RE: Вештачко оплодување IV дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kate.. -> RE: Вештачко оплодување IV дел (19.7.2013 17:51:21)

zdravo jas ispitav bris se e vo red ispitav i papa toa go cekam rezultatot,ispitav i hiv hepatot b i hepatit c i toa e negativno sega neznam sto e na red maticniot mi stoe nezaenteresiran ako nekoja znae sto e na red neka pise za da si baram upat sakam i jas vo najkus mozen nacin da gi soberam dokumentite za invitro .

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (19.7.2013 18:19:20)

belli добре дојде на Рингераја [sm=bravo.gif]

Со лесно да поминенпункцијата во недела и многу убави јајце клетки[sm=bravo.gif]

kate.. на страната на ФЗО ќе најдеш што се треба ,разгледај би требало да има.А со матичниот мора да се договараш за редоследно да ги собираш документите да не губиш време ,во еден месец може многу да се испита.
Упати тој треба да ти дава мора сериозно да разговараш и ставиш до знаење дека сакаш што побрзо.

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (19.7.2013 18:21:29)

*******2013*******

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
13.04. -Нивеа -почеток со терапија
27.06. -Didi80 -почеток со терапија

=========================
07.07 -kapina -пункција
10.07. -menada -пункција
21.07. -belli -пункција

10.07. -kapina -ЕТ
15.07. - menada -ЕТ

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
24.07. -kapina -ТЕСТ
29.07. menada - ТЕСТ

[sm=smiley31.gif]ПРЕГРАТКИ [sm=smiley31.gif]

Kolachence [sm=smiley31.gif] firenca didi [sm=smiley31.gif] Adelle [sm=smiley31.gif] gina [sm=smiley31.gif] milasteve [sm=smiley31.gif] mesecina83 [sm=smiley31.gif] Bogdancanka RR [sm=smiley31.gif]bubble[sm=smiley31.gif]koki12[sm=smiley31.gif]cacisk [sm=smiley31.gif]skopjance[sm=smiley31.gif]mimiiiiiiiiiiiii[sm=smiley31.gif]Lina*[sm=smiley31.gif]cacim[sm=smiley31.gif]taci14 [sm=smiley31.gif]Herco[sm=smiley31.gif]trust[sm=smiley31.gif]

=====================
2013 година
Ema$[sm=9nebesa.gif]nadezda[sm=9nebesa.gif]bebus1[sm=9nebesa.gif]beblak [sm=9nebesa.gif]

babyhope -> RE: Вештачко оплодување IV дел (20.7.2013 20:19:58)

belli мила ти посакувам и тебе топло добредојде на Рингераја... да се задржиш на оваа тема активна само уште 15-тина дена а потоа да почнеш да пишуваш во Бременост [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] иако твоето искуство ќе ни биде корисно и понатака...
Девојки јас денес сум среќна затоа што го добив мојот втор ваучер од ФЗО [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] сега останува да одлучиме каде да го правиме инвитрото и дали да го почнеме летово или да оставиме после септември затоа што имам некои активности и патувања во текот на септември.... како и да е, денес е ден за славење па од утре за одлука [sm=smiley36.gif] [sm=smiley31.gif]

Didi80 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (20.7.2013 20:36:37)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] браво babyhope со срека ваучер ,да ти донесе срека и [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Драга Мelanija RR почетокот е на 27.06 ,а за другото ке видиме у понеделник [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (20.7.2013 20:42:36)

Cestitki za vaucerotmene mi e denes 11 den od transferot I sum izduena kako balon vo gradite I vo stomakot dovceraimav bodezi vo stomakot denesimam. Blagi bolki dali e toa normalno

babyhope -> RE: Вештачко оплодување IV дел (20.7.2013 20:51:05)

