Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 8.4.2013 19:16:43
moss
Melanija daj Boze, ke pochekam do sreda pa ako ne mi dojde pak ke zemam ili ne znam na ginekolog ako otidam dali ke se vidi na 2d, ama zdravje ke pocekam do sreda.LElelele daj Boze da ima
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 9.4.2013 14:53:15
dezdemona
Zdravo na site koi ste vo postapka za Ifv i onie koi gi cekaat , neznam dali e ovde mestoto da prasam dali nekoja rr bi donirala JK edna drugarka moja saka da pravi a nema Jk. Ako nekoj od vas bi sakala da i pomogne da i se ostvari najgolemata zelba neka mi pise vo privatna poraka mnogu bi vi bila blagodarna. pozdravce
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 9.4.2013 14:59:43
Melanija RR
Тема за донирање на јајце клетки има ТУКА напиши и во таа тема и овој пост нека остане за да може да биде прочитам
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 10.4.2013 16:18:13
Melanija RR
Имаш само неколку капки кафеави,или кога доби почна така?Ако така почнало па продолжило нормално не е необично,а ако е само кафеаво а нема крв тоа е веќе друго.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 10.4.2013 19:37:46
moss
lelele mene denes mi e 33 den, se plasam i da kupam pak test i pa da odam na lekar, lelel ne znam, nemam hrabrost pak za test,pred dva dena beshe negativen. Ne znam do koga da chekam i shto da pravam?Sakav denes da odam na eho ama ne mozev uhhhhh
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 10.4.2013 23:56:09
Melanija RR
moss за ехо ќе е рано до 40 ден подобро ти е пак домашен тест или преку крв ,ти пуштам среќа
file нов месец нова надеш и ќе дојдат твоите
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 11.4.2013 12:49:39
masa
Јас штотуку добив убава вест На другарка ми и доцни 6 дена,ги има симптомите,пред два дена правела обичен тест попладне и испаднал негативен.Сега несакала бременост зошто смени работно место пред некој месец,ама се смешка ,а првото детенце и е веќе 4 години.Јас навивам за ајде стискајте палци да не добие деновиве,па да го повтори тестот Не за друго да си имам другарка
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 11.4.2013 14:53:32
Melanija RR
Мasa за другаркати za
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 11.4.2013 17:28:16
baby77
Sakam i jas ovoj mesec.Pominaa 2 godini od poslednata za zal neuspesna bremenost.Vreme e pak da se izraduvam neli?Vreme e za nedobivanje.Pisete me vo spisok i mene.Vcera imav insemenacija pa cekame 2 nedeli do test
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 11.4.2013 20:25:53
Melanija RR
moss правеше ли тест? baby77 мислам дека е време за Нивеа и zansen
2013 ==============
Нивеа 23 март zansen 1 април lindicka 10 април myhappiness 13 април @bebe 18 април Anne^ 23 април baby77 24 април bebence19 27 април
================= Последни трудници kikicka RR alai Elce Lacrymosa masa Gabriela V DuffytheDuck jeka Martins mom
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 12.4.2013 13:47:23 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 11.4.2013 21:31:56
moss
jas i denes pravev test i mi izleze negativen pak, e sega denes piev mn tecnost sok i voda i na 10 min odev do wc pa moze li si se nadevam od mn pienje da mi e poretka mokrakata, a denes 34 den , lelelle nekolku dena ziveam vo nadez i denes pak se razocarav, a bas pravev ispituvanja na krv, prolaktin , tiroidna se e vo red.Ne znam sto da pravam??????????????Ke se poremetam od misla
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 11.4.2013 22:42:07
moss
test preku krv vo mojot grad nema, ne mi se veruva ama toa e, a vo skopje na koja klinika gi pravat? ne znam dali da idam sk, a i ako se odlucam da idam ke treba ponedelnik da doagam, ama stom 2 testa kazuvaat negativni najverojatno ne sum ama zosto tolku mi docni oh
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 11.4.2013 23:23:11
Melanija RR
moss земи си упат за Гак или за Адриалаб (100ден со картонче),Авицена .Ти земи упат утре па ако нема нитш во понеделник во Скопје
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 12.4.2013 6:35:45
ElleGreenaway
Девојки, го читам форумот наназад 1-2 години минимум - но досега немам ,,чепкано,, во бременост :)
Јас не сум родител, сега за сега, но сакам да ви кажам едно ,,чудо на природата,,.
