|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
28.10.2014 13:21:19   
bambina34
Баш ќе го прашам докторот кога ќе одам ..И јас ќе паузирам Лилика , така рече докторот ..зашто нема да ми се важи во фондот после за инвитро ако се правени секој месец

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1051
28.10.2014 15:23:55   
lilika9
Ајде срцка ќе мине еден месец брзо, па можеби и во тој месец ќе се израдуваме user posted image
Јас во овој месец на чекање си ја збогатив исхраната, почнав редовно да вежбам-за подобар крвоток во матката читав нешто по форумите user posted image неможам да седам мирно и само да чекам, многу време изгубив, и сега гледам секој месец да ми е максимално искористен.

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1052
29.10.2014 13:42:25   
bubla
Pomina mojata inseminacija vo ponedelnikot. Stimulacija samo klomifen (3-7 den) i inekcija hormion (mislam taka bese). denta na inseminacija - ovulacija i 10mm endometrium.
Terapija zemam samo utrogestan 2x200 i trebase femibion, ama nikade gi nemase po aptekive. Sekade bev. Gledam i tuka se reklamiraat ama neznam kade da gi kupam. Nekoj da znae?

Непосредна врска до пораките: 1053
29.10.2014 15:07:53   
lilika9
Bubla toa e folna kiselina mozes od bilo koj drug prozvoditel da kupis. Prasaj vo najbliska apteka sto ke ti preporacaat. Ti posakuvam da imas uspesna inseminacija i da ne izradvas za dve nedeli. Kade pravese i kaj koj doktor?

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1054
29.10.2014 15:26:22   
Melanija RR
Девојки во пауза од инсеминации совет user posted image користете ги деновите за природна активност user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1055
29.10.2014 15:48:46   
lilika9
Melanija ovie denovi mnogu se sakame :)) ni umor, ni kavga, ni nemanje vreme ne ne sprecuva :)

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1056
29.10.2014 16:07:41   
bubla
Правев кај Лазаревски во Систина.
заменски ги зедов прегназон. Се надевам исти се по состав.
А инаку не би правела пауза ако оваа не ми успее. Гледам сите паузирате заради фондот. Мене не ми се паузира - циклусот ми е долг 37 дена и ако чекам преку еден месец многу време ќе изгубам. Секако сме спремни на приватно ИВФ.

< Поракaта ја уредил bubla -- 29.10.2014 16:10:21 >

Непосредна врска до пораките: 1057
29.10.2014 17:06:37   
Kvisko
Девојки тоа со паузирањето не е само заради фондот. Искрено повеќе е заради опуштање ако мене ме слушате.
Имам три неуспешни инсеминации зад себе и сега си давам време за природно да се случат нештата пред да пробаме ИВФ (приватно најверојатно).
И јас имам долг циклус ама од тоа трчање по лекари да се види кога точно ми растат фоликулите ми беше само оптоварување. Исто така не сум ни млада (имам над 30 години) аам сепак мислам дека она глупаво оптеретување дека бебе треба брзо да се добие и слично само ја влошува состојбата.
Сега сум со мисла дека не губам време со секоја менструација туку дека си уживам во животот. И стварно е така. Додека не го сменив мислењето секој месец тагував и плачев. Потоа сфатив дека додека јас си чекам бебе сум ги надминала сите од мојата генерација на професионален план и сум се прошетала многу повеќе од сите нив заедно. Не било чекањето исполнето само со тешкотии и мачни работи туку и со уживање.
Затоа полека и сигурно кон целта.

Непосредна врска до пораките: 1058
29.10.2014 17:55:42   
bubla
Jas imam dosta postignato i ne sakam voopsto da se sporeduvam so drugi. Ama vremeto si odminuva i cekanjeto samo negativno vlijae na psihata.
Kolku poveke se ceka tolku povekepritisokot raste. E toa ne sakam da si go dozvolam. Ne sakam psihicki da padnam.
Zatoa i si imam vo glava ideja kako treba da mi tecat rabotite. So toa stresot mi se reducira.
Na krajot pak se se sveduva, kova gospod ke resi i sekoj so svojata zvezda i sreka.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1059
29.10.2014 20:15:00   
Hopeful RR
Не се работи за споредување една со друга, туку за универзални принципи на човечкото тело.

