|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
16.10.2014 19:57:55   
Kvisko
На сите со среќа и со лесно. Ви посакувам позитивни тестови и радосни вести.

Lilika9 без брзање. Ако ти е само заради фондот дај боже да си останеш бремена пред да ти треба ваучер за ИВФ. Инаку сепрепорачува пауза од месец дена во секој случај и заради опуштање а и заради лековите. Дури и да е само прегнил инекција сепак не змее да се дава месец за месец зашто ќе се навикне организмот на неа и потоа нема сами од себе да пукаат фоликулите.
Имајте едно на ум: Сите што сме тргнале по овој пат ќе си добиеме бебе на кое ќе му треба здрава и неизнервирана мајка.

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1026
16.10.2014 22:37:22   
sibela
Devojki denes mi e 4 den od ivi ama me boli neso od vnatre bas na vaginalniot del za odnosuser posted image Dali dr,me izgreba nesto ama me plasi malce ponekogas imam kako nwvobicaena bolka na jajnicite

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1027
17.10.2014 10:31:03   
SOLE
sibela so sreka user posted image uzivaj I ne se zamaraj, ke pomine user posted image , ti posakuvam user posted image user posted image

(Одговор на членот sibela)
Непосредна врска до пораките: 1028
17.10.2014 13:19:02   
bambina34
Сибела, не се грижи ...Овие денови и мене се нешто ме боли..пред некој ден осеќав како некоја тежина во јајниците, вчера пак имав како некои грчеви, како нешто да ме пресекуваше на моменти ..секундарна болка и после како ништо да не ми било...сега дека сме во исчекување на user posted image цртки се нешто ни е ...јас имам уште една недела до судниот ден Ч)

Непосредна врска до пораките: 1029
18.10.2014 22:01:25   
sibela
SOLE I KVISKO blagodaram za ohrabruvanjeto,inace sabajle od spijenje I so mm bevme intimni I na sred sex Koga me zdobole neso na matkata ,stomakot abe grcevi vo gorniot del na matkata I posle Pomona,ajjh jjjj aman veke

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1030
22.10.2014 0:52:21   
lilika9
Kako ste devojki sto ima novo :) edvaj cekam sa slusnam ubavu vesti od sibilA bambina jela mila a i od ostanatite. Mnogu sum srekna ato postoi forumot mnigu korisni informacii sovetuvanja.. Os koga pocnav so vas da si pisuvam i poceke nadez imam i poopustena sum i ne ja zamaram okolinata so mojte iscekuvanja od mesec vo mesec. Ve guskam za dobra nok

Непосредна врска до пораките: 1031
22.10.2014 9:13:31   
LoveableMe RR
Тaкa е лиликa, aјде некoјa дa изрaдувa, тукa сме сите зa пoддршкa.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1032
23.10.2014 21:30:34   
bambina34
еве ме пријателки, многу сум тажна ...правев вчера тест и излезе негативен ..денес цел ден ме боли стомак , кај и да е ќе добијам user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1033
23.10.2014 22:01:41   
kapina
Bambina ne se razocaruvaj ako bitkata e izgubena vojnata ne e

Непосредна врска до пораките: 1034
23.10.2014 22:28:00   
LoveableMe RR
Bambina, прoдoлжи пoнaтaму, ќе дoјде и твoјoт ден.user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1035
23.10.2014 22:33:41   
bambina34
и официјално добив user posted image сега ќе се спремам за втората ...фала ви девојки на поддршката

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1036
23.10.2014 22:37:23   
lilika9
бамбина многу ми е жал, но што е тука е, откажување нема, одиме понатаму, ден за тажење само денес, од утре со нови сили.
Дај боже да биде следниот месец, во паузирање user posted image

Непосредна врска до пораките: 1037
23.10.2014 22:56:36   
bambina34
не паузирам, планирам сега на овој циклус пак да правам ...немав стимулации на природен циклус беше...се јавив во фондот и ми рекоа дека можам да правам , ќе ми се важи..утре ќе го барам докторот да видам што ќе каже

Непосредна врска до пораките: 1038
23.10.2014 23:25:48   
lilika9
Бамбина ајде ке кажеш што ти советува докторот.

