RE: Вештачко оплодување IV дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kate.. -> RE: Вештачко оплодување IV дел (17.6.2013 22:56:27)

zdravo mili rr eve i jas sum za invitro samo ne mi je jasno od kade da pocnam sakam preku fondot no vo glavava mi e haos.kaj treba da se obratam najprvo.pozdrav

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (17.6.2013 23:17:52)

kaj maticniot ginekolog treba da se obrates
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

zdravo mili rr eve i jas sum za invitro samo ne mi je jasno od kade da pocnam sakam preku fondot no vo glavava mi e haos.kaj treba da se obratam najprvo.pozdrav

Felly RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (18.6.2013 9:19:24)

Kate, еве ѕирни ја и оваа тема. Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 0:01:09)

Девојки ве нема,до каде сте со постапката?Нивеа мила те мислам те нема [sm=smiley31.gif]

*******2013*******

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
13.04. -Нивеа -почеток со терапија
20.05. -trust -почеток со терапија
kapina

=========================
18.06. -trust ЕТ

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
trust -01.07. ТЕСТ

[sm=smiley31.gif]ПРЕГРАТКИ [sm=smiley31.gif]

Kolachence [sm=smiley31.gif] firenca didi [sm=smiley31.gif] Adelle [sm=smiley31.gif] gina [sm=smiley31.gif] milasteve [sm=smiley31.gif] @bebe [sm=smiley31.gif] mesecina83 [sm=smiley31.gif] Bogdancanka RR [sm=smiley31.gif]bubble[sm=smiley31.gif]koki12[sm=smiley31.gif]cacisk [sm=smiley31.gif]skopjance[sm=smiley31.gif]mimiiiiiiiiiiiii[sm=smiley31.gif]Lina*[sm=smiley31.gif]cacim[sm=smiley31.gif]taci14 [sm=smiley31.gif]Herco[sm=smiley31.gif]

=====================
2013 година
Ema$[sm=9nebesa.gif]nadezda[sm=9nebesa.gif]bebus1[sm=9nebesa.gif]beblak [sm=9nebesa.gif]

trust -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 17:01:16)

eve me da se prijavam[sm=smiley1.gif] den 4 od ET simptomi baram no nisto nema za sega I zdravje na 1vi pozitiven test[sm=nosecka.gif]pisete nekoj simptomi skratete mi gi malku makite ovie teski I zeski denovi

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 17:08:02)

Симптоми на топлово тешко, гледај лади се и уживај ене каде е први [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

trust -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 17:13:22)

melanija vo pravo si osven zestina niso ne se oseka, kade da procitam za telesnata temperatura ,kako prv znak na [sm=nosecka.gif] blagodaram

SOLE -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 17:15:54)

trust ti posakuvam da imas uspesno ivf [sm=nosecka.gif][sm=duda.gif], ne se opteretuvaj so simptomi toa e individualno, ne se napregaj, uzivaj i samo pozitivni misli, [sm=bravo.gif] pozdravce

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 17:22:11)

Има тема за Базална телесна температура клик ТУКА

trust -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 17:29:59)

fala vi sole melanija pozitivna sum I veruvam vo Gospod I Majka Bogorodicka

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 22:31:07)

dali mora superfaktot da se prima sekogas vo isto vreme na primer jas ja stavam vo 6 i pol porucek no moze nekogas da zadocnam i do pola saat dali toa znaci nesto

ole2004 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.6.2013 22:58:34)

Капина,јас не го примав точно на време,ни со првото,ни со второто,посебно со првото бидејки имаше многу гужва и се чекаше и повеќе од пола час за боцкање.Двете ми беа успешни.Само позитивни мисли и со среќа[sm=smiley1.gif]

trust -> RE: Вештачко оплодување IV дел (22.6.2013 16:38:56)

ole I dr rr koi pravevte invitro kolu denovi lezevte po et I dali cekavte za test preku krv

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (22.6.2013 22:18:45)

trust ti sega odese so dolg ili so kratok protokol te prasuvambidejki na mene mi kaza dr tase oti ke se ode so dolg protokol e sega kolku pati ti ispituvaa hormoni i kolku pati odese na eho

ole2004 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.6.2013 0:21:36)

За првото бев внимателна,не лежев цело време,но бидејки живеам во куќа не се симнував по скали,па ми носеа храна на послужавник[sm=smiley36.gif].Тест направив на денот кога требаше да добијам,бидејки имав мало крварење и беше со бледа[sm=rozacrtici.gif].Потоа земав патолошка и мислам дека беше непотребно.За второто воопшто не размислував,се качував по скали,ги вршев сите домашни работи,трчкав околу ќерка ми која имаше 18месеци,само не дигав ништо тешко и ми беше жал кога ќе ми кажеше мамо земи ме.Тестот го направив преку крв два дена порано,бидејќи на мм му беше роденден и сакав да имам двојна причина за прослава.Потоа продолжив со работа се до пораѓај.Само со позитивни мисли,верувај во позитивен тест и не размислувај за ништо друго.Поздрав и ти посакувам успех.

