Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Pricina za mojot spontan abortus e bakterijasite trojca ginekolozi sto me gledaa na eho se soglasija okolutoajas I pred da odam na ivf imav nekoja urinarna infekcija gi prasav da ne e toa sto ne stavav utrogestan dovolno I mi vikat kazaa I deset utrogestanida stavas plodot nema da se. Zadrze moite brisevi poslednite bea vo oktomvri napraveni napraveni a ivf pravev vo juli Mr gledaa trojca stari iskusni ginekolozi na ehoto I cekam. Sega da pomine krvarenjeto pa da odam bris da napravam
prethodno imav ureoplazma ureolitikum i mikoplazma hominis no piev klaritromicin i na posledniot bris vo oktomvri bese vo red gi nemase tie bakterii no kako sto citam na net sega ovie bakterii se vrakale nazad pak mozelo da se pojavat a i mozat da bidat pricina za losiot spermogram na mm odnosno da vlijaat na brojot i na podviznosta na spermatozoidite sega cekam da sopre krvarenjeto da odam za bris a mm da naprave spermokultura oti on voopsto nema napraveno spermokultura
Kapina многу пропусти ,сепак за ифв треба понови брисеви а на спермограмот од мм се гледа дали има потреба од спермикултура а на секој спермограм што не е во ред се прави спермокултура. На крај ќе излезе и дека може и природно да забремениш.Те молам внимавај и се испитувај. Во тема ТУКА има пишувано рингерајка дека маж и ги правен испитувања за инфекции м,а ти спомна дека спонтан може да настанал од неквалитетен сперматозоид.Сега не ми е јасно како докторот можел да одбере лош сперматозоид?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
na nas nikoj ne ni kaza da napraveme spermokultura nikoj od ginekolozite samo mm piese so mene zaedno klaritromicin i jas posle gi povtoriv brisevite i se bese vo red i mojot maticen ginekolog mi kaza oti nema potreba pak da pravam brisevi a cenetiot doktor tase ja gledase sto pati papkata pa ne kaza pak da gi povtorime brisevite no zatoa veke nema da molcam ne samo ke cekam da dojde ovde pak ministerot za zdrastvo vo strumica i da kazam sto mi se sluci oti jas samo jas si znam kako mi e dusickata tie denovi koga gledav kako pagat parcinja od mene oti se e videlo sakus kaj mene na ehoto imam mnogu vrski jas mojata familija e edna od najmoknite familii vo mk
Ne e rabotata za los spermatozoid. Tuku jas ja imav ureoplazmata I mikoplazmata I gi srediv so klaritromicin igi prativ dokumentite za invitro preku fondot toa bese vo oktomvri mesec. I nikoj ama bas nikoj od lekarite ne ni kaza otie Treba da se napravat ponovo brisevi pred invitroto I. Oti ureoplazmata I mikoplazmata znaat da se povtoruvat I oti of nivmoze da dpjde do spontan abortus. Jas mu veruvav na dr tase I zatoa ne vnimavav na nisto odev na ivf polna so nadez oti ke zavrsattiemakicki I nwocekuvav takvo nesto I na krajta izleze oti on ne obraka voopsto vnimanie na tielekovisto se preku fondot I vo nivna gleda samo pari toae ne samo jas tuku I drugi pacientki negovi go imat kazano on mi ja znae lozinkata mojata sto e ovde I de karavme zatoa so nego oti sum pisuvala loso za nego. No sto e toa loso I jas neznamkoga toa se sto go imam napisano ovde e vistina kakoda kazamloso za mojot endokrinologotkoga zenata vo bilo koe vreme e dostapna. I mozam da na prasambilo sto ili pak toj ginekolog sto odam kaj nego na privatno koga on covekot se javi gore na oddelenieto oti doaga iten slucaj koga jas go gubev plodot I koga dr tase mi go iskluci telefonot
Ах Капина, кога ќе почне да се отклопчува клопшето е лошо. Проблемот кај нас е што гинеколозоите не сериозно си ја сфаќаат работата и гледаат само ред да мине. И не само тие, и сите лекари. Не ти дава упат дури и на своја рака да сакаш да направиш испитување. И кај моја другарка испадна неуспешно ин витро поради бактерија (протеус, која ја имало во многу мали концентрации но ете направила проблем). Истата се леувала со обичен Цитерал, но ете немнало кој да им каже, но после собирајќи документи за второ ин витро таа си остана бремена природно. Затоа и јас се исплашив од Ле и ја правевме спермокултурата и планираме сега да ја повториме спермокултурата, баш од овие причини
И не ми е јасно , како може да ја знае твојата лозинка
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 7.8.2013 10:55:31 >
Mislev na moeto korisnicko ima ovde go doznal od nekoja od devojkite vodelo Koga pisuvav za medrol
Капина, што воопшто се замараш, има и други доктори за ИВФ, а тоа што прочитал, очигледно не му е сеедно за имиџот. Оди таму каде што си сакана и почитувана за пациент.
