princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела II (14.3.2016 16:42:20)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Neurotoxin RR Точно дека зголемено лачење плунка е нормална појава во бременоста, ама и мене ме нервира кога му кажувам за мачнините и он се зафркава со мене, ми вика, стварно ти се лоши, од што бе така??? Нормална појава е ама треба некако да се намали, сепак треба да функционираме. Чај од жалфија не смееш да пиеш сега, ама пробај со поконцентриран раствор да жабуркаш почесто. Нормално е да, ама како што читам и ретка. Се надевам дека ќе помине кога целосно ќе исчезнат и мачнините. Само да поминува е битно. Јас за жалфијата не сум знаела дека не смее да се пие, не сум ни пиела ама имав смукано минатата недела бонбони од жалфија против кашлица. Можеби се на се 5 мали бонбони. Ќе пробам со растворот, не ми преостанува друго. Важно ми е многу непријатно и гадно се осеќам, или мора да ја голтам плунката или да плукам постојано во шоља, а и тоа и тоа има контра ефекти[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|