LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (21.4.2014 19:23:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina A lija marija napravi li nekoi ispituva nja zosto ti e bila neuspesna bremenosta mozda ima pricina zatoa ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria Искрено незнам зошто беше неуспешна инсеминацијата[sm=smiley1.gif] Испитувањата си покажуваат дека апсолутно се си е во ред,како што и пишав,еднаш бев бремена но плодот немаше срцева акција,инаку испитувањата ги правиме редоследно,а што се испитува после неуспешна инсеминација стварно незнам?Да го прашам гинекологот во среда па ќе ви кажам или ако знаеш напиши[sm=smiley1.gif] Ми остануваат уште 3 инсеминации кои планирам да ги правам во ГАК па после ИнВитро здравје Боже,друго ништо не остана за испитување,гинекологов ми вели дека чим еднаш сум забременила тоа многу дава надеж за повторна бременост.Ќе видиме како ќе биде,инаку се спремам за во Мај на втора инсеминација!Ви посакувам на сите бебчиња[sm=duda.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Neznam bas sto se ispituva za neuspesna inseminaciite no znam za neuspesna bremenost I sakam da te prasam Dali imas ispitano afa I d dimeri na transfuziologija ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria Мене како виновник за првата бременост не ми најдоа ништо,и рекоа дека така требало да биде,незнам дека испитував такво нешто,знам дека правев инфективен статус а за на трансфузиологија не се сеќавам,инаку сакав да те прашам колку време се чека од кога ќе се достават документите во Фондот? ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Zavisi otprilikamesec plus minus tieispituvanja gi pravat na institut za transfuziona medicina na klinicki centar sto vidi ako gi nemas napraveno napravi gi oti od toa moze da e neuspesna bremenosta I jas imav neuspesna bremenost I toa so IVF I sega koga ke pravam IVF od tamu ke mi go dozirat aspirinot oti pijam I eutirox ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria Кај кој доктор си?Јас во среда ќе видам како ќе има термин и кај кој ќе ми закажат,реков веќе нема да бирам оти преку глава ми е од "афирмирани" доктори и сега кој ќе биде слободен тој за побрзо сакам инсеминација во Мај да правам на ГАК ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Proveri si prvo dali imas ispitano afa I d dimeri I lupus ako nemas napravi gi tie ispituvanja pa odi na inseminacija jas bi ti gi preporacaala dr trajkovski za inseminacii prave oni dr tofovski ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria Ај препорачајте ми добар доктор од ГАК,прашањево можеби не е за тука но незнам каде да го пишам,планирам да правам инсеминација во Мај во ГАК па сакам да слушнам мислење за докторите кај кој да го терам докторов мој да ми закажи и се разбира дали ќе има термин ќе видиме во среда.Позз ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko Lilja Marija јас одам кај Трајанова на Клиника и за неа имам само пофалби. Инаку најмногу пациенти се или кај Трајковски или кај Тофоски бидејќи порано само тие двајца беа ( и Сапунов) и тие двајца се баш прилично зафатени па многу ќе ги чекаш и искрено јас се нервирав кога требаше да го бркам Тофоски по клиника. Ич не ми требаше тој дополнителен стрес. На тебе е одлуката сите се ОК на ГАК и често работат заедно. Мој совет ти е да си заказеш прво консултативен преглед за да се запознаеш со лекарот, да не одиш само за инсеминација а да те води матичниот бидејќи тогаш лекарот не ти ја познава проблематиката па нема да добиеш добар совет. Ако те запознаат подобро се поангажирани.
|
|
|
|