|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
2.12.2014 18:42:52   
scared RR
Зашто од докторот би зависеле цените? Па постапката е таа не прави некој доктор нешто посебно па да има повисока цена. А, ако е така тогаш Лазаревски кај што оди бубла треба да наплаќа највеќе затоа што дефинитивно е најдобриот доктор таму, и со највеќе пациенти.
Јас да ми наплатат повеќе од 9000 би се побунила. А, и фоликуметрии не би плаќала, во таа цена зар само преработката на спермата е вклучена нека не зезаат..

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1251
2.12.2014 20:23:27   
vazna
Neznam Skared zosto e toa taka, ama eve i zolva mi koga pravese inseminacija kaj istata doktorka plati isto 10 300 barem nejze i se isplatese ona ostana od prva bremena sega ima kerka. Preteruvaat privatnive bolnici kako sakaat taka si pravat, toa e koga se mora sto da pravime. treba da e za site isto ne nekoi plakaat po 9000 nekoi 10000 nekoi 12000 site pacienti razlicno bog da cuva.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1252
2.12.2014 21:28:42   
bubla
Se soglasuvam so scared. Sto ima veze kaj koj doktor odis??
Jas folilimetrii ne plakam. Se na se 2 folikulimetrii plus edna pred postapmata e 9000mkd. Znaci ti vazna sinplatila 10300 plus 3000??

Непосредна врска до пораките: 1253
2.12.2014 21:54:01   
vazna
Bubla jas obicno ja plakav prvata folekumetrija 1000den vtorata folekumetrija ne mi ja naplakaa i na salter otkako ke zavrsese postapkata plakav 10 000 ili 10 300 znaci bez stimulacii i bez terapijata sto ja davaat poslem inseminacija. A ova so doktorite go spomnav onaka stoznam da ne naplakaat razlicno mada i jas mislam deka toa nema vrska kaj koj doktor si posto eve ti odis kaj lazarevski si platila 9 000, a jas kaj adamoska 10 000 pa zatoa spomnav.

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1254
2.12.2014 22:42:44   
bubla
Којзнае... а ехото пред инсеминација го плаќаш?
Мене терапијата не ме чини многу со оглед дека само кломифен пијам. После постапката само угрогестан. Се на се, не е многу.

Непосредна врска до пораките: 1255
2.12.2014 23:22:28   
vazna
Da ehoto pred inseminacija go plakav, koga me gledase obicno na petiot den od menzisot, za prvite dve inseminacii i jas go piev klomifen a za tretata primav gonal inekcii 5 koj cinea 1670 den edna ampula, a kako terapija poslem insminacija mi davse femibion da gi pijam utrogestanot obicno zemav po dve pakovanja i evitol taa terapija mi bese za site tri inseminacii sto i femibionot e okolu 900 den ne e taka evtin, tretata inseminacija najskapo me kostase zaradi inekciite.

Непосредна врска до пораките: 1256
3.12.2014 16:03:30   
bambina34
decki ,denes bev kaj maticnata , folikulite porasnale edniot 19 dr 20 mm, mi stavi pregnil inekcija i mi rece utre sabajle da odam na klinika za inemenacija ..prv pat pravam na GAK daj kazete kaj treba da odam utre i kako e procedurata ...

Непосредна врска до пораките: 1257
3.12.2014 19:19:47   
bubla
Ајде со лесно и за убаво нека биде утре:-)

Немам искуство со гак, така што не би можела да ти помогнам.

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1258
3.12.2014 20:58:02   
LoveableMe RR
Супер бабмина, те чекаме со убави вестиuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1259
3.12.2014 23:21:05   
lilika9
Бамбина со срека утре и пиши како ке поминеш. Инаку кога ке стигншс на ГАк пријави се на шалтерите десно, ке им објасниш за што си дојдена и ке ти објаснат се што треба. Многу се фини и љубезни не се секирај. Јас бев на советување таму и на ХСГ па лесно ке се снајдеш за се те упатуваат. ајде па да ни пишиш како помина. Ти испракам многу срека миличка!!!!

