RE: РР Кафемат (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

Dilina -> RE: РР Кафемат (17.6.2014 19:11:51)

Loveable слабо денес кај кафематов, остана ова се за нас, него вечер шо ќе правиме, т.е. маживе наши јака им душа [sm=jezicek.gif] дај да не се лакомиме, нека има нешто и за утре [sm=jezicek.gif]

Defne90 RR -> RE: РР Кафемат (17.6.2014 19:48:34)

Веќе може да се каже и добро вечер,почна веќе да се стемнува.
Инаку јас цел ден по дома со децата,трчам де по едното де по другото,како и секој ден,ама денеска посебно нервите ми ги искинаа.[sm=zmeden.gif]Ама деца,нема што да се прави,и ним им е досадно внатре цел ден се па не знаат што да прават веќе од здодевност.А и со ова времево ама цел ден врне,абе не да врнеше туку истураше.
Ајде отидов сега може ке излеземе малку и до плоштад,кога престана да врне,цел ден сме дома.Ајде поздрав и имајте убава вечер.[sm=smiley1.gif]

Snowhite RR -> RE: РР Кафемат (17.6.2014 21:40:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90

еве ме дилина,да ве поздравам,фала за грижата,инаку доbар е синко,не знам што вирус беше тоа еден ден температура имаше и повраќаше и толку.Сега сме на антибиотик,ама добар е нема ни температура ниту повраќа.[sm=smiley1.gif] Инаку јас од сабалје да ви кажам право немав време ни да јадам а камоли пак време за кафе да оддвојам.[sm=zmeden.gif]
Абе денеска не знам што им е на децата мои цел ден пиштат и се караат по дома,и секое со своите желби.Да не знаеш на кое да угодиш попрво.[sm=zmeden.gif]И да ви кажам право грло ме заболе и мене од викање по нив.[sm=zz_devil.png] Понекогаш ко мали ѓаволчиња се однесуваат.Само да се направи некоја белја и пакост и да ми водат инает.[sm=zmeden.gif]
Поголемиот сега излезе надвор,малото е до мене и чека да му пуштам песни на компјутер.Така да јас изгледа пак ќе морам да станам.[sm=smiley13.gif]
Ајде да го фркнам на брзина кафенцето и да започнувам со обавезите по дома.Поздрав женески и имајте убав ден.[sm=smiley1.gif]

Дефне виρус е стомачен и Јана саботата ноќта цела ноќ повρаќаше 5 пати менував постелнини и ја пρелсκував и неделата сабајлето повρаќаше и толκу беше, а мм па ноќесκа повρаќаше и цел не е му аρно, а одρучеκва. еве и јас и стомаκот κо да ме боли, сега ми е стρав и за Михаил и тој да не го фати пошто и тој сега пρед легнување малκу κо да повρати
А зошто вие за виρус пиете антибиотиκ? Обично за виρус не се дава, зашто виρусот дуρи сам не помини ништо не го спρечува

Defne90 RR -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 0:18:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90

еве ме дилина,да ве поздравам,фала за грижата,инаку доbар е синко,не знам што вирус беше тоа еден ден температура имаше и повраќаше и толку.Сега сме на антибиотик,ама добар е нема ни температура ниту повраќа.[sm=smiley1.gif] Инаку јас од сабалје да ви кажам право немав време ни да јадам а камоли пак време за кафе да оддвојам.[sm=zmeden.gif]
Абе денеска не знам што им е на децата мои цел ден пиштат и се караат по дома,и секое со своите желби.Да не знаеш на кое да угодиш попрво.[sm=zmeden.gif]И да ви кажам право грло ме заболе и мене од викање по нив.[sm=zz_devil.png] Понекогаш ко мали ѓаволчиња се однесуваат.Само да се направи некоја белја и пакост и да ми водат инает.[sm=zmeden.gif]
Поголемиот сега излезе надвор,малото е до мене и чека да му пуштам песни на компјутер.Така да јас изгледа пак ќе морам да станам.[sm=smiley13.gif]
Ајде да го фркнам на брзина кафенцето и да започнувам со обавезите по дома.Поздрав женески и имајте убав ден.[sm=smiley1.gif]

Дефне виρус е стомачен и Јана саботата ноќта цела ноќ повρаќаше 5 пати менував постелнини и ја пρелсκував и неделата сабајлето повρаќаше и толκу беше, а мм па ноќесκа повρаќаше и цел не е му аρно, а одρучеκва. еве и јас и стомаκот κо да ме боли, сега ми е стρав и за Михаил и тој да не го фати пошто и тој сега пρед легнување малκу κо да повρати
А зошто вие за виρус пиете антибиотиκ? Обично за виρус не се дава, зашто виρусот дуρи сам не помини ништо не го спρечува

