|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
1.12.2014 11:42:40   
kokicekokice

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

samo sto se vrakam od lekar i mnogu sum razocarana ..od 4 folikuli , samo eden dostignal 17 mm , a dr si ostanale na 12...mnogu bavno rastat.. utre sum pak na folikometrija ...se nadevam do cetvrtok , petok ke stigne do 20 mm, za da moze da se pravi inseminacijata...
Vi blagodaram na site za poddrskata

Нема простор за разочарување.Сепак правиш Инсеминација, а не инвитро.Значи ако имаш повеќе големи фоликули тоа е опасност за оплодување на сите со што ќе резултира со повеќеплодова бременост(3,4 па и 5 бебиња). Јас кога правев инсеминација д-рто ми го кажа истово и ми рече дека и тоа му е намерата ако успее да успее со 1 или 2 ембриона. За среќа јас си имав 1 фоликул и инсеминацијата ми беше успешна. Ти посакувам и тебе успех user posted image

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1226
1.12.2014 11:58:02   
vazna
Potpolno si vo pravo kokicekokice istoto i mene mi go ima kazano doktorkata, taka da nema potreba od razocaruvanje bambina samo napreduser posted image

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 1227
1.12.2014 14:55:58   
Libra88
И јас мислам дека претеруваат со 4 инсеминации со по еден месец пауза... па тоа се цели минимум 8 месеци... па има и девојки со подолг циклус..знаци може и 10 месеци.. јас мислам дека тоа е предолг период... Ако ништо друго барем да ги намалат инсеминациите на 2 до 3 преку сила... ама тоа е, тој што не осетил на свој грб ке си ги прави законите :(

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1228
1.12.2014 15:10:46   
Hopeful RR
Доаѓа многу време, да, но навистина е тоа за доброто на телото, верувајте. Има право Melanija RR, не е тоа така произволно дадено, а од друга страна пак, во приватните клиники може сешто да кажат и препорачаат...

Плус кај голем дел од девојките кумулативниот ефект на кломифенот доведува и до природно забременување помеѓу планирани инсеминации - и тоа баш Melanija RR е пример за тоа, природно забременување после трета инсеминација, мислам - Melania, поправи ме ако грешам user posted image

Сакам да кажам, не само што не е на одмет паузата, туку и пожелна е, бидејќи никогаш не се знае, а секоја стимулација е напорна за телото, колку и да ви изгледа слаба или незабележлива додека ја примате. Ако некој има пари за приватно ивф, тогаш е друг муабетот - после втора инсеминација директно таму.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1229
1.12.2014 15:23:13   
Kvisko
Јас сум пример дека апсолутно треба месец дена пауза па дури и со слаба стимулација. Мене заради комифен месец за месец кој ми го даваше бившата матична ми се зголеми проблемот со цистите и еве веќе две години после тоа примање кломифен уште имам проблеми.
Да ме советуваше некој тогаш да правам пауза месец дена ќе му бев благодарна.

Затоа е потребно месец дена пауза. На крај на краиштата ИВФ не бега дали ќе биде после 3 или 6 месеци не е ни толку битно.

За инсеминациите правев месец дена пауза иако знам дека ќе треба да платам ИВФ приватно. Јас дури и едно време си реков пробуваме природно зашто тоа брзање мене само психички ме уништи.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1230
1.12.2014 16:24:00   
alicka
Zdravo devojki..denes ja pravev prvata inseminacija..za 14 dena se nadevam na user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1231
1.12.2014 16:31:05   
LoveableMe RR
Добредојде аличка, тука сме за поддршка, информации, совети. Ајде, да не израдуваш. Ставена си на Список, чекаме и другите да се пријава по инсеминацијата.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот alicka)
Непосредна врска до пораките: 1232
1.12.2014 17:50:45   
scared RR
Девојки не знам дали е правата тема ама да прашам. Правев крвна слика денеска и се е ок, освен тромбоцитите за прв пат во живот ми се покачени , ај што се исплашив, ама матичнмата ми вика со високи тромбоцити не смеам да помислам на естрогени и стимулации user posted image Некој вакво искуство? Ви имаат ли барано вашите гинеколози крвна слика да направите?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1233
1.12.2014 18:36:30   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Плус кај голем дел од девојките кумулативниот ефект на кломифенот доведува и до природно забременување помеѓу планирани инсеминации - и тоа баш Melanija RR е пример за тоа, природно забременување после трета инсеминација, мислам - Melania, поправи ме ако грешам user posted image

user posted image токму така и затоа секогаш тоа го кажувам .И тоа јас некои месеци пиев и по 3 на ден и имав по 1 фоликул и ете се случи природно да имам овулација.Сега М има 15 месециuser posted image на сите ви посакувам user posted image само верувајте

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1234
1.12.2014 20:06:57   
bubla
Моиве фоликули овој месец побрзале. Денес, 12 ден, еден скоро и сам да прсне. Одма примив инекција за секој случај, утре инсеминација. Овој пат другиот јајник работеше. Се смениле :-)
Во однос на чекањето, јас пак ќе си го кажам моето. Правев истражување. Има голем дел студии кои го потврдуваат континуираното дејство на кломифен.
Ова секако под медицински надзор за да не се создадат цисти. Јас пиев по едно кломифенче на ден. Немам апсолутно никакви проблеми. Дури и докторот ми кажа дека е многу мала стимулација. Еве некој не прима стимулација, зошто да чека преку еден месец??? Од што му одмара телото?
И да дополнам за приватните клиники. Јас апсолутно не сметам дека го прават тоа за пари. Мене многу пати не ми ни наплатиле преглед или нешто што ми правеле. Напротив, докторката од систина ме советуваше некои испитувања да си ги правам преку мстичен, да не плаќам.