Непосредна врска до пораките: 1260
4.12.2014 11:57:19   
Kvisko
Bambina мислам дека прво одиш во соба број 29 таму те заведуваат па одиш на шалтер да отвориш историја и потоа се качуваш горе на 3 спрат и таму прво сопругот остава материјал и тебе ти кажуваат кога да дојдеш за инсеминацијата.
Мора да имате за сопругот тест за ХИв/Сида. тебе може да ти побараат брисеви и пап негативен ама не сум сигурна јас одев таму подолго време па мене ми ја знаеја историјата.

Со среќа и со лесно. Па да частиш за user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 4.12.2014 12:02:38 >

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1261
4.12.2014 12:28:17   
lilika9
Бамбина како помина?

Непосредна врска до пораките: 1262
4.12.2014 13:52:06   
bambina34
zdravo dragi moi...mojata insemenacija se odlozi za utre ...maticnata vcera rano mi ja stavila stop inekcijata , pa sega zdravje utre ke ja pravam insemenacijata...
iskreno da vi kazam bev iznenadena od ljubeznosta na personalot..
Vi blagodaram na site za informaciite koi mi gi dadovte

Непосредна врска до пораките: 1263
4.12.2014 14:07:39   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

zdravo dragi moi...mojata insemenacija se odlozi za utre ...maticnata vcera rano mi ja stavila stop inekcijata , pa sega zdravje utre ke ja pravam insemenacijata...
iskreno da vi kazam bev iznenadena od ljubeznosta na personalot..
Vi blagodaram na site za informaciite koi mi gi dadovte

Бамбина, супер те чекаме да пишеш кога ќе бидне, не е важно кога, важно е да се фатиuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1264
4.12.2014 14:11:15   
lilika9
Бамбина, таму те проверија на ехо за да утврдат дека рано беше ставена инекцијата? Ајде утре со среќа и да биде успешно! Ќе ни пишеш како оди процедурата за да бидам упатена точно следниот месец. Јас таму правев хсг и советување за неплодност, а сум била и во приватни клиники и мене ме изненади професионалноста и љубезноста на персоналот во ГАК

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1265
5.12.2014 15:00:10   
bambina34
Dragi moi , da vi gi raskazam moite patesestvija denes ....otidovme sabjle so soprugot da ostavi materijal i ni rekoa da se vratime vo 10.15... pa koga si pocnavme da si cekame ne fati 1 saat posto nemalo dokotor.. Vo meguvreme dojde dr.Trajanova koja sto trebase da ja pravi insemenacijata , ama si zamina otkoga si gi napravi na onie so i bea vrska... a mene i ostanatite 3 zeni so bevme , ni se ucea specijalizanti.. jadniot specijalizant se iznamaci , dusa mi izvadi , sestrata mu kazuvase so da mi pravi ..uste najstrasno sto bese nemaa osnovi sredstva za rab ...nemaa spektulumi za site , pa koga mu zaglavi kateterato so sto ne me burickase vnatre , mi ja vlecese matka , a jas umirav od bolka...sestrata mu vika da viknam dr doktor , toj ne mozam sam... i na kraj stavija navodno malku od materijalot vnatre ..odma do mene dojde dr pacintka ,niti paravan nit nisto i pravea nejze inseminacija ...mnogu grdo custvo ...
bidejki prvata insemenacija ja pravev vo Remedika ocekuvam nekoj ist tek na rabotite.. dodeka go stavase katetarot vnatre ne me gledaa na eho da vidi sto kaj stava .. i na kraj toj si zamina ..i vikam na sestrata treba li sea nekoja terapija nesto da primam ..vika ako si primala nesto so prvata ,zemi si pak toa ...
zaoraviv da pisam , nareden pat pred da sum pravela insemenacija da sum pravela diletacija ...znae li nekoj sto e toa ...
sea dojdov doma , lezam , uste imam bolki , si zemav eden sumamed se napiv da ne dobijam infekcija ..sega vikendov mora da se fatime poveke za rabota so maz mi , oti doktorov nisto ne zavrsi rabota :)