На мајка ми и беше речено дека нема да може да има второ дете, и таа се помири со судбината на некој начин. Имаше здравствени проблеми и докторите и рекоа - дека не може. Сепак, на 36 години ја роди сестра ми :)
Сакам да ве охрабрам, не се откажувајте, месец за месец, ќе си дојде и вашето бебче. Тие што се во 30тите, не се плашете - наша семејна пријателка роди на 42.
Само храбро, и сите најскоро да си гушнете по еден плачко или плачка.
Јас иако немам свои деца, навивам многу за сите кои сакаат да имаат!!!
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 12.4.2013 10:19:16
masa
ElleGreenaway за позитивниот пост! А moss мила од каде си?Може немора до Скопје да одиш оди до некој поблизок соседн град.Или отиди на гинеколог да не те мачи мисла.Се надевам се ќе биде во ред и ќе не израдуваш за некој ден!
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 12.4.2013 19:42:38
moss
mi dojde denes. Nikogash mi nema docneto i sega najde bash za da se nadevam i sega teshko da odredam i ovulacija, ama ajde zdravje za nekolku dena ke mi pomine tagata pa pak ke gajam nova nadez
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 12.4.2013 22:42:21
Melanija RR
moss навистина ми е жал Имај во обзир дека кога се обидува за забременување нормално е да се измести циклусот и токву затоа овулација е најдобро исклучиво да се следи кај гинеколог.Така само шансите се поголеми,знаеш во прашање се 24 часа и мора да се прати на ехо
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 13.4.2013 11:10:08
moss
Znam Melanija RR no nie odamna se obiduvame i sekogash mi e tochen ciklusot, shtom zavrshi odam na ginekolog i da mi kazhe od koga da pochneme da pratime ovulacija. Pa se nadevam deka za mesec dena i jas ke se izraduvam zashto posle izgubenoto mislam deka samo nova bi mi ja ublazila bolkata i tagata
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 13.4.2013 14:33:24
Vesna I
Zenskiiiii strashno sum nestrpliva, strav mi e da napravam test, da ne se razocharam pak, a od druga strana ne mi se ceka do drugata nedela, da vidam dali kje mi zadocni. Poslednata mi beshe na 17 minatiot mesec se nadevam deka kje e poslednata za ovaa godina :). Sto kje me sovetuvate vie, da napravam test porano ili da cekam?????
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 13.4.2013 15:04:05
Melanija RR
Vesna I не се оптеретувај со тестови само нерви и пари се губат, ако има сега нема да ти покаже.Мора трпение и дај боже следната недела
moss така е мора со пратење на овулација неколку месеци по ред ,но штом си дознаеш точно најблиску си до
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 13.4.2013 17:14:17
Нивеа
Девојки, знам..ме немаше долго време,но еве сум пак! Нема шанси да ве напуштам , а и гледам многу новости. Добредојде на новите членови,а на тие што си виделе Честитки!!! Меланија срце добив и претходниот месец баш на време а после менстурацијата почнав со Yasmin,во процедура сме на ИВФ! Да се надеваме дека ке имам убави резултати...ќе ве читам цело време но поактивна ќе сум во темата Вештачкото оплодување! Ве гушкам и со среќа на ситеее
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 13.4.2013 19:47:28
Melanija RR
Нивеа кога видов дека си пишала во темава мислев ќе ме израдуваш Што почнувате со постапка за ИФВ ти посакувам од се срце една голема бета