blond -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела II [chat] (2.2.2015 9:26:30)
|
Ауууу за притисок не споменувајте, едвај мие 85/55со пиено кафе [sm=jezicek.gif] И мене ми се случи така да ми стане лошо, а бев јадена, во сред Космос, почнаа ушите да ми зујат, почна да ми се темни пред мене, го фатив мм за рака и веднаш надвор ме изнесе, па си дојдов при себе. Инаку холестерол и триглицериди е нормално да се покачени кај трудница, мене ми беа покачени во првата бременост, рекоа ништо опасно и страшно. Инаку нешто овие два дена слабо мрда малава, дали дека јас не сум седнала... Сега ќе апнам нешто благичко, може ќе ја размрдам [sm=smiley36.gif] И еве не дава да ја споменам почна да клоца, да не ја мислам, лудува уште сега [sm=jezicek.gif] а тек кога ќе се роди... Јас едвај го чекам породувањето, за вас не знам. Сите ми велеа и во првата бременост уживај дур си бремена ќе го бараш овој период на мир и тишина, јас напротив, едваааааааааај чекам бепче да си гушнам. Од време на време ме фаќа емоционална криза, бидејќи да не имав спонтан, веќе 4 месеци ќе имаше бебушко... Ама ајде ќе се воздржам уште 3 и пол месеци. А и батково штом слушне збор бебе или батко на тв вика: е мамо кажаа батко, јас ке сум батко, тоа е мое бебе [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|