Sesil -> RE: Вредност на TSH за успешно ИВФ (17.1.2016 2:40:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Sesil Нова сум на форумов и би сакала да ве прашам нешто во врска со ТСХ. Подолго време се обидуваме за бебенце но не бива. При хормонално испитување вредноста на ТСХ ми беше 5,04. За една недела беше повторно испитано и беше 1,96. Следното мерење беше на ендокринологија во Скопје, таму покажа 3,47. Антитела нема. Со ехото е се во ред. Симптом на хипотериоза немав ама баш никаков. Ми препишаа еутирокс 25мг на ден........ Sesil, вредноста на ТСХ не е толку висока за да ти дадат еутирокс, но ете решиле и сега треба да пиеш, не ми е јасно само како може да варира толку за краток период......дали си испитала други хормони, дали имаш ПЦОС случајно или..? Секако дека можеш да забремениш и еутироксот се пие додека забремениш и во бременост, потоа ќе ти го прекинат, не се секирај, пиши ни. Немам ПЦОС. Другите хормони ЛХ и ФСХ ми беа ниски, но се стабилизираа и тие. Инаку ако знаете лекар, ендокринолог, би ве замолила да ми препорачате бидејки од овој стврано не сум задоволна. Практиканти му ги читаат резултатите додека тој збори на телефон, не ги ни прегледа сите резултати,бидејки немаше никаков симптом во извештајот ми пиша нередовен циклус ... хаос.
|
|
|
|