Непосредна врска до пораките: 1266
5.12.2014 15:11:52   
lilika9
Леле Бамбина, колку се радував дека имаш пишувано сега се разочарав кога прочитав низ што си поминала... Катастрофа. Се надевам дека на крај и покрај овие патешествија ќе биде се успешно. И на таа до тебе исто така и се случуваше?
Знам дека мора и тие нови доктори да учат на некого, ама па барем да седи до нив докторка да ги упатува, за ти да си посмирена, а не сами на себе, и тие кутри ама и ние со нив.
Ајде сега заборави на се, одмори денес и од утре фрлајте се на работа да се заврши и овај процес успешно, да си се радувате со бебе и да заборавите на сите овие моменти!

< Поракaта ја уредил lilika9 -- 5.12.2014 15:13:59 >

Непосредна врска до пораките: 1267
5.12.2014 15:43:29   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

Dragi moi , da vi gi raskazam moite patesestvija denes ....pa koga si pocnavme da si cekame ne fati 1 saat posto nemalo dokotor.. Vo meguvreme dojde dr.Trajanova koja sto trebase da ja pravi insemenacijata , ama si zamina otkoga si gi napravi na onie so i bea vrska... a mene i ostanatite 3 zeni so bevme , ni se ucea specijalizanti..

bambina34, не требало да се согласуваш и од старт требало да кажеш дека сакаш доктор да ти ја прави...многу чудно, јас знам само доктори прават, дури и тие што не се за инфертилитет, но сепак доктори, но никако специјализанти.... што е сега ова на ГАК? Баш ми е жал, уживкај дома и одмарај, те гушкамеuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1268
5.12.2014 16:01:44   
Kvisko
Bambina34 многу ми е жал за таквото искуство.

Јас од ГАК и конкретно од Трајанова има суууупер позитивно искуството. Жената ми ја врати довербата во медицината и во себе.

Единствената разлика е што јас одев кај неа и на фоликулометрија пред инсеминацијата. Ако одиш само за инсеминација без претходно некој од лекарите да те следи тогаш оној кој е слободен ќе ти ја прави инсеминацијата. Тие три што си ги видела не биле со врски туку си биле нејзини пациенти што си ги следи и си ги знае и она им ја темпира инсеминацијата. До сега мене два пати таа ми правеше инсеминација и успут ми решаваше други проблеми. Мене инсеминациите не ми успеваа заради сосема други причини па веројатно ќе завршам на ИВФ.

Јас правев дилатација на цервикс откако на првата инсеминација многу тешко докторката го стави катетерот. Цервиксот може од различни процедури да се стегнал и потешко се отвора (Мене заради тоа кога имав missed абортус два пати не враќаа за да може да го дилатираат цервиксот).
Кај мене тоа беше и еден од проблемите.
Пред наредната инсеминација докторката неколку дена пред инсеминацијата ми го ширеше цервиксот со истото едно долго како клешти со кое веројатно денес ти го ширеле цервиксот (се вика хистероскоп). Тоа го направи за да може добро да го стави материјалот за време на инсеминацијата и да немам по инсеминацијата грчење на матката и болки.
Тоа со таквото ширење беше привремено решение. Самата постапка боли си осетила и денес.
Вистинската дилатација која е потрајно решение се прави под анестезија. Мене ми ја направија кога ми правеа лапароскопија и за тоа си пишува и во извештајот.