Јас потполно се слагам со Kvisko, паузите помеѓу инсеминации се битни од повеќе причини - и за да се регулира циклусот, и да се обноват ткивата, и да се одморат јајниците, а и секако, психолошки да се стабилизира жената од целиот тој емотивен rollercoaster. Разбирам брзање и план, но не секогаш работите се во наши раце и некои нешта едноставно не може да ги брзаме.

Ако веќе зборуваш дека не сакаш да чекаш и дека сакаш да правиш ивф приватно, тогаш зошто воопшто се спремаш за нова инсеминација? Едноставно оди на ивф и тоа е тоа.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1060
30.10.2014 10:07:44   
Kvisko
bubla воопшто не ми беше поентата да се споредувам со други туку само да посочам дека се си иа свои предности и недостатоци.
Мене баш тој план дека мора да биде сега побрзо и дека ете чекањето ќе ме убие ме уби. Сега кога на нештата гледам порелаксирано подобро се чувствувам.

Дај боже твојот план воопшто да не треба да го размилсуваш и да си имаш успешна инсеминација.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1061
30.10.2014 11:18:39   
bubla
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Не се работи за споредување една со друга, туку за универзални принципи на човечкото тело.

Јас потполно се слагам со Kvisko, паузите помеѓу инсеминации се битни од повеќе причини - и за да се регулира циклусот, и да се обноват ткивата, и да се одморат јајниците, а и секако, психолошки да се стабилизира жената од целиот тој емотивен rollercoaster. Разбирам брзање и план, но не секогаш работите се во наши раце и некои нешта едноставно не може да ги брзаме.

Ако веќе зборуваш дека не сакаш да чекаш и дека сакаш да правиш ивф приватно, тогаш зошто воопшто се спремаш за нова инсеминација? Едноставно оди на ивф и тоа е тоа.

Како можеш така да кажеш - оди на ИВФ и тоа е тоа?! Независно приватно или преку Фонд, тоа е инванзивна постапка и не е баш така едноставно.. Плус само несовесен доктор одма ќе се нафати на тоа за пари!
Не ми беше целта да критикувам дека некој се споредува, туку дека сеуште не сум го осетила тој психолошки притисок како што напиша квиско. Претпоставувам доаѓа со текот на времето, посебно како што повеќе поминува времето. Не ми беше целта да навредам некого.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1062
30.10.2014 11:20:32   
bubla
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

bubla воопшто не ми беше поентата да се споредувам со други туку само да посочам дека се си иа свои предности и недостатоци.
Мене баш тој план дека мора да биде сега побрзо и дека ете чекањето ќе ме убие ме уби. Сега кога на нештата гледам порелаксирано подобро се чувствувам.

Дај боже твојот план воопшто да не треба да го размилсуваш и да си имаш успешна инсеминација.

И јас се надевам user posted image  Фала за поддршката user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1063
30.10.2014 15:18:12   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla

Pomina mojata inseminacija vo ponedelnikot. Stimulacija samo klomifen (3-7 den) i inekcija hormion (mislam taka bese). denta na inseminacija -ovulacija i 10mm endometrium. Terapija zemam samo utrogestan 2x200 i trebase femibion, ama nikade gi nemase po aptekive. Sekade bev. Gledam i tuka se reklamiraat ama neznam kade da gi kupam. Nekoj da znae?

Правев кај Лазаревски во Систина. заменски ги зедов прегназон. Се надевам исти се по состав. А инаку не би правела пауза ако оваа не ми успее. Гледам сите паузирате заради фондот. Мене не ми се паузира - циклусот ми е долг 37 дена и ако чекам преку еден месец многу време ќе изгубам. Секако сме спремни на приватно ИВФ.

Бубла, среќно да ти биде успешна инсеминацијата. user posted image Фемибион имаш во поголемите аптеки, во таа на Систина, Еурофарм, Виола, за Зегин не сум сигурна....
Се надевам да биде успешна user posted image user posted image и да не мора да одиш со нова инсеминација или на приватно за ИВФ, како што викаш, но со 4 инсеминации одобруваат ИВФ во Фонд. Позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1064
30.10.2014 19:01:58   
sibela
epa devojki jas dobiv nisto od mojata 2 inseminacijauser posted image epa toa e ke bide kako Gospod sto e nikoj ne e .

