Defne90 RR -> RE: РР Кафемат (18.6.2014 0:18:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90 еве ме дилина,да ве поздравам,фала за грижата,инаку доbар е синко,не знам што вирус беше тоа еден ден температура имаше и повраќаше и толку.Сега сме на антибиотик,ама добар е нема ни температура ниту повраќа.[sm=smiley1.gif] Инаку јас од сабалје да ви кажам право немав време ни да јадам а камоли пак време за кафе да оддвојам.[sm=zmeden.gif] Абе денеска не знам што им е на децата мои цел ден пиштат и се караат по дома,и секое со своите желби.Да не знаеш на кое да угодиш попрво.[sm=zmeden.gif]И да ви кажам право грло ме заболе и мене од викање по нив.[sm=zz_devil.png] Понекогаш ко мали ѓаволчиња се однесуваат.Само да се направи некоја белја и пакост и да ми водат инает.[sm=zmeden.gif] Поголемиот сега излезе надвор,малото е до мене и чека да му пуштам песни на компјутер.Така да јас изгледа пак ќе морам да станам.[sm=smiley13.gif] Ајде да го фркнам на брзина кафенцето и да започнувам со обавезите по дома.Поздрав женески и имајте убав ден.[sm=smiley1.gif] Дефне виρус е стомачен и Јана саботата ноќта цела ноќ повρаќаше 5 пати менував постелнини и ја пρелсκував и неделата сабајлето повρаќаше и толκу беше, а мм па ноќесκа повρаќаше и цел не е му аρно, а одρучеκва. еве и јас и стомаκот κо да ме боли, сега ми е стρав и за Михаил и тој да не го фати пошто и тој сега пρед легнување малκу κо да повρати А зошто вие за виρус пиете антибиотиκ? Обично за виρус не се дава, зашто виρусот дуρи сам не помини ништо не го спρечува Па нам секогаш ни препишуваат антибиотик за вирус кога ќе ги фати.Не може ни да им помине без антибиотик а посебно на поголемиот синко,значи ако не пие антибиотик или ако пие некој слаб антибиотик се случува да биде болен и по еден до два месеци.Има многу слаб имунитет и матичната не смее да го осатви без анитибиотик.Се случува често да качи и температура до 40 степени и со ништо да не можеме да ја симнеме.Страшна работа е,а го видам дека е болен косата ми се крева на глава ос страв што би можело да не снајде и преку што треба да минуваме.Туку да чукнам во дрво само еден ден беше болен и оздраве,сега си е ок нема ни температура ни повраќа изгледа се повлекол вирусот,којзнае.Малото за среќе не фати ништо,заприметив дека ете веќе два пати како се разболува М а малото не го фаќа.Ама тоа постојано јаде здрава храна и овошје а М долу кај баба му и дедо му само салами и јајца му пржат.И си се одвикна од здравата исхрана и не можам никако да го убедам да касне нешто хранливо и здраво.А долу на старите им е побитно само нешто да се јаде отколку тоа нешто да биде здраво па макар и количински помалку.
|
|
|
|