Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Eve i nie sme veke vo ovaa grupa, pa da piseme sto i kako ruckame
dorucek standardno, ovosje (kivi, banana, sok od portokal) i zitarici i med na Nestle uzinka jogurt (ima i proja, pa ako saka ke kasne) rucek ribina corba so mesan zelencuk uzinka kompot od slivi i brusnica vecera nekoja polesna mlecna kasa jogurt pred spienje (ne pie mleko , se' uste)
Imame godinka i dve nedeli.
Nie imame 13 meseci se uste jademe blendirano, ovosje jade vo vid na kasa samo, zelencuk isto, imavme mnogu maki so negovoto nejadenje kazete mi ve molam do koga im davate na vasite malecki blendirano? David jade lepce i kaskavalce ili so puter ili abc na primer ama od drugovo ne go saka ako ne e kasa. inaku denes jadevme kasa od praska so kiselo mleko okolku200g pa cicase pa ke jade kasa od morkov kompir i pilesko so 1 lazica pavlaka(samo vaka mi jade zelencukovi kasi) pa posle 1 sise kravjo mleko(od skoro pocna da pie malku po malku zasto ne mi ima prifateno cucla) za vecera zitarki so jogurt i cicane za nananje
davidco, јас дали 2-3 пати му имам дадено блендирано, од сам почеток од 6 месеци му пасирам со вилушка и немам никакви проблеми со џвакањето. За повеќе искуства можеш тука да прочиташ. Еве линк. http://www.ringeraja.mk/forum/m_15528/mpage_3/key_/tm.htm
А ние денес јадевме
лепче со шунка, путер и сирење чоколадо чоколадо супа од зеленчук и свинско месо на скара млеко пред спиење
до вечер банана кифлички со сирење и јогурт млеко пред спиење.
А еве го менито од вчера. (не претерувам, буквално тоа јадеше по ред)
чоколадо чоколадо чоколадо млеко чоколадо месо на скара чоколадо смоки млеко пред спиење
Има 22 месеци
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 17.4.2012 15:49:28 >
Денешно мени: 8 житарки со мед и овошје банана, мал пудинг на дукатино и две плазма бисквити зелка манџа со маено лепче лепче со путер и сирење и овошен јогурт од боровинки
вода кога ќе побара, плус мала шолјичка чај - мама пиеше, па мора и тој
8.00- 200 мл.млеко 9.30- парче лепче со путерче на тостер и павлака 11- 200 мл цеден сок од јаболко,портокал и морков 14.- тортица 7дејс 15.30- малку зеленчукова каша брокула,карфиол,морков,млад кромид со к.млеко 17 - 150 мл цеден сок 18.30 - банана 20.30 - пржено јајце во маслиново и пола домат со павлака и пола парче лепче околу 22 би требало околу 180 млеко да испиеме уште
Се вративме во нормала со јадењето ,нешто му беше намален апетитот последниве 2 недели
12 месеци и 1 недела
Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !
8 - млеко 200 мл во градинка(ми кажаа дека се си изел ): - палента со сиренце и јогурт - овошен компот - мешан зеленчук со пилешко и к. млеко - чоколаден пудинг
17- банана 18- 250 мл. сок од порткал 20.30- 8 житарки на нестле 21.30- сок 23- 200мл.млеко
13 месеци
Денешното мени: палента со сирење и пола канче кисело млеко јагоди, јогурт и 8 жита на Нестле - околу 125г домашна пилешка супа, печени компири со пилешко за ужинка планирам некое овошје, можеби банана лепче, јајце со АБЦ и јогурт
Доручек палента со кисело млеко скоро цела кришка леб со аргета џуниор многу чај,вода за ручек има телешко со варен зеленчук (тиквичка,морков,брокула,компир....) после кога се враќам од работа нешто благичко или смоки за вечера што ке сака,може бисквити и млеко попара,или лепче и путер со патлиџанче.... и пред спиење околу 250 мл млеко
Појадок - пржени лепчиња со крем сирење и кисело млеко Ужина - сок и банана Ручек - супа, печени млади компири и пилешко месо Ужина - овошен јогурт Дукат Вечера - овесни снегулки со кисело млеко и мелено ленено семе
И две шишиња млеко пред попладневно и ноќно спиење по 200 мл. Во меѓувреме се трудам да му давам повеќе вода, помалку сок. А сигурно и како дополнителна ужина ќе касне смоки или нешто слично
за три недели полниме 2 години
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 24.5.2012 15:42:16 >
леб, путер, сирење и јогурт банана и јагоди печен лосос во фолија со зеленчук и лимонов сок, салата краставица (не е баш салата пошто не му ставам оцет) Дукатино десерт Нестле 8 жита и мед со млеко јогурт пред спиење
14 и пол месеци
< Поракaта ја уредил Calypso -- 29.5.2012 13:44:20 >
- mlekce okolu 150 ml so med, kakao i jajce od potpoloska - dorucek - kornfleks so mleko - uzina - praska, banana i domat - ova vo rastojanie od nekolku casa. -sok od krusa i jabolka spenje - rucek - grasok so zelencuk i proso - uzina - moze bounty malo cokolatce ili ako saka povtorno domat - vecera - kje vidam sto mozebi jufki ili palenta so sirenje.
Млеко со бисквити малку суво грозје сок сега се напи пак малку млеко со б6 витамин кога ќе стане ке јаде супа со зеленчук, риба и компирче вечер изггледа некој кроасан ке му купам оти одбива се да јаде