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1065
30.10.2014 19:45:50   
bubla

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla

Pomina mojata inseminacija vo ponedelnikot. Stimulacija samo klomifen (3-7 den) i inekcija hormion (mislam taka bese). denta na inseminacija -ovulacija i 10mm endometrium. Terapija zemam samo utrogestan 2x200 i trebase femibion, ama nikade gi nemase po aptekive. Sekade bev. Gledam i tuka se reklamiraat ama neznam kade da gi kupam. Nekoj da znae?

Правев кај Лазаревски во Систина. заменски ги зедов прегназон. Се надевам исти се по состав. А инаку не би правела пауза ако оваа не ми успее. Гледам сите паузирате заради фондот. Мене не ми се паузира - циклусот ми е долг 37 дена и ако чекам преку еден месец многу време ќе изгубам. Секако сме спремни на приватно ИВФ.

Бубла, среќно да ти биде успешна инсеминацијата. user posted image Фемибион имаш во поголемите аптеки, во таа на Систина, Еурофарм, Виола, за Зегин не сум сигурна....
Се надевам да биде успешна user posted image user posted image и да не мора да одиш со нова инсеминација или на приватно за ИВФ, како што викаш, но со 4 инсеминации одобруваат ИВФ во Фонд. Позз

Секаде Бев, во систина прво. Ми поудија заменски прегназон. Иницијално не го зедов. Појдов во виола, ми беше по пат во лептокарија, нема. Бев во зегин и еурифарм, иста приказна. Гледам тука се рекламира, а никаде го нема. Некако не се чувствувам добро со заменски лекови. Сакам да си го најдам тој што ми го пиша докторот

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1066
30.10.2014 22:19:20   
Melanija RR
Иако е заменски Прегназон е проверен лек.Јас цела бременост ги пиев и од тој аспект се беше во ред, навистина на вкус се лоши но тоа не е битно.Тогаш ги држеа само Виола

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1067
30.10.2014 22:43:01   
bambina34
Сибела, мила многу ми е жал.. Мораме да бидеме силни.. да се надеваме дека ќе имаме повеќе среќа со следната инсеминација

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1068
31.10.2014 9:07:40   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

epa devojki jas dobiv nisto od mojata 2 inseminacijauser posted image epa toa e ke bide kako Gospod sto e nikoj ne e .

Sibela, ќе дојде и твојот ден, не губи надеж.user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот sibela)
Непосредна врска до пораките: 1069
1.11.2014 15:04:02   
lilika9
Сибила многу ми е жал, ама одиме понатаму, решени да успееме во тоа што најмногу го сакаме! те гушкам

Непосредна врска до пораките: 1070
1.11.2014 15:14:06   
sibela
Faala vi devojki samo od vas ja imam podrskata.1mesec ke pauziram I sakam invitro da pravam U drzvna.

Непосредна врска до пораките: 1071
1.11.2014 21:28:41   
lilika9
Сибила после втора инсеминација ќе одиш на инвитро?

Непосредна врска до пораките: 1072
2.11.2014 14:40:28   
sibela
Lilika,da posle 2neuspesni inseminaciu,razgovarav so gin.i mi rece deka mozam na ifv Sega,ama I na Toa mi e tesko da se odlucam zaso neznam U drzavna kolky I kako uspevaat ifv,.drugi e U privatnite bolnici barem za ifv.ama materijalno nemozam U privatnite.

Непосредна врска до пораките: 1073
2.11.2014 16:23:58   
SOLE
sibela zal mi e za neuspesnata inseminacija, A i privatnite kliniki imaat skluceno dogovor za ivf preku fondot, soberi si ja potrebnata medicinska dokumentacija I podnesi si za vaucer pa ako ti odobrat mozes da pravis bilo kade. a kakov bese spermogramot? oti stom ti rekol doktoro sega moze I na ivf da odite moze mislel deka dovolno ke vi bidat samo dve inseminacii, eve jas samo dve pravev I mi odobrija vaucer ama spermogramot bese epten slab. Pozdrav I srekno ponataka

(Одговор на членот sibela)
Непосредна врска до пораките: 1074
2.11.2014 17:05:57   
bubla
Ако правиш ивф на клиника, а не е преку фондот, која е цената? Не е како да правиш приватно?
И јас сум чула дека одобруваат и со 2, ама треба да имаш мислење од доктор дека следните инсеминации не би дале различен резултат заради ххх причини.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1075
Страница:   <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.