|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
13.8.2014 11:59:51   
LoveableMe RR
мајмунче7 добредојде тука сме да споделуваме и да се дружиме, наскоро да не известиш со убави вестиuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот majmunce7)
Непосредна врска до пораките: 926
16.8.2014 15:52:55   
pepapa
Devojki zdravo na site... kazete m kaj dokotor od gak da odam za da pocneme postapka za inseminacija, dosega odev nekolku pati kaj Tofoski megutoa se slucuva nekolku pati da nemozam da go najdam ili i koga e tuka se e toa tolku na brzina, ima li nekoj drug doktor od gak sto e dobar za inseminacii ili da si baram po privatnive.pozz

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 927
17.8.2014 10:53:15   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Devojki zdravo na site... kazete m kaj dokotor od gak da odam za da pocneme postapka za inseminacija, dosega odev nekolku pati kaj Tofoski megutoa se slucuva nekolku pati da nemozam da go najdam ili i koga e tuka se e toa tolku na brzina, ima li nekoj drug doktor od gak sto e dobar za inseminacii ili da si baram po privatnive.pozz

Тофовски иили Владимир Трајковски, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 928
18.8.2014 12:34:14   
Kvisko
Pepapa пробај или кај Трајковски или кај Трајанова. И двајцате се добри.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 929
30.8.2014 11:22:20   
bubla
Ја читам темава бидејќи се спремам за инсеминација. Бев кај Лазаревски и ме упати на ХСГ. ХСГ има уреден наод и сега би требало да ми даде зелено светло за инсеминација. Гледам некои пишале на 3 ден биле на ехо и слично.. Јас кога бев на контрола минатиот пат, д-р ми рече глупаво е да те гледам на ехо сега додека имаш добиено, па оставивме сега кога ќе ги погледа резултатите од ХСГ да ме види и на ехо. Какво ехо сте правеле на 3 ден?!
Докторот е оптимист за инсеминацијата и читајќи ги коментарите од другите девојки тука конечно сум оптимиста user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 930
30.8.2014 11:29:46   
Kvisko
Bubla со среќа и со лесно. На трети ден се оди евентуално ако сакаат да проверат антрални фоликули, ама тоа ретко се прави. Јас за сите инсеминации одев само од 12 ден па натаму.

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 931
30.8.2014 16:23:07   
bubla
Мислам глпаво ќе се чувствувам да ми се прави ехо дур имам добиено, затоа и прашав user posted image ме фати паника дека ќе треба да правам задолжително

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 932
30.8.2014 21:44:37   
Melanija RR
Долку има потреба (иако првпат слушам за на 3 ден ) може да се направи абдоменално ехо

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 933
31.8.2014 16:48:05   
bubla
Абдоменално е веќе друго user posted image Читав тука дека на некои им правеле ехо на 3 ден.
Фала многу девојчиња user posted image

< Поракaта ја уредил bubla -- 31.8.2014 16:49:19 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 934
1.9.2014 9:30:17   
Milicka 30
Мене за последните две инсеминации ми правеја вагинално ехо на 3 ден. Малку ми беше непријатно затоа што мене 3 ден ми е обично најобилен ама помина, др. така настојуваше.

Непосредна врска до пораките: 935
1.9.2014 13:11:33   
Hopeful RR
И мене ми правеле ехо на добиено, дури и 2-3 ден, и непријатно е, ама не е страшно. Со што се се соочуваат докторите, ова е најмал проблем user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 936
1.9.2014 14:33:30   
Melanija RR
Без везе е вагинално на крварење кога може абдоменалноuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 937
9.9.2014 19:59:00   
SOLE
zdravo devojki, denes pravev vtora inseminacija, I povtorno kako I na prvata materialot 1 million (prerabotena), inaku imav dva folikuli od koi sabajle edniot veke bese prsnat no doktorot rece sigurno e skoro prsnat posto ja ima slusta, a drugiot folikul bese 23 mm I rece I toj treba da prsne, endometriumot rece debel, no sepak neznam dali da se nadevam posto so 1 million spermatozoidi epten se mali sansite I nisto ne mi spomnaa za utrogestan dali da stavam a I mene ne mi tekna da prasam I sega neznam dali da stavam ili ne? Inaku mi kazaa deka so vakov spermogram mozam da apliciram I samo so 2 inseminacii za ivf... Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 938
9.9.2014 22:01:05   
Melanija RR
Sole утрогестанот никогаш не е на одмет и никогаш не се знае, ни со 10мил ни со 1мил.Но ако небива најдобро е да одш во Фондот и прашаш. Сепак е време и најмногу нерви.Ти посакувам user posted image што поскоро user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 939
9.9.2014 22:05:51   
kapina
Da jas imav tri inseminacii. I mi odobrija no so preporaka bese od Dr trajkovski za IVF

Непосредна врска до пораките: 940
10.9.2014 16:30:50   
LoveableMe RR
Sole, нема правило, но побарај совет од ФЗО. Позз среќно