Може да имаш и малку крв денес заради тегнењето на цервиксот ама не паничи. Само одмарај нема што друго да правиш утре веќе не би требало да те боли.
Баш ми е жал за тебе зашто знам како боли тоа со цервиксот.
Се надевам дека брзо ќе ти помине и дека и покрај ова искуство сепак ќе имаш user posted image user posted image по две недели од сега.
Обични на ГАК за првата инсеминација не даваат ништо како поддршка, а за понатамошните даваат утрогестан и Pregnacare витамини.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1269
5.12.2014 17:19:16   
bambina34
драги мои , Лилика, Ловемеабле ,Квиско ,многу ми значи вашата подршка , ви благодарам на сите што сте со мене ...
Квиско , драга, фала ти што ми објасни околу дилетацијата ....ај, да видиме што ќе испадне сега , ма да не сум многу оптимист, може баш тоа да е проблемот што неможам да останам бремена..
Сега не ми останува ништо др освен да чекам две недели.. Ве гушкам сите

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1270
5.12.2014 17:48:23   
lolla RR
bambina баш ми е жал што си минала така на ГАК. Ние правевме три инсеминации таму и за цел трети кат имам само пофални зборови, беа културни, имаше секогаш све од материјал и беше се чисто. Е сега и јас бев како тебе, немав одреден доктор кој да ми ги прави, туку доктор/ докторка што се погаѓаше таму, тој/таа ми ја правеше. А и верувам дека нема врска кој ке ти ја прави, важно е материјалот да отиде во матката. Едната инсеминација што ја правев во систина, од таму сум понезадоволна. Имав крв по иуи-то и болка во цервиксот ко што кажуваш, тоа е валда од што е повреден некој слој. Но никогаш не се знае, верувај, може баш сега кога најмалку очекуваш и ке биде user posted image . Среќно!!!!! user posted image

Едит: И тоа со цервиксот мислам дека не би требало да е проблем, Плус ти веќе ко што разбрав си имала една инсеминација, така да не е до тебе.

< Поракaта ја уредил lolla -- 5.12.2014 17:50:36 >

Непосредна врска до пораките: 1271
5.12.2014 18:24:52   
Hopeful RR
Бамбина, многу ми е жал што вака си поминала, можам да замислам колку ти било тешко и тебе, а и на сопругот - и чекањето, и постапката, а тек па болката... Од срце ти посакувам баш оваа инсеминација да биде успешна и се лошо да оставиш зад себе user posted image

Јас немам искуство на Гак за инсеминација, но според ова што го кажуваат другите девојки, стварно не би требало да биде вака. Во секој случај, добро што имаш претходно искуство па знаеш каква терапија треба, и добро што си се напила сумамед, за секој случај. Викендов гледам ќе биде бурен кај вас дома, и ако - таман да појачате user posted image Со среќа, и за две недели чекаме user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1272
5.12.2014 21:30:45   
lilika9
Бамбина, некогаш викат и кога не очекуваш баш тогаш се случува! за подршка за тоа сме сите тука и јас не знам што би правела за вас. Дај боже да се радуваме за тебе после 14 дена user posted image

Непосредна врска до пораките: 1273
7.12.2014 20:10:15   
Buli_Buli
Zdravo devojki.denes bev na merenje na folikuli na 12ti den od ciklus imav 1 folikul 18 mm. Piev klomiflem 5dena 2x1 i estofem po 1 na den.doktorot mi kaza deka mi se pojavile klomiflenski cisti od terapijata.sakam da prasam dali nekoja od vas imala vakvi cisti?ne mi spomna doktorot deka moze da napravat nekoj problem... Utre primam pregnil i vo sreda so gospod napred inseminacija.endometriumot e super.pozz

Непосредна врска до пораките: 1274
8.12.2014 11:47:54   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Buli_Buli

Zdravo devojki......doktorot mi kaza deka mi se pojavile klomiflenski cisti od terapijata.sakam da prasam dali nekoja od vas imala vakvi cisti?....Utre primam pregnil i vo sreda so gospod napred inseminacija.endometriumot e super.pozz

Були_Були, среќно, за жал од кломифенот има такви примери на форумот на кои им се појавиле цисти. Сепак, среќно во среда, ставена си на Список

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Buli_Buli)
Непосредна врска до пораките: 1275
Страница:   <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ime za kerkicka
BARBARITA

koe da go izbereme za nasata kerkicka

meri (8%)

irene (4%)

anna (26%)

ivona (21%)

sara (24%)

gloria (16%)

Број на сите гласови: 177

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!