e rano ve molam za vase mislenjee ve sakam se nekako imav nadez deka ovaj mese c ke bideeee a inace na 5 treba da dojde a to sto mi podranuva znaci na 3 ve molama za mislenje mwaa

kapina -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (29.1.2013 19:37:36)

rano ti e uste za test

Cvekelencule -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (31.1.2013 0:09:23)

Mamicki jas bremena veke pet nedeli i imam cista 6,5 sm a sum bremena za treto

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (31.1.2013 11:59:45)

Cvekelencule честитки [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] што ти рекоа за цистата ?

gina -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (31.1.2013 14:13:31)

Cvekelencule cestitki [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] imaj si ubava bremenost a cistata ce si pukne ako e vodena

Bogdancanka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (31.1.2013 16:26:21)

Честитки Cvekelencule[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]имај си убава и лесна бременост

zzaa -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (31.1.2013 16:35:42)

Cvekelencule cestitki [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]imaj lesna bremenost.

Kolachence -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (1.2.2013 12:59:51)

Cvekelencule [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cacisk -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (2.2.2013 12:03:44)

Devojki dali moze da vi kasni ciklusot 4 dena, a temperaturata da e 36.6 i sepak da bides bremena?

Cvekelencule -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (2.2.2013 15:48:19)

Fala mamicki za cestitkite kaj site neka dava gospod vakva
iznanduvacka bremenost.
Jas sum seuste vo sok posto ne palnirav da bidam trudna ama ete se sluci i sega ke si go nodam jas sum mnogu,
isplasena posto dvete bremenosti mie bea teski so visok pritisok, so mnogu resko poroduvajne ama ke se izdrazi nekako i ovaj pat.
Vtoroto dete mie mnogu malo imame samo godina ipol kako ke se snajdam samo eden gospod znaj .A sega eve pocnuva da mi se gadi i sum neraspolozena i mnogu ispalsena i mnogi palcam mie strav da ne si gi zapostavm decata i taka mamicki dobro e so postoi ringeraja pozdrav do site[sm=smiley1.gif]

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (2.2.2013 19:34:22)

Cvekelencule [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ајде нека ни се множат [sm=nosecka.gif] и [sm=duda.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

ena3 -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (2.2.2013 19:40:18)

Cvekelencule , честитки и од мене . Дај Боже третата бременост со лесно да ја поминеш , а за промената на расположението и стравот кој ти се јавува , не се секирај .Тоа е минлив период . Туку , може ли мене некој да ме советува . Минатиот месец добив на 6 јануари , а требаше да добијам на 2 - ри . Една недела откако ми заврши прокрварив и на хартијата имав крвави парчиња како оние кога имам добиено . Направив микробиолошки наод и се е во ред . Вагиналните брисеви исто така се во ред . И добив на 31 јануари ( на 25 - от ден ) .Дали е нормално ова ? Има ли некој вакво искуство да ми каже што се случува ? Дури некои колешки на работа ми велат дека можеби сум имала спонтан , а јас да не приметам . Поздрав

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (2.2.2013 22:39:15)

ena3 ако убаво паметам тоа крварење ти се јави на сред циклус во одприлика плодни денови така што не наведува на спонтам.Единствено ако си имала циклус а си била бремена а и во тој случај нема да биде тоа само еден ден.
Најубаво гинеколог да ти го објасни ама не само не е ништо туку баш некои објаснувања да ти каже.Циклус на 25 дена не е нешто необично од 24 дена па натаму се смета за нормално.

Мар Мар -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (2.2.2013 23:11:06)

Zdravo na site (idni) mamicki [sm=smiley1.gif]. Mnogu mi se dopadna forumot i nacinot na koj zaedno pominuvate niz site teski i ubavi momenti, pa posakav da stanam del od vas. Zad sebe imam edna neuspesna bremenost koja zavrsi so spontan vo 5ta nedela [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] no toa e toa, odime napred. Sega so mm vredno rabotime na [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif]. Me interesira dali enkoja od vas imala bolki vo leviot jajnik kako simptom na rana bremenost. ( ne jaki i postojani bolki) Fala [sm=smiley2.gif]

Bogdancanka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (3.2.2013 17:58:02)

Map map мила добредојде на рр[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]имај си пријатна дружба

alai -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (6.2.2013 0:25:06)

zdravo rr eve mene pak znate predhodno pisav deka na 3 ovaj mesec trebase da mi dojdi no eve 5 sme nema nistoo ima blagi grcevi i idvreme na vreme bolki vo polovinata se nekakooo mie stravv daa napravamm test zoso pred 5 denovi mi pokaza negativnooo ve molam za sovet

kikicka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (6.2.2013 8:52:37)

Alai Почекај барем уште 5 дена да поминат па потоа направи тест, или, 14 дена откако последен пат сте имале односи. Јас направив7 теста и дури последниот испадна позитивен а тоа беше 14 ден од односи. Тогаш ги видов [sm=modricrtici.gif] и тоа бледа линија.

kikicka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (6.2.2013 9:14:27)

Јас имав јаки болки, но кога бев на гинеколог, покрај бременост ми кажаа дека имам и циста водена на левиот јајник,но таа не е пречка за да не останеш трудна, всушност јас сум останала покрај тоа штосум ја имала а не сум знаела.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Мар Мар

Zdravo na site (idni) mamicki [sm=smiley1.gif]. Mnogu mi se dopadna forumot i nacinot na koj zaedno pominuvate niz site teski i ubavi momenti, pa posakav da stanam del od vas. Zad sebe imam edna neuspesna bremenost koja zavrsi so spontan vo 5ta nedela [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] no toa e toa, odime napred. Sega so mm vredno rabotime na [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif]. Me interesira dali enkoja od vas imala bolki vo leviot jajnik kako simptom na rana bremenost. ( ne jaki i postojani bolki) Fala [sm=smiley2.gif]

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (6.2.2013 12:35:12)

alai тестот пред 5 дена си го направила рано ,сочекај до кај сабота-недела
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

=================
Последни трудници
[sm=9nebesa.gif]Sajna [sm=nosecka.gif]
[sm=9nebesa.gif]Melanija RR[sm=nosecka.gif]
[sm=9nebesa.gif]Juki3 [sm=nosecka.gif]
[sm=9nebesa.gif]Cvekelencule[sm=nosecka.gif]
[sm=9nebesa.gif]kikicka RR[sm=nosecka.gif]

================
[sm=sloncek.gif]За тест чекаме:[sm=sloncek.gif]

[sm=smiley10.gif]2013[sm=smiley10.gif]