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 941
10.9.2014 16:46:08   
SOLE
Blagodaram Melanija I jas se molam za da se sluci cudo I da vidam user posted image user posted image sto pobrzo. A utrogestan od kolku preporacuvaat posto gi imalo od 100 I od 200? jas za ivf koga pravev imav crinon gel I neznam za utrogestanpot...user posted image

Непосредна врска до пораките: 942
10.9.2014 16:59:55   
kapina
Ako ne ti rekle nisto ne stavaj jas ne koristev nisto ni za vtorata inseminaciija ni za tretata go prasav dr trajkovski dali da pijam nesto po inseminaciiata vtorata inseminaciija rece ne no najdobro javi se prasaj

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 943
10.9.2014 21:55:44   
Hopeful RR
Секако ставај Утрогестан, или Кринон, штом еднаш веќе си ги користела. Не губи надеж, никогаш не се знае, може баш ова ќе ја даде потребната поддршка и ќе заврши работа user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 944
14.9.2014 15:35:16   
viol
Здраво на сите, јас сум нова на форумот, но ве читам повремено. Вака 4 месеца се обидуваме со мм, ама никако да фати, и сега почнав да размислувам за инсеминација. Знам дека е кратко времето, ама се осеќам дека морам да превземам нешто, вака можам да чекам до недоглед. Од тестови правев ПАП,колпоскопија, тоа се си е во ред, кога бев пред неколку месеца др ми виде фоликул созреан пред пукање, значи имам овулација. Сега пред некој ден земав микробиолошки брисеви и утре ќе одам за хормоните. Мм има закажано другата недела за спермограм, има правено спермокултура, тоа се е во ред. Како и да е сакав да ве прашам дали има некоја искуство во Ремедика за инсеменација, колку пари е и кои тестови треба да се направени и колку треба можат да бидат стари. И ако е се во ред, ќе ми дозволат ли да правам дека е многу краток периодот на пробување? Инаку вчера добив и уф колку сум нервозна, тешко на мм user posted image Поздрав

Непосредна врска до пораките: 945
14.9.2014 16:13:57   
Kvisko
Viol не се секирај со толку кратко време. Обично викаат се чека 6 месеци за оние над 35 години и до година дена за оние под 35. Не е на одмет ете како тебе да ги направиш основните испитувања ама барем до шест месеци дај им на пеперутките шанса да проработат.

Пред инсеминација обавезно ХСГ за да се види проодноста на јајцеводите. АКо имаш овулација и спермограмот е добар тогаш сте на добар пат.

(Одговор на членот viol)
Непосредна врска до пораките: 946
14.9.2014 16:17:23   
Hopeful RR
Добредојде viol user posted image Се надевам ќе се дружиме и ќе си помогнеме.

За краткиот рок мислам да не се преоптеретуваш - штом си сакате бебенце, и посебно пак што би оделе на приватно за инсеминација, мислам дека никој нема да ти направи проблем. Во крајна линија, тоа е ваш избор - кога и како сакате. Како што гледам, сите испитувања би биле тазе и исто не би било тоа проблем. Се надевам сите ќе излезат со ок резултат user posted image

За во Ремедика јас немам искуство, но другите рингерајки имаат и сигурно ќе ти кажат поточно. Јас можам да ти кажам само отприлика цена на терапијата за стимулација и поддршка после инсеминацијата, која оди на приватно и доаѓа околу 10-12.000 ден. Самата постапка во Ремедика не знам колку е. И да, добро спомна Kvisko - обавезно и ХСГ.

Кај кој доктор би правела? Со среќа, и пиши ни user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 14.9.2014 16:20:56 >

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот viol)
Непосредна врска до пораките: 947
14.9.2014 17:14:06   
viol
Најпрво ви благодарам за бриот одговор. Да знам дека е многу рано, и пред чекор за инсеминација би чекала здравје уште неколку месеца. Инаку немам уште 30 год., ама се движам натаму user posted image Какво е чувството после 4 месеца, а не па после година, знам дека овде има рингерајки што чекаат многу повеќе, ама не знам се осеќам дека треба да превземам нешто.

За кој доктор уште не сум се одлучила, а мислам за Ремедика дека некако по мое мислење ми е најдобра.Може некоја препорака за доктор?

Фала ви на поддршката.Поздрав

Непосредна врска до пораките: 948
14.9.2014 20:28:15   
kapina
Viol jas mislam oti ti e rano za inseminaciija pocekaj uste nekoj mesec napravi si gi ispituvanjata ako sakas cisto zaradi preventivano4 mesecI e mnogu kratok period I za ispituvanja no toa veke si e tvoja licno odluka

< Поракaта ја уредил kapina -- 14.9.2014 20:29:41 >

(Одговор на членот viol)
Непосредна врска до пораките: 949
14.9.2014 20:56:55   
LoveableMe RR
Виол, добредојде, навистина ни е мило што ни се приклучи, ќе разменуваме искуства колку можеме со тебе кои се надеваме ќе ти помогнат.Мислам кога веќе имате уредни наоди генерални, рано ти е да брзаш за по доктори, почекајте барем уште 5-6 месеци, па потоа одете на инсеминација. Твое е што ќе одлучиш, тука сме да те поддржуваме. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.