|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
2.11.2014 17:21:13   
Hopeful RR
И за на клиника треба ваучер, инаку си наплаќаат приватно.
За да се добие ваучер со само две инсеминации, потребни се посебни и конкретни индикации од типот - проблеми со машки стерилитет, одредени проблеми кај жената (не знам точно), возраст... Во спротивно, треба 4 инсеминации. Мислам дека овие информации ги има и на сајтот на фзо, кај податоците за асистирана репродукција, или јавете се директно во фзо и прашајте. Поздрав!

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1076
2.11.2014 17:40:54   
kapina
Neznam jas imav 3 inseminacii I mi odobrija no so preporaka na Dr trajkovski za IVF

Непосредна врска до пораките: 1077
2.11.2014 18:03:23   
SOLE
nie bevme so 2 inseminacii poradi epten slab spermogram so samo 1 million prerabotena sperma na dvete inseminacii I doktorot rece ma kakvi inseminacii nema sto dzabe vreme da se gubi, I isto taka imavme preporaka, pa zatoa I ja prasuvam sibela kakov I bil spermogramot moze doktorot za toa I nejze I rekol da odat na ivf za da ne gubat vreme bez vrska.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1078
2.11.2014 18:29:30   
bubla
И јас така си мислев. Ми падна чуден коментарот на Сибела дека би правела на клиника, а за приватно е скапо.
Без ваучер од фонд, по мене исто ти се фаќа каде ќе одиш.
Ми останало во сеќавање дека некаде во документите на сите-от на фзо (мислам беше некоја презентација) пишуваше дека доколку спермограмот покажува под 4мил обработен материјал, тогаш се одобрува ивф и без 4 инсеминации. Вака ми се врти низ глава.
Јас мислев ова да го искористам да пробам во фонд, ама кај нас имаше значително подобрување на спермограмот. од 6-7 мил стигнавме до 20мил. Инаку дијагнозата е терато(зоо)спермија.  

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1079
2.11.2014 18:32:56   
Hopeful RR
bubla, и кај нас имаше тератозооспермија, па сепак 4 инсеминации. Не ја сметаат како доволно сериозна дијагноза за да дадат веднаш ваучер баш затоа што за оваа дијагноза и се препорачува инсеминација. Додуша, јави се и препрашај за условите, ништо не те кошта.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1080
2.11.2014 18:50:37   
bubla
Доколку % на морфолошка исправност (незнам како да го кажам) е само 4% тогаш може дирекнто ИВФ.
Го пишува во документите од фонд и плус се јавив јас.
Ама бидејќи имаше и подобрување во резултатите после терапијата (сепак не е мал скок од 6,7 мил на 20), мислам дека и вака ќе биде! user posted image  

редактирам затоа што го најдов тоа од фондот. Во апсолутни медицински индикации го пишува ова

"
1.Тешко нарушување на машкиот фактор, со помалку од 4% сперматозоиди со нормална морфологија."

< Поракaта ја уредил bubla -- 2.11.2014 18:55:50 >

Непосредна врска до пораките: 1081
2.11.2014 18:56:07   
Hopeful RR
Штом има подобрување, фрлете се на работа user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1082
2.11.2014 19:29:16   
kapina
I nasiot bese los spermogram pa fala bogu se sredi I ima sansi za bremenost po priroden pat ama se resivme pak za IVF oti dovolno bese vreme gubenje za po priroden pat

Непосредна врска до пораките: 1083
2.11.2014 21:05:02   
bubla
A vi se nafati doktorot odma? Mene ne mi se vide mnogu voljen za toa, pa makar i privatno!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1084
10.11.2014 15:51:35   
lilika9
Бубла како оди кај тебе? поминаа 14 дена? Еве јас сум во циклус и се надевам овој месец ако биде се во ред со природно развиена фоликула да одам на втора инсеминација. Следната недела имам преглед па ке видам сто ке каже докторот.

Непосредна врска до пораките: 1085
11.11.2014 16:25:17   
bambina34
здраво девојчиња ,како сте ми ? Лилика, Сибила, се спремате ли за инсеменација...јас чекам да добијам па да ја почнеме процедурата..место не ме фаќа ..Лилика , што реши кај ќе ја правиш?
поздравче

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1086
11.11.2014 19:02:44   
lilika9
eve jas dobiv, pa se spremam za pregled slednata nedela i ako bide se ok odime na sledna inseminacija vo GAK. Ke pisam poveke slednata nedela koga ke vidam sto ke mi sovetuvaat, da ne se izradvam predvreme pa da nema folikli :D
I jas ovoj pat koga dobiv ne se iznervirav mnogu duri i kako sto vels se vozbudiv zaradi inseminacijata :)
ti kade sakas da ja pravis?

