lukas -> RE: Хигиена кај машки деца (10.5.2011 9:22:32)
|
celo vreme mislev deka pravam se pravilno vo kapenje mu go podotvorav,mu pravev masazi so kamilica i gaza,i eve sega nekni pedijatarot mi rece deka e zatvoreno a jas pred toa zatvoreno mislev vo smisla so se veli zborot da nemozi da mocka,ima samo malo dupcence od kaj so mokri ja procitav i onaa statijata na rr -ja,i se pravev kako sto treba sega od kade toa zatvoranje,gornata kozicka mu se trga a taa dolu kako prodzirna sto e e otvorena kolku dupceto za mokrenje mu se gleda samo,e nezz poveke sto da pravam pedijatarot veli deka do 18 meseci ne se dozvolvalo nasilno otvaranje cekale samo so nezni masazi da se otvori ako i do 18 mesec ne se otvori se odelo na urolog za da se otvori nasilno,se isplasiv v kraj rekov ajde se pravam od pocetok kako sto treba i na kraj pak maki,nemame nekoj problem kako sto procitav gore primer,ima malzno mockanje,nema meurcinja i bez problem si mocka,samo ete sega nekolku dena koga ke mu go podotvoram posle kapenje se dodeka e omeknato ne saka da go dopiram se vrti i placi ,dali go boli ili[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ednostavno neki da go pipkam deteto moe e 14 meseci..uh veke od ova najmnogu mu bese strav a doktorkata mi veli deka ova se desavalo na sekoe vtoro dete...i kako odi toa nasilno otvaranje kaj urolog so raka ili so nozica?uh mnogu mi e strav citajki gi gornite iskustva...pozz
|
|
|
|