LoveableMe RR -> RE: ИФВ со донатор !? (9.6.2014 9:18:15)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: 5678m Devojki i jas sum nova na forumov. Denovive doznav deka sansite da ostanam bremena se minimalni.IMeno,FSH - to mi e mng visoki, a AMH mnogu nizok, odnosno recisi nikakov. Vo sok sum, sto e najtragicno dosega ne sum se ni obidela da ostanam trudna.Doktorot mi kaza deka treba da se obidam da zacnam, no vtorata opcija e so donacija na jajca kletka. Ve molam spodelete gi Vasite iskustva. Me interesira dali se sproveduva postapkata so donacija na jajce kletka vo MK, dali ima donatori i kolku cini celata procedura, a dokolku ne se pravi vo MK, dali znaete vo koja zemja vo stranstvo. Najmnogu bi sakala da razgovaram so nekoj sto ima pominato ili pominuva niz istava situacija. Ocajna sum i prosto ne mozam da poveruvam deka ova mi se slucuva. Vi blagodaram odnapred. [sm=smiley19.gif] 5678m, најпрво добредојде на форумот. Пред да решиш било што, те молам пробај со алтернативни методи, па потоа барајте донатор. Имаме рецепт за намалување на ФСХ, КЛИК. Исто така би те советувала да се обратиш кај тревари/билкари за да ти го повратат хормоналниот баланс. Исто така, побарај ја на Интернет сторијата на Julia Indichova, која на 42 години со сличен проблем како тебе успеа да забремени природно и е инспирација за многу жени во светот. Ако сето ова не успее, тогаш можеш да се обратиш за ИВФ со донатор. Знам дека може во приватниве клиники, но проблем е што тоа кај нас оди со донација, а во странство се плаќа и затоа има повеќе донатори. Знам кога правев ИВФ се сретнав со една жена која ми кажа дека донира јајце клетка за сестра и, вика јас имам две деца, но таа нема и за неа го правам ова. Ми кажа дека е покриено од ФЗО. Како и да е, ти посакуваме среќа. Известувај не.
|
|
|
|