dostickage -> RE: Бутици за детска облека (22.9.2011 11:32:57)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Octavia Јас сакам да купувам квалитетна гардероба за децата, но не од снобизам, туку затоа што се изначитав истражувања за канцерогени бои на облека, за хемикалии и сл., па се трудам да не ризикувам. Обично прво купувам во Wenice, ама не секогаш во Скопје (иако сум си од тука), во другите градови истите работи се поевтини, некогаш и за 1000 денари (пр. еден пар фармерки-шалвари за девојчиња, во Рамстор беа 1800 на попуст, во друг град истите беа мислам 700-800 на попуст [sm=zmeden.gif] ). Но сепак, Wenice, нешто поретко Okaidi, за бебето и од Kanz, но и Стружанка (имаат македонска и српска квалитетна трикотажа), MTČ и сл. На враќање од одмор во Zara купив неколку парчиња од новата есенска колекција за син ми и искрено, цените не беа воопшто повисоки од кинеската роба по скопскиве бутичиња за деца. Vo celost se soglasuvam.Ne deka imam mn pari ama ne kupuvam od buticinjava stvarcinja so se kako za urda cedenje a mi gi naplakja kako ne znam sto. Se pogodi slucajno lani majka mi mu kupi trenercinja od Enci menci za 900 denari komplet dukserka,bluzicka i dolen del.A posle pominuvam na zeleno pazarce i edni mizerni trenercinja gleam i i vikam na taa kolku pari vika 700 denari a bea samo gorno i dolno bez bluzicka.come on ... a i toa so mi donesle od takvi prodavnicinja nisto ne mi se pogogilo se zivo deformirano pri perenje ili glavata ne mu vlaga pa nisto ne sum iskoristila.vikam za tie pari so kuile pet raboti od pazar mozele edno od enci menci ili kanz ili struzanka pa ke zavrsele rabota.ama aj na poklonet konj zabote ne mu se gledaat [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|