Didi80 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.6.2013 12:20:20)

Драги рр, дали некоја од вас додека била во постапка за ИВФ во исто време пиела Микрогинон,Достинех и се боцкала Суперфакт [sm=smiley3.gif] [sm=smiley29.gif] [sm=smiley17.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.6.2013 12:34:27)

da jas piev do cetvrtokot mikroginon i se bockav i seuste se bockam so superfakt i pijam bromergon dostinexot mojot endokrinolog mi kaza oti se stetni vrz plodot ne e preporaclivo da se pijat e sega kolku e tocno neznam najdobro bilo vo vakvi slucaevi bromergon jas pijam i eutirox sega i pancef za bronhit oti pak i bronhitot me fati bas sega i ne trebalo zaradi toa da se pocne so postapkata za ivf no sto e toa e kako ke kaze dr tase taka ke pravam

trust -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.6.2013 19:19:23)

dragi rr eve me I mene , den 6 ti popoleka izminuva , zestina golema I osven toa niso drugo ne osekam, lezam pretezno I niz doma se razdvizuvam, I jas pokraj terpijata za invitro pijam Eutirox I doktorot rece toa e ok, inaku bev za dolg protocol sto znaci imav dva meseca kontracepcija so Jasmin pred suprefakt od 0.5 pa potoa od 0.3 pa potoa sleduvaa 49 inekcii stimulacija na kraj dobiv 3 folikulcinja, od niv 2 jk I edno embrionce za transfer , eve sega cekam Gospod da me blagoslovi so najubaviot dar vo zivotot edno [sm=duda.gif] Ima li drugi rr koi se spremaat za et ili cekaat za test kako mene, pisete polesno ke ni pominuvaat denovite zaedno, ve pozdravuvam I na site posakuvam od sve srce [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

trust -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.6.2013 20:44:59)

zaboraviv da ve prasam ako znaete do koj den se implantira embrionot vo matkata[sm=smiley1.gif]

menada -> RE: Вештачко оплодување IV дел (28.6.2013 11:10:17)

jas seuste se bockam so superfakt no me interesira kako odi procedurata sega na 3 den od ciklus proveruvam hormoni a ponatamu ? uste kolku dena ima do transfer ajde vie sto pominavte niz ova pomognete mi da go znam redosledot kako ke se odvivaat rabotite :)

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (28.6.2013 21:38:38)

menada sekoj slucaj e razlicen na mene vo sredata mi dadoa po 3 menongoni da primam i superfaktot mi go namalija na 0,2 i lh mi bese nizok dali na nekoja i se ima sluceno lh da bide nizok

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (29.6.2013 13:33:33)

trust уште 2 дена [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Девојки до каде сте со постапката?Нивеа што се случи?

*******2013*******

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
13.04. -Нивеа -почеток со терапија
20.05. -trust -почеток со терапија
kapina
menada

=========================
18.06. -trust ЕТ

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
trust -01.07. ТЕСТ

[sm=smiley31.gif]ПРЕГРАТКИ [sm=smiley31.gif]

Kolachence [sm=smiley31.gif] firenca didi [sm=smiley31.gif] Adelle [sm=smiley31.gif] gina [sm=smiley31.gif] milasteve [sm=smiley31.gif] @bebe [sm=smiley31.gif] mesecina83 [sm=smiley31.gif] Bogdancanka RR [sm=smiley31.gif]bubble[sm=smiley31.gif]koki12[sm=smiley31.gif]cacisk [sm=smiley31.gif]skopjance[sm=smiley31.gif]mimiiiiiiiiiiiii[sm=smiley31.gif]Lina*[sm=smiley31.gif]cacim[sm=smiley31.gif]taci14 [sm=smiley31.gif]Herco[sm=smiley31.gif]

=====================
2013 година
Ema$[sm=9nebesa.gif]nadezda[sm=9nebesa.gif]bebus1[sm=9nebesa.gif]beblak [sm=9nebesa.gif]

trust -> RE: Вештачко оплодување IV дел (29.6.2013 20:29:27)

da melanija samo uste malku do celta [sm=nosecka.gif]pozdrav

iviv -> RE: Вештачко оплодување IV дел (30.6.2013 17:59:43)

jas testot go napraviv preku urina na 10 den od et i bese pozitiven so bleda crtka taka se potvrdi i na 12 den preku krv [sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

ajde trust stiskame palci za pozitiven test [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (30.6.2013 20:20:40)

Ima li nekoja od vas iskustvo so nizok lh

Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>