mosa
|
Моса, и мојов оди на пат па кога се враќа сака да јаде зготвено, и затоа си излегуваме по традиционални ресторани кај што си јаде тавче гравче, сарма итн....ама јас уште од сам старт сум рекла, јас во кујна не гинам и главам и тоа е тоа, сакаш буни се, сакаш не, реалноста е таа. Додека живеевме заедно јас освен сендвичи, ориз, шпагети, како и пржени јајца со колбаси друго не сум направила. Среќа што мм готви Што знам, човекот од тинејџерски години живее сам и сам си готви сам си пере, пегла и чисти и стварно имам среќа што таков ми се погодил, иначе осеќам дека ќе летаа папучи по дома. Ikana blazesisti stom i toj se faka za rabota.Toagas rabotata ti e olesneta.Pa i jas mislam dekla ne e strasno ako toj napravi nesto vo kujnata,no vo nasata situacija jas sum nevrbotane i sum doma cuvajki go naset_o since.Znaci i ne mi pretstavuva gotvenjeto nekoj pogolem problem bidejki sum jas pretezno doma. I jas koga bev kaj mojte sum go gledala tatko mi kako i pomaga na majka mi i toa mnogu.gotvi i den denes,vari kafe toj obavezno nasabajle i posle rucek.Znaci ne okolu obleka i nesto drugo niz kuka ama vo kujna sekogas koga e doma.Znaci toj toa go pravi spontano,duri i mnogu poubavo gotvi otkolk majka mi,i bez nikakvi kavgi i nateganja.i jas i mm koga se zemavme sakav da m pokazam deka ne e nisto strasno ako i toj napravi nesto sam vo kujna,znaci ne da mu bide obvrska,no eve na primer koga nemozam ,toj da me zameni,no site moj obidi zavrsuvaa bezuspesno.A inaku spomnav deka mm ne bi mi rekol ako nemam rucek,samo toa da ne bide sekoj den.Znaci imam opravduvanje dokolku sum bila sama nekade izlezena ili sme bile nekade zaedno ili pak ima i denovi koga ne mi se pravelo rucek, ama toa da ne bide sekoj den.I da saka i mm taze rucek,pa zatoa gotvam vo pomali kolicini,pa ne mi ostanuva za narednite denovi.A inak ne deka svekrva mi go nacila taka,tuku ednostavno toj si e samiot takov.A inaku sto ziveel sam sekako ima razlika,poznavam i drugi maze koi ziveele sami ,pa pokraj rucekot ,na zenite im pomagaat okolu drugite obvrski vo domot.
< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 20.3.2013 19:49:08 >