|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
25.12.2013 10:54:27   
LoveableMe RR
Е па те чекаме во петок да ни соопштиш убави вести дека годината ќе ја почнеш со постапка за user posted image . Позз, не си сама сите сме во истата каша и се надеваме дека ќе се израдуваме во 2014 годинаuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 426
25.12.2013 11:14:14   
kate..
nataly86 ajde drzam srekicka za tebe za utre da ti izvadaat sto poveke kletki a i da bidaat kvalitetni pa natamu so gospod napred pozz

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 427
25.12.2013 11:25:42   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: Karma

здраво рингерајки,
да Ви се приклучам и јас, од денес почнувам со терапијата (контрацепција микрогинон) ако добро ги пишавuser posted image
се одлучивме за во Систина кај Д-р Митко Ивановски...се надеваме на успех...прегледот ни е закажан за на 30.12...
Ајде 2014 нека ни донесе многу многу бебулија на сите близначиња за да ја осетиме радоста и да доживееме мајчинство.
Ве гушкам сите борбени идни мамички. До заеднички успеси user posted image

karma cestitki za zapocnatata procedura za ivf ti drzam srekicka da uspess pa pisi kako ke pomines na pregledot pozz

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 428
25.12.2013 11:26:26   
butterfly 00
Devojki denes bev na biohemija mi zemaa krv, plativ 80 den i rezultatite utre ke bidat gotovi, vo ponedelnik mi e pregledot pa ke vi pisam kakvi pregledi ke mi pravat pa pustete mi sreka se da bide vo red.

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 429
25.12.2013 11:34:58   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki denes bev na biohemija mi zemaa krv, plativ 80 den i rezultatite utre ke bidat gotovi, vo ponedelnik mi e pregledot pa ke vi pisam kakvi pregledi ke mi pravat pa pustete mi sreka se da bide vo red.

mila moja butterfly 00 ti pustam naj naj golema sreka se nadevam na dobar rezultat pa pisi.pozz

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 430
25.12.2013 11:51:22   
LoveableMe RR, kate.. Anna78, ви благодарам многу на подршката, прекрасни сте, ве следам секој ден и ќе се бодриме...
кога поднесував за ИВФ бев неверојатно храбра, деновиве ме завладеа некој страв како ќе биде што ќе биде ...
Ме исплашија дека со кломифенот ми ги измориле јајниците и сега создавале помалку од потребното за мојата старост од 32 години...Во понеделник сум на преглед и тогаш ќе знам што како.

Рингерајќи мои мили кажете ми инекциите ви ги даваат во болница па вие си ги ставате дома или одите да ви ги ставаат? Каде можам да видам што точно која терапија ми ја покрива фондот? знам дека 3 фоликометрии и хормони тестирања ми следат истотака 3 ама за терапијата не најдов...
Благодарам однапред...

п.с. како да си додадам потпис user posted image

Непосредна врска до пораките: 431
25.12.2013 12:13:42   
Anna78
Kakva starost, sto zboruvas Karma, jas vo januari 36 ke polnam, a na poslednata inseminacija imav 10 jajce kletki, blagodarenie na klomifenot normalno, bas i doktorot iskomentira "kako ke ni trebaat za ifv-to, ama koga treba gi nema"
Inekciite mene mi gi dadoa vo remedika i mi bea pokrieni od fondot, prvo mi gi stavaa vo ambulanta a posle si gi stavav doma sama. Vo remedika vednas koga ja pocnavme postapkata mi dadoa lista sto mi e pokrieno od fondot, neznam kako e vo sistina, verojatno e isto, prasaj gi sestrite tamu najdobro znaat.

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

Непосредна врска до пораките: 432
25.12.2013 12:27:39   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Девојки, закав да ве замолам, секако доколку сакате, да си ставите во својот потпис ...... Инструкции како се прави тоа ќе ви пишам во делотШто кажува вашиот потпис за вас?

Карма, што зборуваш каква старост, млада си уживај таму...можеби јајниците се трошат со кломифен, ама не до толку....Погоре на линкот имаш како да си ставиш потпис и сите кои сакате да го направите тоа, после мојот пост има уште еден мој копиран од БетаниРР, таму имам убаву објаснето.

Во однос на терапијата, за ИВФ, ти ја одредува докторот, кај секого е различно, а за што ти следи преку Фонд колку инекции, фоликулометрии и слично, ке ти пишам во делот Информации за остварување на правото на ИВФ преку ФЗО. Позз на сите user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.12.2013 12:29:01 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 433
25.12.2013 12:47:53   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Karma

Ме исплашија дека со кломифенот ми ги измориле јајниците и сега создавале помалку од потребното за мојата старост од 32 години...

Карма кломифенот е најслаб вид на стимулација и не ги троши баш така јајниците.Јас во рок од 1,5 година 8 пати пиев кломифен па пак се создал некој фоликул и природно забременив.И да тогаш имав 32 години.Така што уживај и мисли само на убаво
Anna78 ,butterfly 00 и nataly86 user posted image user posted image user posted image

Капина направи ли тест?user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 434
25.12.2013 12:57:31   
Kvisko
Карма не ти се потрошени јајниците не се грижи. Кломифенот некогаш знае да направи проблем, ама ретко со хиперстимулација. Тоа не знчи дека ти се потрошиле јајниците. Дури како резултат на такви лекови јајниците некогаш се „будат“ па потоа сами си создаваат поквалитетни јајце клетки. Без гајле.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 435
25.12.2013 17:56:11   
тнх, ви благодарам за поддршката, ви се дивам на пожртвуваноста и храбрењето една со друга.Вие сте пример user posted image
Само напред идни мамички...