Didi80 фала ти мила, кажи ми со оглед дека си со долг протокол кога почна да ги пиеш контрацептивите? па од 26.6 си на суперфакт и фостимон така?
kapina тоа според мене се ОДЛИЧНИ симптоми [sm=smiley36.gif] првотот мое ин витро ги видов [sm=rozacrtici.gif] и ги имав истите симптоми кои ти ги кажуваш но потоа се случи... сега не е ни битно... ама важно и др. ми рече ако ти е поддуен стомакот ко да ќе експлодираш не се плаши тоа е добро [sm=bravo.gif] ајде осеќам дека ќе имаме трудница... само со лесно уште неколку дена [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Didi80 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (20.7.2013 21:18:18)

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Didi80 фала ти мила, кажи ми со оглед дека си со долг протокол кога почна да ги пиеш контрацептивите? па од 26.6 си на суперфакт и фостимон така?

Со контрацептиви почнав уште на 03.06 ги пиев 35 дена ,од 27.06 почнав суперфакт а покасно почнав и фостимон. Пред некој ден почнав и да си купувам зашто ги потрошив тие 30 преку фонд ама здравје не е важно тоа ,важно е она убаво што следува [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

menada -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.7.2013 10:17:19)

Kapina se nadevam deka toa se simptomi koi vodat do pozitiven test ti posakauvam z brzo d agi vidis , mene osven sto gradite mi se podueni i me bolat dr nisto ne cuvstvuvam dali treba da imam nekoj simtomi ili...mislam deka treba da te boli stomakot dali toa e nekoj simptom koj vodi do uspesnost ili se e individualno. me interesirali dali nekoja rr nemala nikakvi simptomi a sepak imalo pozitiven test?

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.7.2013 16:47:21)

Menada kaj sekoja zena simptomite. Gradite mozat da bolat I od cikloproginova sto ja pieme mene mi e strahda napravam test celata sum ispanicena sto ke izleze preeska od kafeto mi bese tesko si vikam mozda e toaodsto mnogu retko pijam kafe

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.7.2013 17:59:09)

babyhope честитки за ваучерот кој ќе ви донесе [sm=modricrtici.gif]

kapina уште 3 дена [sm=bravo.gif]

bik4e -> RE: Вештачко оплодување IV дел (21.7.2013 22:20:13)

babyhope cestitki za vaucerot belli ti posakuvam dobrodojde na rr i uspesna punkcija :)

betti -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 0:00:14)

zdravo mili moi ovoj forum besea mene najgolema
poderska ima edno izvesno vreme nemam pisano no ne ve imam zaboraveno
taka se resiv da vi pisam nis sto pominav jas
i da vi kazam do kade sum mozebi moeto iskusto vi bi pomognalo
milicki jas 8 pokusaj na ivf imav vo april mesec tolku pati imav praveno ivf
ne mi bese sluceno da imam hiperstimulacija
na kraj zaversiv vo bolnica so nogu srasni bolovi sto mislev sekoe vreme deka ke umram od bol i ot taga
mislev deka ne mi uspea ivf
no obratno
milicka jas sum bremenaaaaaaaaaaaaaaa[sm=nosecka
bev vo austria ako ve interesira nesto slobodno piisete
nemoj nikoja od vas da gubi nades ne mora da znaci deka ke vi uspee 8 pat
ama nades nikako gubenje
gospot e nogu golem
pozzzzzzzzzzzzzzzz
ve guskam na site

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 0:24:40)

Beti cestitki milicka neka ti e so lesno bremenosta jas treba vosreda da pravam beta hcg lele kolku e tesko Kogan se cekadali e uspesno ili ne IVFto sakav denes da pravam beta hcg no maticniot ginekolog ne mi dade od simptomi nemam nikakvi Samo sum poduena kako balon na 5den od et imav jaki bolki pri mokrenje kako nekoj da me sece so noz no postepeno isceznaa

betti -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 1:07:21)