Непосредна врска до пораките: 1087
12.11.2014 9:00:23   
Libra88
lilika9, jas imam uste edna nedela da NEDOBIJAM, a ako dobijam togas pocnuvam so klomifen i na 13-14 den odam na folikulometrija, i pravo ke mi zakaze maticniot za inseminacija na GAK. Mnogu mi se po 200eur da davam za inseminacija. Da znam deka ke fati od prva ke gi dadam, ama ovie ke gi pravam cisto da ne gubam vreme, da gi pominam niv i da apliciram za vaucer za invitro.
Kaj koj doktor ke ja pravis inseminacijata, i sto stimulacija ke primas?

Непосредна врска до пораките: 1088
12.11.2014 13:33:38   
lilika9
Либра јас немам стимулација, одиме на природен циклус со инсеминациите. Затоа ако има добра фоликула ке видиме кога ке се развие и ке одам на ГАК. Незнам кај кој докрот ке бидам, мислам дека не се закажува инсеминација кај доктор, туку тој што ке биде на смена тогаш. така барем ми рече гиникологот. Па ќе видиме што ќе биде, и мене не ми се даваат толку пари за инсеминација, кога шансите се мали за забременување. Читав доста по форумот, има девојки кој останале трудни и на ГАК и на приватно, нема некоја разлика. Ако треба да биде ке биде...

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1089
12.11.2014 13:33:54   
bambina34
Лилика ,јас пак ќе правам во Ремедика..Не ми се менува докторот , пустата и се надевам дека овој пат ќе успеам..Пак ќе праввам на приороден циклус. Докторот рече додека има фоликул , подобро е без хормони, да се чуваат јајниците за недај боже за инвитро..Башка јас имам и проблеми со јетрата и холестеролите и ми е страв од хормони..Ај види што како ќе поминеш па ке пишеш искуство , како е таму постапката, дали треба прво да одиш таму кај некој доктор да те следи или само од кај матичниот закажуваш

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1090
12.11.2014 13:42:02   
lilika9
Бамбина дај боже да биде! Секогаш има шанси :) затоа се трудиме нели user posted image

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1091
12.11.2014 13:48:09   
bambina34
ма мора да биде user posted image сега баш вртам телефони ме интересираа како се цените по др болници...оваа новата New born најскапа, 15000 инсеминацијата ..абе на сите маки наши сакаат да се богатат

Непосредна врска до пораките: 1092
12.11.2014 20:08:01   
lilika9
15000ден за инсеминација? па да не прават по некој иновативен метод 99% успешност, ако е така ајде да одиме таму user posted image
мене уште на старт ми рече докторот не се надевајте многу на инсеминација, ретки се случаите, па затоа си реков наместо да ги лупам парите по приватни клиники ке одам на државна, и со тие пари ке одам на зимување, барем психички ке ме релаксира.

Непосредна врска до пораките: 1093
12.11.2014 22:24:40   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

15000ден за инсеминација?..... си реков наместо да ги лупам парите по приватни клиники ке одам на државна, и со тие пари ке одам на зимување, барем психички ке ме релаксира.

Па може и природно така да биднеuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1094
13.11.2014 9:27:39   
bubla
Ништо од мојата прва инсеминација. Сега чекам да добијам, па почнуваме со втората.
После прекинување со утрогестан, за колку дена да ја очекувам баба рога?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1095
13.11.2014 9:28:33   
LoveableMe RR
бубла, баш ми е жал, мислам за неколку дена треба да добиеш. Што планираш за понатаму?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1096
13.11.2014 9:40:37   
bubla
Сега чекам да добијам па следно планирам одма нова. Веќе закажав кај докторот!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1097
13.11.2014 15:23:47   
lilika9
Бубла правеше тест преку крв за да знаеш дека нема бременост? Многу ми е жал што е неуспешна инсеминацијата но одиме понатаму. Белки ќе се израдуваме за нова година и дедо мраз ќе ни донеси најмил поклон :)

Непосредна врска до пораките: 1098
14.11.2014 8:17:34   
bubla
Да да, директно преку крв. Не сакам лажна надеж - покасно зачнало, почекај уште некој ден и слично  :)

Непосредна врска до пораките: 1099
14.11.2014 13:52:49   
bambina34
Драги мои, изреволтирана од приватниве болници,што секој ден ги качуваат цените на услугите ,решив и јас да ја правам инсеменацијата на ГАК.. Денеска бев го побарав др.Трајковски ,докторот најљубезно ме прими без закажан термин..Се супер, само без врска е што мора фоликометријата да ми ја прави матичната и таа да одлучи кога ќе биде денот за инсеменација.. И тој ден да одам во 8 наутро и да го побарам докторот ...Инаку прашав на шалтер ми рекоа дека чини 900 ден..е сега 9500 Ремедика, 12000 Систина, 15000 Њу борн, 8000 св.лазар , 900 ден се ништо..
Се надевам ви помогнав со информациите

Непосредна врска до пораките: 1100
Страница:   <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.