Па нам секогаш ни препишуваат антибиотик за вирус кога ќе ги фати.Не може ни да им помине без антибиотик а посебно на поголемиот синко,значи ако не пие антибиотик или ако пие некој слаб антибиотик се случува да биде болен и по еден до два месеци.Има многу слаб имунитет и матичната не смее да го осатви без анитибиотик.Се случува често да качи и температура до 40 степени и со ништо да не можеме да ја симнеме.Страшна работа е,а го видам дека е болен косата ми се крева на глава ос страв што би можело да не снајде и преку што треба да минуваме.Туку да чукнам во дрво само еден ден беше болен и оздраве,сега си е ок нема ни температура ни повраќа изгледа се повлекол вирусот,којзнае.Малото за среќе не фати ништо,заприметив дека ете веќе два пати како се разболува М а малото не го фаќа.Ама тоа постојано јаде здрава храна и овошје а М долу кај баба му и дедо му само салами и јајца му пржат.И си се одвикна од здравата исхрана и не можам никако да го убедам да касне нешто хранливо и здраво.А долу на старите им е побитно само нешто да се јаде отколку тоа нешто да биде здраво па макар и количински помалку.

AneLav RR -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 9:12:59)

Јас ако не сум деновиве вие кафе[sm=kava.gif] нема да се напиете...[sm=smiley1.gif]
[img]http://s.rozali.com/p/k/a/kafe3-82310-500x334.jpg[/img]
Еве едно вакво некако ми изгледа на брзинско на екс[sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 9:29:56)

Богами така е[sm=smiley1.gif]. Јас отварам тема кафемат гледам дека не си ставила кафе и си одам[sm=smiley36.gif]. Анелав ако не си ти ќе пропаднеме, цела тема ни ја оддржаваш ем со две деца. Јас пошто си пијам едно нес сега и не ми текнува да послужам[sm=smiley36.gif]. А плус ти најубо кафе ни вариш, да си ни жива и здрава[sm=bravo.gif]

AneLav RR -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 10:01:49)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Ве сакам сите вие сте ми врска кон останатиот свет... Да не сте вие начисто ќе полудам[sm=smiley31.gif]
Некогаш имам помалку некогаш повеќе време зависи... Во периодов за чудо не ми досаѓаат кога сум на компјутер инаку не можев да седнам. Ај по еден сладолед за муабетов овде сонце има па ме асоцира на сладолед[sm=smiley1.gif]
[img]http://images.idividi.com.mk/images/sladoled61.jpg[/img]
Кој каков сака нека си земе[sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 10:10:01)

И јас ве сакам сите[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] а и јас што да кажам ако не сте вие скоро никој немам во ова проклета туѓина јабана[sm=smiley13.gif]. Единствено место ми е рр каде можам да си полафам со наши луѓе на наш јазик.
Јас сум голема сладоледарка па ќе си се послужам од повеќето врсти. Имајте сите убав ден а и јас нека имам денес барем малку да ме избави [sm=duda.gif] од кенкања и сл.работи. Сега ќе стане веќе од спиење па да одиме до надвор да купиме на дада нуркачка опрема за капење. Ме уби веќе нејзиниот страв од капење и тоа во корито. Чаре?

LoveableMe RR -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 12:07:32)

Ај повелете со сладоледите на Анелав на терасава, да пивнеме по едно кафенце и да муабетиме[sm=smiley36.gif]

[img]http://ilike.mk/wp-content/uploads/images/2012/05/minder3.jpg[/img]

[img]http://loyalkng.com/wp-content/uploads/2009/08/coffeee-donut.jpg[/img]

Melanija RR -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 14:20:16)

Ем поглед ем кафе ем фини луѓе [sm=smiley31.gif]
Навистина од секојдневието само овде на РР одмор и муабет за душа [sm=smiley31.gif]Совет и смеа [sm=smiley1.gif]
Се надеваме дека сонцето ќе остане а дождот нема да дојде па ќе продолжи убавиот ден

Defne90 RR -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 16:00:05)

Имаш право Меланија само на рингераја има таква дружба,на друго место нема навистина.[sm=smiley1.gif]
Абе да ти биде мерак да испиеш кафе овде.[sm=smiley1.gif]
Е да продолжи убавото време ама ете кај нас полека почна да се наоблачува се склопија облаците отсекаде,и јас правец дома со децата додека не се истурило.Ама ете пак на дружба,навистина ми го менувате здодевното секојдневие женски и секогаш го правите поубаво и повесело.[sm=smiley1.gif]
Поздрав за пријателките рингерајки,имајте убав и пријатен ден и уживајтеееее,времето нема да ни го расипе доброто расположение.[sm=smiley1.gif]

Tanjat7880 -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 19:14:28)

[img]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t1.0-9/16582_444506718980737_2042282513_n.jpg[/img]
Epa denes a I denovite pred ovoj puknav so dozdot,taman ke se stokmam da odam nekade(pazar,banka,market..)I ke plusne,dens tri pari me izbanja dozdof,shto e mnogu mnogu e,do kogaaa[sm=hudicek1.gif]
A ti Defne ke dadesh li mislenje vo temata Vikend A?!

