LoveableMe RR -> RE: Вредност на TSH за успешно ИВФ (8.8.2014 9:08:13)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla Ловабле, финтата е што секогаш ми прават некое испитување, па дури и притисок кога ми мерат, ма штом замириса на болница мене почнува забрзано да ми чука срцето и се вознемирувам, и којзнае колку реално ни мерат све тоа што зависи од моменталната состојба на организмот. Читам во странство дека дури вредности над 5 толерираат и не ги третираат ама не знам веќе. Утре сум на крвна слика во Авицена па ке испитам приватно и ТСХ, на мисла ми е. Па здравје, ке видиме што ке покаже. МАтичниот гинеколог е на одмор па да не чекам уште две недели, и уште не ми е јасно зошто од ФЗО не го стават тоа како регерентна вредност за ваучер и зошто не го испитуваат заедно со естрадиол во тек на ИВФ во ремедика. И на крај, господ нека не чува сите, тоа е, не можеме све да знаеме. ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Jas sum na terapija so eutirox pijam po sema zatoa e taka utre ke treba da se javam na lazarevski da go prasam dali ke mi prave IVF so tsh2,32 ili ke saka da bide pod 2 ako kaze da e pod 2 endokrinolog ot kaza ke ja zgolemime dozata ako ne nema ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00 Devojki jas stvarno neznam sto da kazam site lekari vikaat razlicno mene Gerasimovska i Lazarevski za TSH mi e 3,3 i vikaat deka e dobro, go prasuvav toa deka treba da e pod 2 mi vika nema vrska e sega neznam sto da kazam sekoj razlicno, mu vikam da odam da pregledam doktore mi vika ne i stvarno i jas sum zbuneta. Citam deka kapina i nekoi drugi RR pijat terapija. Mi vika oni sigurno pregleduvale i drugi vrednosti ova e samo osnovnata pa zatoa im dale terapija. ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla butterfly јас мислам дека треба да им веруваме на специјалистите и да не опсесираме веќе толку околу све. Кога треба да биде нешто едноставно бидува и тоа е тоа. И сега читав баш дека метформинот влијаел на намалување на ТСХ и за поголем процент на успешни ИВФ низ светов, може затоа Димитров го дава. ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Da da kaj mene I prolaktinot bese visok sega e vo red. zatoa I napisav oti pijam jas veke eutirox odamna na mene eutirox mi dadoa oti navistina mi bese pokaceno tsh pred nekolku god ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoya Капина не се секирај ОК е вредноста. И кај мене е над 2 и Лазаревски ми рече дека е ОК за ивф и дека тој хормон е многу поважно после редовно да се проверува во време на бременост. Ми рече ако сакам да одам да направам уште една проверка кај ендокринолог, но тој не инсистира да биде под 2.
|
|
|
|