Kapina kako moze Dr. da ti ja znaes lozinkata na forumov?? Zosto si mu ja dala? Neka pomine mesec dena od ova loso IVF i ispitaj se i ti i MM odite vo Sistina ili Remedika, batalete go Tase. Se ce se sredi samo potrebno e vreme.
Ne mu go dadov jas korisnickoto ime tuku nekoja od ovdesnite clenovi mu e kazala sto imam jas pisuvano vodeZA nego sega vo petok ke treba da odam za bris mm za spermokultura. Da zeme upat na3 septemvrike odam na transfuziologijai endokrinologija. Do vecer ke mi kazat koga da. Odam na pregled vo sistina cekam bidejki imam rodnina koja raboti tamu
Капина, батали се што било. Заврти нова страна, почни некаде се од почеток и концентрирај се на следните чекори. Не вреди да се нервираш, а тоа и најмалку ти ттреба сега.
Рингерајки, ве молам тука колку ви беше вредноста на ТСХ за успешно забременување. Знам дека е многу важно, па затоа молам за искуства. Капина веќе го направи тоа. Позз
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 7.8.2013 14:51:41 >
Zdravo mili prijatelki Celata sum presrekna denes od vozbuda i po telefonite ne stignav vas da vi napisam.Otidovme vo Bitola i prvo napraviv test za bremenost .Koga vidov dve crtki veruvajte,srceto ke mi prepuknese.Posle 7 godini brak ,prvpat vidovme .Napravivme test so krv,bese 467. Opsta radost bese voBolnicata i doktorot so nas zaedno se raduvaa.Slobodno mozam da kazam deka denes mi e najsrekniot i najvozbudliv den vo zivotot.Na site vi posakuvam ova da go doziveete.
Zdravo mili prijatelki Celata sum presrekna denes od vozbuda i po telefonite ne stignav vas da vi napisam.Otidovme vo Bitola i prvo napraviv test za bremenost .Koga vidov dve crtki veruvajte,srceto ke mi prepuknese.Posle 7 godini brak ,prvpat vidovme .Napravivme test so krv,bese 467. Opsta radost bese voBolnicata i doktorot so nas zaedno se raduvaa.Slobodno mozam da kazam deka denes mi e najsrekniot i najvozbudliv den vo zivotot.Na site vi posakuvam ova da go doziveete.
cestitki za bremenosta da imas ubavi 9 meseci i da rodis prekrasno bebe ili bebenca
Sega neznam samo koi merki da gi prezemam zatoa sto mi go napravi doktor tase zatoa store se istrosiv finansiski nemozam Da prodolzam ponatamu a doktorite mi vikat mojot e iten slucaj jas veke finansii da prodolzam ponatamu a doktor tase nema da go ostavam taka ne mu e bilo prv pat toa da go zgrese nema sansi da go ostavam takasamo neznam kade mozam da prijavam zatoaDali da se javam vo fond ot za zdrastvo oti odev. Preku niv za ivfili da se sovetuvam so advokat ke gi napravam site ispituvanja sto treba pak no ne vo strumicatuku vo sk ili ke vidamtocno kade ke gi pravam esenta zdravje denes bev na transufoziologija o ovde vo strumica I mi kazaa oti za sk ke zakazuvat duri nakrajta na avgust. Ke se. Pravat I tamu nekoi ispituvanja I sakav da kazam tie sto se veke pred ivf dobro e da ispitat I faktori na koagulacija
belli samo zamisluvam kolku si srekna. da dade gospod duplo da se raduvas posle 9 meseci. i sega koga ke premines vo forumot za bremeni ne zaboravaj na na,s posetuvaj ne odvreme navreme za da procitas koga i nie ke se raduvame.
belli имај лесна бременост и уживај следниве 9 месеци
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.