< Поракaта ја уредил lilika9 -- 23.10.2014 23:29:10 >

Непосредна врска до пораките: 1039
23.10.2014 23:29:26   
bambina34
прва ми беше Лилика ...ти што одлучи , ке паузираш сега или ќе праиш и ти ?

Непосредна врска до пораките: 1040
24.10.2014 9:39:07   
Melanija RR
Девојки тоа дека ќе важат ви рекле телефонски ,по документ беше преку еден циклус.Добро распрашајте дали ќе ги важат.
Јас ви посакувам user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1041
24.10.2014 9:49:06   
kapina
Da I na mene bese taka napisano vo documentot od fondot inseminaciite da bidat preku dva ciklusi treba ne odma a I mislam podobro e taka malku odmor od bolnici od doktorI

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1042
24.10.2014 17:01:29   
sibela
I jas devojki uste dva Dena ke cekam za user posted image inaku gradite mi se balon tvrdi,me boli dolniot del na stomakot nekogas I sea ke vidime inace I stres si iMav ko pocna da mi lupa srceto od stres I da ima neso ke propadne jas mislam i ne oceluvam mn mn za user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1043
24.10.2014 23:37:53   
bambina34
мили, се слушнав денес со докторот се договоривме следниот циклус да правам пак инсеминација на природен циклус ..вика се додека имаш фоликули не ти давам хормони ...ме советуваше да првам еден месец пауза поради фондот .. Сибела , стискам палци за тебе ..ајде барем ти да не израдуваш

Непосредна врска до пораките: 1044
25.10.2014 11:59:23   
LoveableMe RR
babmina34, имаме тема Рецепт за зголемување на можноста за забременување. Рецептот со суви смокви, но на друг начин, го има поназад на страниците на темата која ти ја посочив.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1045
25.10.2014 20:02:56   
lilika9
Сибила ајде израдувајне!!!! дај боже да се сето тоа знаци на бременост! Јас овој месец паузирам следниот повторно на инсеминација, надежи до небо имам user posted image бамбина и јас имав прва неуспешна, на природен циклус, така ќе биде и овој пат, бидејќи се се развива природно и докторот вели нема хормони. Јас сакав барем кломифен да има повеќе јајце клетки, но та е ако треба да биде ке биде и со таа една.

Непосредна врска до пораките: 1046
25.10.2014 21:11:24   
bambina34
Лилика, каде планираш да ја правиш сега инсеминацијата?

Непосредна врска до пораките: 1047
26.10.2014 18:19:26   
lilika9
планирам да ја правам на ГАК. Боже здравје ќе видиме како ќе биде. Сладок ноември што ќе ни донесе user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1048
27.10.2014 0:36:47   
bambina34
како е процедурата за таму и колку пари е ? кај кој доктор ќе правиш? јас првата ја правев во Ремедика и мислев и втората таму, не ми се мењаат докторите ...

Непосредна врска до пораките: 1049
27.10.2014 0:53:43   
lilika9
Zakazuvas preku maticen inseminacija i zavisi koj doktor e na smena on ke ti ja pravi.! Jas barem taka razbrav. A mislam deka e okolu 1400den. Citav dosta pozitivni iskustva i od gak pa rekov da ja probam srekata. Remedika kiristele nekoja mamas metoda ti imav pisuvano za nea. Pola aperma stavaat vo jajcevodi pola vo matka i ako obicna inseminacija ima 10% ovaa ima 30%. Rasprasaj gi u remedika za ova. I ti ke pauziras 1 ciklus?

Непосредна врска до пораките: 1050
Страница:   <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.