Bethany -> RE: Хигиена кај машки деца (17.1.2013 11:13:29)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Happy mummy Miana,nemozam ni da ti opisam sto doziveav ovie dva dena koga go gledav kako place i zatoa vtoroto definitivno sakam da mi e kerka!!! A i seuste ne e zavrsena makata,deneska ne odime pak na doktor,ama utre pak ke odime.Mora taka da bide dodeka ne se otvori ubavo.Inaku otvaranjeto e kako sto kaza i Pepelaske PR zaradi da ne dojde do infekcija bidejki vnatre se zbira dosta necistotija,jas se zacudiv kolku necistotija imase,a istotaka kaj nekoi slucai doaga i do slepuvanje,pa nemoze ni da mocka i se pravat mnogu poserizni problemi.Znam deka ima razlicni mislenja okolu toa dali treba ili ne da se otvara,ama eve nie se resivme da go prevzememe toj cekor.Kaj mene bese i polesen slucaj bidejki jas od malo mu go otvaram i pola glavicka bese veke izlezena,no kako sto mi kazaa imalo mnogu poteski slucai kade sto i do hirurg se stiga.Inaku go premivam so kamilica i go mackam so kantarion i krem od neven.Se nadevam deka veke sme pri kraj so makite......nemozam poveke [sm=smiley19.gif] Happy mummy , кога поминувавме ние низ ово, нас ни дадоа и Белогент маста, таа да ја мачкавме 3-4 дена, таа е антибиотик, и ќе спречи некои можни инфекции бидејќи е кожичката отворена на сила. Не знам каде одите вие, ама нас педијатарот ни даде упат за уролог и таму ни ја отворија кожичката до крај. Инаку, од самото раѓање ние му подотваравме колку може, ама ептен тешко одеше, се обративме на педијатар кога приметив бело топче на главичката и педијатар ми кажаа дека мора да го средиме тоа инаку ќе има понатаму повеќе проблем со мочкање. Беше хорор, тој прв ден посебно, јадничак плачеше многу и јас со него, ама утредента веќе беше подобро. Исто го одмивавме со камилица и придонесе многу и таа маст бидејќи мислам повеќе ја санираше болката. Ние не одевме секој ден, еднаш ни отвори уролог, излезе многу нечистотија, и не посоветуваа ние да отвараме неколку пати во денот. А како тоа да го правиш ти на своето дете? И ние се трудивме, ама после неколку дена пак ни зарасна, па пак ни уролог отвараше, овој пат не беше толку болно. Така да сакам да ти кажам дека дури и подобро е да го носите некој друг тоа да го прави неколку дена, отколку пак да ви се залепи и пак одново. И понатаму ќе треба да продолжите да го отварате, ама подруго е кога убаво зарасте. Ние секое вечер при бањање му отвараме и переме, мм всушност, и тој не се буни сега. Така да и твојот ќе навикне со тек на времето, сега е нормално да се буни бидејќи е поминал низ шок и болка. Да речам подобро е сега отколку уште поголемо кога ќе е. Мојов имаше 8-9 месеци тогаш, па пак се исплаши, а знам дечиња на поголема возраст од што ги болеше не сакаа ни да мочкат после, се стегаа, па уште полошо. Така, ќе помине и ќе биде подобро. Ние мора многу тога да издржиме, за жал и малечките исто така, ама се заборава. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|