< Поракaта ја уредил bubla -- 1.12.2014 20:11:51 >

Непосредна врска до пораките: 1235
1.12.2014 21:12:45   
lilika9
Девојки и јас кога почнав со првата инсеминација несакав да престанам, сакав секој месец, бидејчи конечно после 3 години нешто се случуваше и ми беше интересно и беше полно со надеж и исчекување. После постот од Меланија се запрашав, дали здравјето на моето тело вреди да му пружам толкав напор, и решив да одморам, па ако биде биде. Какви не случаеви знаеме луге со никакви шанси така остануваат трдуни, значи требало да биде. Затоа и јас ке правам што е најдобро за моето тело, секоја хемија е хемоја и не е природна за телото туку е форсирање. Па се одлучив со паузирање од месец, два. Ви поскаувам успешна инсеминација на аличка, бамбина, були були, бубла...пишете како же поминете! user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1236
2.12.2014 10:55:10   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla

Моиве фоликули овој месец побрзале. Денес, 12 ден, еден скоро и сам да прсне. Одма примив инекција за секој случај, утре инсеминација. Овој пат другиот јајник работеше. Се смениле :-)

bubla, среќно, ставена си на Список, чекаме убави вести

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.12.2014 11:36:44 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1237
2.12.2014 11:22:24   
bubla
Поминаааа... се беше супер.. господ здравје да му даде на докторот од терапијата на мм материјалот уште подобар од минатиот пат! 30мил за тератозооспермија е топ!
И едно инфо за цените кое проциркулира тука дека се покачени. Апсолутно неточно. Јас платив исто како и минатиот пат-9000 мкд, комплет со фоликулиметрија со се.

Непосредна врска до пораките: 1238
2.12.2014 11:23:47   
LoveableMe RR
Бубла супер, ај потсети не кај Лазаревски во Систина беше?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1239
2.12.2014 11:31:06   
bubla
Да. Го обожавам човекот! :-)

Кога одам на линкот за списокот ми дава грешка.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.12.2014 11:37:51 >

Непосредна врска до пораките: 1240
2.12.2014 11:38:42   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla

Да. Го обожавам човекот! :-)

Кога одам на линкот за списокот ми дава грешка.

Супер, ти посакуваме успехuser posted image user posted image Пробај пак, списокот е ок најдолу на страната кога ќе отворишuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1241
2.12.2014 12:10:00   
scared RR
Супер бубла, сега за две недели user posted image user posted image Ау супее за цениве, ми олесна user posted image зашто така се пушти муабет за поскапени цени, па и мене на телефон ете ми рекоа 10.300, кој ги знае user posted image ама небитно user posted image

Непосредна врска до пораките: 1242
2.12.2014 12:46:17   
bubla
Сцаред кај кој доктор одиш ти?
Јас од тука прочитав и очекував дека ќе платам 12.000. Истата цена кога ми ја кажаа добро ми дојде :-)

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1243
2.12.2014 12:52:26   
scared RR
Јас сум кај Митко Ивановски user posted image ама ќе си почекам јас пак со инсеминацииве, сега ми искочија покачени тромбоцити, секој месец нешто ново user posted image

Непосредна врска до пораките: 1244
2.12.2014 13:24:56   
vazna
Odlicno bubla ajde sega za dve nedeli ocekuvame user posted image user posted image inace i jas plakav po 10 000 za dvete za treta plativ 10 300, neznam zosto vaka pravat vo sistina so cenive sekoja pacientka razlicno plaka.

Непосредна врска до пораките: 1245
2.12.2014 14:27:10   
bubla
Незнам како е возможно ова??? Ти беше во асистирана репродукција или на гинекологија и акушерство?

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1246
2.12.2014 14:58:23   
scared RR
Како е можно вака различни цени, јас би се побунила најискрено. А, да не ги допишуваат некои од докториве и ехо прегледите па затоа поголема цена user posted image ма да мислам не би требало, треба во истата цена да спаѓа тоа user posted image

Непосредна врска до пораките: 1247
2.12.2014 15:13:13   
bubla
Јас мислам дека баш тоа е работата. Ги пишуваат фоликулиметриите и затоа излегува илјадарка повеќе

Непосредна врска до пораките: 1248
2.12.2014 18:38:22   
vazna
Jas koga odam na folikumetrija si plakam po iljadarka, toa si e posebno, a samo inseminacijata me kosta po 10 000 den inace sekako dena vo asistirana reprodukcija pravev, ama mislam deka zavisi i od doktorot cenite

Непосредна врска до пораките: 1249
2.12.2014 18:40:16   
vazna

ИЗВОРНА ПОРАКА: vazna

Jas koga odam na folikumetrija si plakam po iljadarka, toa si e posebno, a samo inseminacijata me kosta po 10 000 den inace sekako dena vo asistirana reprodukcija pravev, ama mislam deka zavisi i od doktorot cenite

Ina ce kaj Snezana Adamoska gi pravev inseminaciite.

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Еца

Кога свекрвата ви преговара

премолчувате (35%)

се карате со неа (25%)

разговарате со мажот (40%)

Број на сите гласови: 83

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!