LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (20.10.2013 20:46:20)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: dzvezda Zdravo ringerajki,jas nemam pisano veke nekolku meseci iako se trudam pocesto da ve citam.Posleden pat pisav koga ja pravev vtorata inseminacija no i taa kako i narednite dve ispadnaa neuspesni.Eve i ovoj mesec ne bidna nisto a naredniot veke ke pravam in vitro,navistina iako mnogu se nadevav deka ke bide polesno ,deka i za mene ke dojde toj den da vidam dve crti sekoj mesec izminative dve godin samo razocaruvanje [sm=smiley13.gif].Site ispituvanja se vo red se e vo red no nikoj od doktorite neznae da mi kaze zosto nemozam da ostanam trudna[sm=smiley19.gif].postojano baram novi nacini na caevi,neznam kakvi ishrani,vezbi ,vitamini ama nisto ne deluva,veke ni samata neznam kade da se obratam,barem da znaev koj e problemot i da se nasocev kon negovo resavanje no jas samo talkam.Sepak po site uspasni prikazni sto gi imam procitano na forumov se nadevam deka i mojata ke ima sreken kraj i pocetok na novo ubavo poglavje[sm=smiley1.gif] p.s ako nekoj znae da me posovetuva za nesto ili nekoj nov pregled neka mi pise,jas imam napraveno hormonski testovi,pap,mikrobioloski.hsg spermogrami se ona sto e potrebno za invitro imam pieno i caj od neven i vitamin d ama pak nisto.sekoj vas sovet bi mi bil dobredojden[sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27 Zvezda..jas mislam da proverite dali se sakaat spermatozoidite i jajce kletkata....komsika moja se obiduvaat 10 god za vtoro i duri sega im kazaat deka ednostavo nemozat da im se sparat spermatozoidite i jajce kletkata....neznam kako se vikaat tie ispituvanja no ke najdes na net....mene toa prvo mi padna na pamet koga go procitav tvojot post.... ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum Со иста мака сме и се надевам ќе имаме среќа брзооо да видиме [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] Ги имам истите испитувања направено лошо ништо нема и бебе нема [sm=smiley13.gif]. Како ти е овулацијата т.е растот на фолекулите и ендометриумот? За фоликулите јадам матичен млеч од тегла пририден мед и 5грама матичен [sm=smiley1.gif] што се однесува до зачнувањето нема пречка а можно е и да се случува е и за инплантацијата во матката тука треба дебелина на ендометриум и треба ѕидот да е тролистен во овулација сунгерест за да си се вгнезди оплодената јајцеклетка. Што ти рекле за тоа како се одвива тоа кај тебе? На пририден циклус ги правеше инсем или стимулирана? Антитела и спермокултура тоа прво ми паѓа на памет за наредни испитувања ама тоа сепак лекар треба да ти го каже [sm=smiley1.gif] Сите да си дочекаме радост дома за брзо едно [sm=duda.gif]
|
|
|
|