dzvezda -> RE: Инсеминација II (24.10.2013 13:41:57)
|
Cestito petra i ti posakuvam lesna i ubava bremenost[sm=bravo.gif].Ti mi pisa za ispituvaje dali si odgovaraat sprem so jajce kl. koe e toa ispituvanje?kade se pravi?Ako mislese na antispermalni antitela togas mislam deka so inseminacii se isklucuvaat tie antitela barem taka mi kaza ginekologot bidejki spermata ne pominuva niz grloto na matkata tuku so cevce ja vbrizguvaat,neznam? Zosto imam praveno cetiri inseminacii i ne se uspesni a mi rekoa so inseminacii se isklucuvaat tie antitela. Wanna be mom za tebe sto da kazam ako go imas istiot problem so mene jas vise mislam deka ne e do nisto ni do caevi ni do maticen mlec,ni do krevanje noze,posto nisto ne mi deluva.Mozebi koga ke saka ke bide ama ne poradi nekoe od navedenive raboti,pa dobro be kolku siromasni luge ima,vo sosema zapusteni sredini pa ragaat sekoja godina po edno a mislam deka nitu pomirisale maticen mlec nitu ajurveda caevi so trevi nitu neznam sto. Jas nemam problemi ama ic so tezina duri i sum malce slabicka,jadam ovosje,jadam med,pijam caevi,sprtuvam koga mozam pocesto,ama bukvalno neznam sto uste da napravam,e da maticen mlec nemam primano ama ako e do toa eve i toa ke go kupam,ne pusam,e mozebi jadam blago malce poveke.I sto pati ke prasam dali treba uste nekoe ispituvanje,uste nesto da napravam i ginekologov ke mi rece neee ti si super ke bide,nema problem ama dve godini ne biduva[sm=zmeden.gif] Presav i za toa hla ispituvanje ama toa demek bilo ako sum imala abortusi i pak mi kaza ne treba nisto da pravis.Inaku jas vo re medika se lekuvam. I zaboraviv da pisam inseminaciite 2 gi pravev so clomifen 2 na den i so estrofen posle a ostanatite samo so clomifen bez estrofen i me gledase na eho mi bese normalna debelina endometriumot.pa vajda ako ne bil dovolno zadebelen nemase ni da se nafati da mi pravi inseminacija.eve i dva meseci pominaa od poslednata i ni na prirodno ne biva i izmegu inseminaciite ne bivase kako da mi vika otkazi se sega nema da bide za ponatamu neznam.duri i site vikaat koga nema da mislis na toa ke bide ama veruvajte neznam i kolku meseci da pominat sekogas ke se misli na toa mozebi vo odreden period ke bides preokupiran so nesto drugo ama taa rabota sepak ti stoi i tuka e do tebe se dur ne bide,nemozes da se isklucis i voopsto da nemislis na toa[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|