deluxe -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 23:48:33)

[img]http://lh6.ggpht.com/_birU6LRHt2I/TGxXd3yK8EI/AAAAAAAABVQ/fjP3dL_J6As/s800/IMG_0983.jpg[/img]
Добра вечер женички,јас се извинувам ама денес зафатена со спремање и гости не стасав да ве почестам торта за роденденката моја која денес полни 9 години[sm=bravo.gif]
Повелете сечете и јадете[sm=smiley31.gif]

Melanija RR -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 23:58:18)

deluxe RR да е жива и здрава, среќна и весела [sm=bravo.gif] ти порасна девојчето [sm=smiley1.gif] сечам и јадам дури си читкам и пишувам на РР

Defne90 RR -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 0:23:53)

Нека е жива и здрава малата лепотица, делукс и многу здравје и среќа понатаму.Земам и јас од тортата да се почестам.[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 9:35:47)

Да е жива и здрава, голема да расте[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Убаво ќе си се почастиме[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 9:38:20)

Честитки, голема да расте [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Dilina -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 10:22:30)

Голема да расте ќеркичката Делукс :) [sm=bravo.gif]
Само за убави работи вака да си зборуваме [sm=smiley1.gif]

Ајде денес јас ќе ве почастам турско кафе, прекорачив па почнав да си го пијам у денот еднаш обавезно, епа неможам веќе приѕтисокот ми е 50 со 90 а душата ми бара кафенце.... онака слабичко ама битно ќе се напијам едно

Ај добро утро на сите, се надевам денес нема да истури како вчера па ќе можеме да шетнеме малце од малце......
[img]http://www.kafepauza.mk/wp-content/uploads/2012/06/1-turskoto-kafe-del-od-makedonskoto-sekojdnevie-www.kafepauza.mk_.jpg[/img]

Defne90 RR -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 10:39:44)

Добро утро и од мене,и јас сум за турско кафе дилина,баш убаво што сабалјево си приготвила.[sm=smiley1.gif]
Јас верувале или не откако сум станата уште немам пиено,нешто со децата нешто обврски по дома и не стасав да испијам едно.[sm=zmeden.gif]
Ако ама затоа пак рингерајкитесекогаш се овде за да честат по едно.Ае наздравје кафето женски и имајте убав ден,се надевам, нема да ви заврне,па дождот да ви ги расипе плановите.

elenak -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 10:53:10)

Морнинг и од мене, си пијам ладно кафе, како и секое утро. Ќе си сварам и почнувам со приоритетните обврски прво, шмрцнувам успат ама додека да стигнам на раат да седнам да си го испијам кафето веќе е изладено.[sm=smiley1.gif] Леле бре, не знам што ќе се прави летово по жештините, ова дете станува и одма надвор бара да оди. Вчера доби нови играчки на подарок па ќе одвлечеме внимание бар еден саат, дури да фати сенка во двор, ама тоа само денес ќе биде. [sm=smiley36.gif]
Имајте убав ден женички!

Tanjat7880 -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 11:13:31)

[img]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/1623698_717097701690743_72209043969907164_n.jpg[/img]
Devojki,kafica,mozda kasnam no nikogash ne e na odmet istata,neli?!
Delux da ti e ziva I zdrava princezata,pa nie epten vrsnici sme imale,moeto za dva meseca ke polni 9 godini.
I do koga ke ne "utepuva"dozdoF,bash go pretera[sm=smiley13.gif]

mama_06 -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 11:37:56)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0619/djw-sladol.jpg[/img]

Еве салдолед да си го крениме серотонинот на ова тмурно време. Таман после кафево од Тања
Делукс голема да растит принцезата, жива и здрава да е.

Felly RR -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 13:03:15)

Мхмхммммм, што честовки паднале во кафематов, ќе си земам од се. [sm=zz_rolleyes.png]
Делукс, среќен нека е роденденот на малата принцеза!!! [sm=smiley31.gif]

AneLav RR -> RE: РР Кафемат (19.6.2014 15:21:49)

Ај јас едно попладневно кафенце да частам временцево само за еден бокал кафе до нас и цел ден да си го цугаш да не западнеш у несвест...[sm=smiley1.gif]
[img]http://researchingparis.files.wordpress.com/2010/09/big-cup-of-coffee.jpg[/img]
Еве јас сум оваа и денес вакво ми треба [sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: РР Кафемат (20.6.2014 8:57:54)

Добро утро женички од мене, ај не само Анелав да ни вари кафе срамота ја изнамачивме па и јас се пријавив да ја одменам. Па повелете на едно ирско кафе, мене ќе ми требаат едно 3[sm=smiley36.gif]

[img]http://www.napitki.bg/userfiles/image/2009/07-28ik.jpg[/img]

Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>