Falla kapina

I jas Potekov kako balon
5 den Ot transferot gradite
Me Bolea mi bea nadueni nö jas
10 den Otto transferot zaversiv
Na bolnica Ostiot den doznav
Deka sum bremena ti derzam sreka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Beti cestitki milicka neka ti e so lesno bremenosta jas treba vosreda da pravam beta hcg lele kolku e tesko Kogan se cekadali e uspesno ili ne IVFto sakav denes da pravam beta hcg no maticniot ginekolog ne mi dade od simptomi nemam nikakvi Samo sum poduena kako balon na 5den od et imav jaki bolki pri mokrenje kako nekoj da me sece so noz no postepeno isceznaa

latica -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 11:32:50)

baby hope ЧЕСТИТКИ ЗА ВАУЧЕРОТ [sm=smiley1.gif]за колку време доби одговор од фондот И КОГА ГИ ПРАТИ ДОКУМЕНТИТЕ. мЕ ИНТЕРЕСИРА КОЛКУ СЕ ЧЕКА

Поздрав и со среќа миличка

menada -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 11:45:24)

Kapina testot se pravi 14 dena od punkcija ili transfer? mene mi kazaa od punkcija,mislam deka mozis da go napravis ne treba da cekas do utre, jas imam od denes bolki vo stomakot kako menstrualni samo poblagi kolku e toa vo red neznam, osven sto gradite me bolat dr nisto ne cuvstvuvam, stomakot ne mi e poduen nemav rozev iscedok kako rezultat na implantacija mi ostanuva samo da cekam. Jas utre imam namera da napravam test zatoa sto mislam deka treba 14 dena od punkcija vidi na listot sto ti go dadoja od bolnica taka pisuva.

babyhope -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 15:36:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: latica

baby hope ЧЕСТИТКИ ЗА ВАУЧЕРОТ [sm=smiley1.gif]за колку време доби одговор од фондот И КОГА ГИ ПРАТИ ДОКУМЕНТИТЕ. мЕ ИНТЕРЕСИРА КОЛКУ СЕ ЧЕКА

Поздрав и со среќа миличка

Фала ви милички, да ви се враќа на сите што ги чекаме [sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif]
latica јас ги поднесов на 05.07 а веќе биле разгледувани на 15 или 16, што значи најбрзо што може- само 10 дена (за разлика од првиот пат каде од поднесувањето до одобрувањето ме враќаа сто пати и после 1 година ми го дадоа)

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 17:28:40)

Znam menada no mojot maticen gin ne mi dava porano da go a I stoe sigurno sigurno e a I utre mie15 den jas primav pregnil ipo transferoti zatoa si pocekav

belli -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 18:21:27)

Blagodaram Melanija
Ubavo si pominav na punkcija,imase 5 j.kletki [sm=smiley1.gif]odlicni kako sto rece biologot.Transferot treba da bide na 25 ili 26 ke mi kazat tocno....Drzete sreka da prodolzi se ubavo..Osekam slabi bolki vo jajnicite,no ne estrasno...cela sum vo iscekuvanje.Soprugot e nekako posmiren,ja potisnuva nervozata pouspesno...Se molam za nas i za site vas sto isto taka ocekuvate rezultat.pozdrav i blagodaram za poddrskata

So sreka kapina i vie bevte vi Plodnost?Aj neka ni donese sreka.Gledam tamu dodeka cekame mnogu cesto radosni lica,cestitanje....imaat uspeh.Daj boze i nie isto da se raduvame...[sm=bravo.gif]

Cestitki za vaucerot.[sm=bravo.gif]Mnogu sreka

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.7.2013 18:54:55)

Da beli tamu go pravev ivfto vo plodnost

babyhope -> RE: Вештачко оплодување IV дел (24.7.2013 9:14:51)

Добро утро на сите
Ја чекаме kapina со вести за [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] ајде навиваме [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bethany -> RE: Вештачко оплодување IV дел (24.7.2013 9:18:24)

Ооо денес е денот? Капина, чекаме убави вести [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (24.7.2013 10:25:52)

Imav proliv sabajleto me prekara sega mi zemaa krv I rezultatot kaj14 casot

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (24.7.2013 10:26:15)

Ајде Капина, со среќа! Ти праќам позитивна енергија за [sm=rozacrtici.gif]!!!

Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>