|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
23.12.2013 11:54:48   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

ringerajkii za zal jas vcera dobiv menstruacija seuste ne sum bila preku krv da proveram no zaradi red zaradi dokumentot ke odam.mnogu mi e tesko no so novi sili so gospod napred ke se borime so mm za sledno invitro

Kate, многу ми е жал душо, исплачи се и со господ напред или за следно ИВФ или за природно. Позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 401
23.12.2013 11:55:44   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

ringerajkii za zal jas vcera dobiv menstruacija seuste ne sum bila preku krv da proveram no zaradi red zaradi dokumentot ke odam.mnogu mi e tesko no so novi sili so gospod napred ke se borime so mm za sledno invitro

Kate, многу ми е жал душо, исплачи се и со господ напред или за следно ИВФ или за природно. Kapina, јас нешто ти реков пред некој месец, aj, aj, може ќе ме частиш кафе.user posted image Nataly86, те бодриме, пиши ни кога пункцијаuser posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

03.12 - nataly86 - почеток со терапија

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00,kate..

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image laticauser posted image Stefanija Stefi user posted image Gondola!19user posted image maceeeuser posted image bube 10user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.12.2013 16:15:12 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 402
23.12.2013 21:32:59   
nataly86
Денес бев на контрола естрадилот ми е 1789 а ЛХ 3,9 , докоторот не ми кажа колку фоликули имамuser posted image во шемата има запишано само < 16 и на лев и десен јајник, најверојатно 2 се само user posted image Утре сум пак на контрола па ќе видам што ќе биде...

Има некој слично искуство??

5 год. обиди, 4 циклуси со кломифен \ 5 неуспешни инсеминации, оперативна хистероскопија отсранување на септум, 1 ИВФ успешно, user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 403
23.12.2013 21:49:13   
kate..
denes i preku krv proveriv nema bremenost.inaku nemozam jas po priroden pat so eden jajnik sum a bez kanali (tubi) mozam samo po pat na ivf

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 404
23.12.2013 22:25:59   
Melanija RR
nataly86 неможам да ти помогнам, но што те интерсира подпрашувај треба да знаеш како се одвива процедурата
kate.. отстранети ти се јајцеводите?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 405
23.12.2013 23:16:28   
kapina
Loveableme ke pieme kafe samo da bide pozitiven testot. no za zal tesko oti mm ima koncentracija od samo1milion. Ibrzo podvizni odsamo25posto

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 406
23.12.2013 23:20:16   
nataly86
Ајде Капина стискаме палци па нека тргни бранот на нови трудницииuser posted image

Фала сепак Меланија утре сум пак на контрола па се надевам дека повеќе ќе знам user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 407
24.12.2013 0:11:19   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

nataly86 неможам да ти помогнам, но што те интерсира подпрашувај треба да знаеш како се одвива процедурата
kate.. отстранети ти се јајцеводите?

da da melanija.kapina daj boze da ima novicko kaj tebe pozz

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 408
24.12.2013 9:28:20   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86

Денес бев на контрола естрадилот ми е 1789 а ЛХ 3,9 , докоторот не ми кажа колку фоликули имамuser posted image во шемата има запишано само < 16 и на лев и десен јајник, најверојатно 2 се само user posted image Утре сум пак на контрола па ќе видам што ќе биде...

Има некој слично искуство??

Nataly86, верувај ни бројките ни јајце клетките нипто не значат за успешно ИВФ. Сакам да кажам и да имаш малку и многу опушти се, тоа нема врска со успешноста, само верба и се ќе биде. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 409
24.12.2013 10:05:10   
kapina
Neznam sto da napravam imav ciklus sega no imam I simptomi

Непосредна врска до пораките: 410
24.12.2013 10:19:41   
да Ви се приклучам и јас, од денес почнувам со терапијата (контрацепција микрогинон) ако добро ги пишавuser posted image
се одлучивме за во Систина кај Д-р Митко Ивановски...се надеваме на успех...прегледот ни е закажан за на 30.12...
Ајде 2014 нека ни донесе многу многу бебулија на сите близначиња за да ја осетиме радоста и да доживееме мајчинство.
Ве гушкам сите борбени идни мамички. До заеднички успеси user posted image

Непосредна врска до пораките: 411
24.12.2013 10:29:04   
Kvisko
Капина направи тест. Така ќе си знаеш и ќе бидеш сигурна. Место да се измачуваш себе си. А симптоми после менструација се или бебе или циста на јајник. Ти посакувам да е бебеuser posted image

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 412
24.12.2013 10:33:40   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Karma

здраво рингерајки,
да Ви се приклучам и јас, од денес почнувам со терапијата (контрацепција микрогинон) ако добро ги пишавuser posted image
се одлучивме за во Систина кај Д-р Митко Ивановски...се надеваме на успех...прегледот ни е закажан за на 30.12...
Ајде 2014 нека ни донесе многу многу бебулија на сите близначиња за да ја осетиме радоста и да доживееме мајчинство.
Ве гушкам сите борбени идни мамички. До заеднички успеси user posted image

Karma, честитки, па кога ќе почнеш со Супрефакт пиши, да те ставиме на списокот. user posted image Капина, јас сум да направиш тест и да не известиш, позз.