имам 32 години затоа ме изненадија овие коментари од д-рите...ама сепак нема да дозволам ова да ме растажи ќе бидам силна и ќе ги добијам моите две црти user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 25.12.2013 18:11:38 >

2,5 години неуспешно природно, уредни резултати, хормони и проодни канали, олигоспермија кај мм, 4 инсеминации=неуспешни, 1 ИВФ - успешно

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 436
25.12.2013 19:16:12   
maceee
zdravo devojki eve me mene sakam site da ve pozdravam i na site koj se borite za user posted image user posted image user posted image user posted image da vi posakam sreka inaku jas posle uspesnoto ivf dobra sum premnogu pocna da mi se gadi ama se ke se izdrzi inaku vo petok odime so mm da vidime dali e edno ili dve bebuski i da slusneme srcence ili srcenca ve guskam i vi ja posakuvam da si ja doziveete mojava srekauser posted image

Непосредна врска до пораките: 437
26.12.2013 10:41:29   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: maceee

zdravo devojki eve me mene sakam site da ve pozdravam i na site koj se borite za user posted image user posted image user posted image user posted image da vi posakam sreka inaku jas posle uspesnoto ivf dobra sum premnogu pocna da mi se gadi ama se ke se izdrzi inaku vo petok odime so mm da vidime dali e edno ili dve bebuski i da slusneme srcence ili srcenca ve guskam i vi ja posakuvam da si ja doziveete mojava srekauser posted image

mila se nadevam ke slusnete srcenca pa pisi ni da znaeme

(Одговор на членот maceee)
Непосредна врска до пораките: 438
26.12.2013 12:19:59   
Anna78
Maceee drago mi e za tebe user posted image Ajde pa vo petok izraduvaj ne uste poveke, a moze i duplo user posted image user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 439
26.12.2013 13:42:06   
nataly86
Драги РР еве се вратив од пункција..пунктирани 9 јајни клетки user posted image сега чекаме да се оплодат

Поздрав до сите

Непосредна врска до пораките: 440
26.12.2013 14:14:34   
LoveableMe RR
nataly86, со среќа па те чекаме со вести за трансферuser posted image user posted image

maceee, ти благодариме многу што редовно не читаш и не известуваш овде на форумот, што не не заборави, исто како и cacisk, која редовно не чита и дава совети и не бодри. А каде се marijana81,latica,Gondola!19? Дали не читате и што правите? Ај пишете ни, ве мислиме и ни фалите. Поззuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 441
26.12.2013 15:00:59   
Lina*
Eve me devojki i mene povtorno na ovaa tema,na 30 dekemvri ja pijam poslednata tableta Mikroginon i na 3 januari treba da odam na prviot pregled za da ja pocnime postapkata za novo IFV.Se nadevam deka ovaa 2014god.ke ni bide na site najubava i najsrekna godina i site ke si imame user posted image
vo racete a mozi i dve user posted image

Obidi-7,5godini,1bremenost-spontan,1 IFV-bremenost i povtorno spontan.Vo procedura vtoro IFV

Непосредна врска до пораките: 442
26.12.2013 15:07:42   
Melanija RR
Lina* се надевам дека ова ќе биде последна постапка и дека потоа ќе пишуваш само за совет и поддршка во темава user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.12.2013 15:08:04 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 443
26.12.2013 15:12:35   
Lina*
Blagodaram za podrskata i daj boze da bide taka, a za soveti....pa mislam deka nema nesto sto nemam napravenouser posted image mozam da komentiram na sekoja tema.

Obidi-7,5godini,1bremenost-spontan,1 IFV-bremenost i povtorno spontan.Vo procedura vtoro IFV

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 444
26.12.2013 15:27:02   
LoveableMe RR
Lina*, со среќа, па ќе те ставиме на списокот штом почнеш со терапија.

На еден сајт читав интервју со една докторка за ИВФ и неплодност и кажа дека пациентките кои долго се борат со овој проблем, од многу читање и од самите процедури низ кои поминуваат, вика стануваат експерти за неплодност и знаат многу за оваа проблематика. user posted image user posted image user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 445
26.12.2013 15:32:55   
Lina*
hehehehhehe jas veke pocnav i da zaboravam nesto sto go imam od poodamna citano ama cesto znam da se poseguvam deka ke se zapisam na fakultet i ke si zavrsam za eden ginekolog user posted image Ama da vi kazam iskreno preku glava mi e od se i sega resiv poveke da ne se zamaram,da ne citam,pa sto saka neka bide

< Поракaта ја уредил Lina* -- 26.12.2013 15:34:00 >

Непосредна врска до пораките: 446
26.12.2013 17:51:51   
maceee
zdravo devojki jas nemozev da izdrzam do utre i denes otidov vo remedika iiiii nosam bliznacinja i sve e vo red user posted image user posted image user posted image vi posakuvam i na vas devojki sto ste vo iscekuvanje da ne izraduvate so edna vakva ubava vest.ve guskamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 447
26.12.2013 19:44:05   
Zoya
Maceee честитооо user posted image user posted image user posted image Имај си лесна бременост во исчекување да си ги гушнеш близначињата user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот maceee)
Непосредна врска до пораките: 448
26.12.2013 20:26:31   
butterfly 00
Maceee cestito user posted image user posted image imaj najubava i najlesna bremenost.
Devojki denes gi zemav rezultatite od vitaminot D pisuva deka mi e 28.6 parametrite se dvizat 10-44(ng/ml) ne gi razbiram bas dali e dobar rezultatot ili e nekade na sredina, koj znae neka mi pise, Ve guskam user posted image

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 449
26.12.2013 20:50:25   
nataly86
Мачее честитки имак лесна и убава бременостuser posted image

5 год. обиди, 4 циклуси со кломифен \ 5 неуспешни инсеминации, оперативна хистероскопија отсранување на септум, 1 ИВФ успешно, user posted image user posted image

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?