Девојки сакам да ве прашам нешто. Прошлата недела добив прва менструација после ИВФ, ама пред тоа немав никакви симптоми на ПМС, ама баш никакви, а и крварењето ми беше многу оскудно, нетипично за мене. Дали имате слично искуство после ИВФ, дали хормоналната терапија што ја примаме со ИВФ-то може да направи такво нешто? Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 413
24.12.2013 12:43:37   
bube10
LoveableMe milicka jas pred da dobijam so 1-to ivf imav onaka normalna blaga bolka, a menstruacijata mi bese obilna i mi traese 5-6 dena (mene obicno mi trae 4 dena) a posle toa naredniot mesec koga dobiv ne osetiv ama bas nikakva bolka. Mozno e da e od hormonite. Neka spodeli i nekoj drug so drugo iskustvo
Nataly 86 so sreka, da imas dobri i zdravi folikuli, Karma so sreka vo postapkata Pozz

obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3

Непосредна врска до пораките: 414
24.12.2013 13:30:13   
butterfly 00
Devojki kade se naoga biohemiska laboratorija na klinika sega odam kaj maticnata da zemam upat pa utre da odam da proveram
Inaku i jas posle neuspestovo IVF imav obilno krvarenje, duri i nekoi kafeni parcinja mi pagaa i mi traese 7 dena, nemav bolki duri koga probi minimalni. Sega ke vidime sledniot ciklus kako ke bide user posted image

Prisustvo na vitamin D sakam da proveram

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.12.2013 14:14:12 >

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 415
24.12.2013 13:45:30   
bube10
Vitaminot D go ispitav privatno i me cinese 1500 denari i mislam deka rezultat odma ti davaat. Jas bidejki pravev i drugi imunoloski ispituvanja mi traese poveke dena. A za na klinika mislam deka se naoga pozadi stomatologija - novata zdraga vo sklop na klinika ama ne sum bas sigurna.

obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 416
24.12.2013 14:15:19   
LoveableMe RR
Bube10, фала ти за информацијата. Butterfly00, Биохемија се наоѓа од главен влез втората уличка десно, има паркче и зградата е како на угорница, ќе влезеш внатре и ќе одиш десно таму е лабораторијата. Па пиши резултати, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 417
24.12.2013 16:53:14   
nataly86
Девојки сега се вратив од кај докторот... Број на фоликули не ми кажа user posted image , но за четврток ми закажа пункција. Вечер ќе примам стоп инекција и здрваје боже четврток на пункција...

Ви благодарам за подршката и се читкаме со нови информации

Поздрав

5 год. обиди, 4 циклуси со кломифен \ 5 неуспешни инсеминации, оперативна хистероскопија отсранување на септум, 1 ИВФ успешно, user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 418
24.12.2013 17:31:06   
kapina
Vitamin d jas ispituvav na klinikata za endokrinologija

Непосредна врска до пораките: 419
24.12.2013 18:11:51   
butterfly 00
Devojki jas zemav upat od maticnata za na biohemija, utre ke odam da go proveram pa rezultatite koga ke bidat gotovi togas. Imame sega trosoci se ke odi na nas teret i ispituvanjta i transverot sto ke go pravime pa zatoa ova ke go ispitam na klinika. Inaku mene doktorot mi rece sega samo ispituvanja ke mi pravi na matkata, a jas sama si zemav upat da go proveram vitaminot D, sepak nema zijan ako ima nesto samo ke mi dadat lekarstva i toa da se sredi, pa za ostanati ispituvanja ke vidime sto ke mi kazat. Vo sekoj slusaj fala vi najmnogu od prilika znam kade e, sega odma ke se snajdam pa ke vi pisam kakvi ke mi bidat rezultatite.

Непосредна врска до пораките: 420
24.12.2013 18:17:06   
butterfly 00
LoveableMe RR fala za odgovorot, koga se odluci da gi pravis ispituvanjata sto ti gi dadoa ili veke nesto napravi. Sakav da prasam da ne e so zakazuvanje na biohemija ili vednas ke me primat vo laboratorija da mi zemat krv?
Pretpostavuvam stom ne mi kaza nisto maticnata deka ne e so zakazuvanje. Jas si dadov edna nedela odmor i od utre se aktiviram so ispituvanja. Pred nova godina pak sum na pregled kaj doktorot ke mi pravi ispituvanja pa pustete mi srekicka user posted image

Непосредна врска до пораките: 421
24.12.2013 21:54:32   
LoveableMe RR
butterfly00, нема закажување на Биохемија, одма оди и со картичка е евтино. јас и сопругот ги направивме испитувањата, чекаме резулттати, ќе ви пишам штом ги земам. Какви испитувања на матката ќе ти прави докторот?

Натали86, со среќа те чекаме со вести. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 422
25.12.2013 8:49:28   
Anna78
Karma, dobredojde na forumov i jas sum prilicno nova i mnogu mi e drago sto konecno imam so kogo da si gi spodeluvam makite okolu trkata za bebence, zasto tie sto ne go pominuvaat ovoj pat neznaat kako e.
Nataly86 so sreka, te cekame so novi vesti user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

Непосредна врска до пораките: 423
25.12.2013 10:23:49   
LoveableMe RR
Ана78, кога ти закажа докторот повторно да почнете? Позз, те user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

03.12 - nataly86 - почеток со терапија

=========================

26.12 - nataly86 = пункција / 30.12 = ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

10.01 -nataly86 = ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate..

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image laticauser posted image Stefanija Stefi user posted image Gondola!19user posted image maceeeuser posted image bube 10user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.12.2013 10:26:00 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 424
25.12.2013 10:40:19   
Anna78
Sega treba da odam vo petok, pa ke mi kazat koga pak. Se nadevam deka naskoro ke pocnam odnovo, pa belki nema da imam problem pak so cista user posted image Lele devojki alal da vi e, jas samo sto mi ja prekinaa postapkata ne ni pocnav pa se utepav od placenje, a tek pocnuva borbata za mene, no nekako forumov mnogu mi dava hrabrost, porakite vasi, koga gledam deka ne sum samo jas so vakov problem, deka ne ima mnogu, nekako se ohrabruvam. Daj boze site da uspeeme i vo 2014 da si imame bebuski user posted image user posted image user posted image Pozz

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?