|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
26.12.2013 22:18:19   
kapina
Jas kako sto kazav ciklusot mi bese na16ovoj mesec no denes pak prokrvariv neznam sto sa pravam se plasam mnogu koga otidov vo toalet se izbrisav I gledam krv

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 451
26.12.2013 22:55:13   
macee честитки, многу убава вест user posted image
ме израдува, во 2014 сите да бидеме дупли тродуплиuser posted image

2,5 години неуспешно природно, уредни резултати, хормони и проодни канали, олигоспермија кај мм, 4 инсеминации=неуспешни, 1 ИВФ - успешно

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 452
27.12.2013 0:19:13   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: Karma

тнх, ви благодарам за поддршката, ви се дивам на пожртвуваноста и храбрењето една со друга.Вие сте пример user posted image
Само напред идни мамички...

имам 32 години затоа ме изненадија овие коментари од д-рите...ама сепак нема да дозволам ова да ме растажи ќе бидам силна и ќе ги добијам моите две црти user posted image user posted image

mila za zal jas ne ostanav bremena pravev invitro vo drzavna kaj tofoski a zenickata sto bese so mene taa imase 39 god taa ostana bremena i taa pravese kaj tofoski nejze i izvadija samo 4 jajce kletki a 3 se oplodija i rekle na kontrola po dve nedeli da vidaat kolku se fatile

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 453
27.12.2013 0:25:44   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: maceee

zdravo devojki jas nemozev da izdrzam do utre i denes otidov vo remedika iiiii nosam bliznacinja i sve e vo red user posted image user posted image user posted image vi posakuvam i na vas devojki sto ste vo iscekuvanje da ne izraduvate so edna vakva ubava vest.ve guskamuser posted image

cestitki mila imaj ubava i lesna bremenost i gali si go meseto gali gi bliznacinjata

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот maceee)
Непосредна врска до пораките: 454
27.12.2013 8:39:30   
dzvezda
Zdravo prijatelki :) Jas za edna nedela pocnuvam so terapija za IVF :) kazete mi dali e potrebno miruvanje i duri se prima terapijata, kakva ishrana treba da se ima i uste nekoe mali detaljcinja.I jas sum vozbudena a i bidejki retko mnogu imav prirodna ovulacija nekolku pati privam klomifen pa i mene mi kazaa gi trosel jajce kletkite ama neznam vajda ima uste nekoi rezervi ostanato :)

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 455
27.12.2013 9:54:51   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: maceee

zdravo devojki jas nemozev da izdrzam do utre i denes otidov vo remedika iiiii nosam bliznacinja i sve e vo red user posted image user posted image user posted image vi posakuvam i na vas devojki sto ste vo iscekuvanje da ne izraduvate so edna vakva ubava vest.ve guskamuser posted image

macee, честитки и се најубаво, браво за тоа што редовно не известуваш и не дружиш. абе каде се другите трудници? зошто не игнорираат? ааа, ќе се караме.....

ИЗВОРНА ПОРАКА: dzvezda

Zdravo prijatelki :) Jas za edna nedela pocnuvam so terapija za IVF :) kazete mi dali e potrebno miruvanje i duri se prima terapijata, kakva ishrana treba da se ima i uste nekoe mali detaljcinja.I jas sum vozbudena a i bidejki retko mnogu imav prirodna ovulacija nekolku pati privam klomifen pa i mene mi kazaa gi trosel jajce kletkite ama neznam vajda ima uste nekoi rezervi ostanato :)

dzvezda, со среќа, ќе ни кажеш кога почнуваш со супрефакт и да те ставиме на список. Во темата Важни совети кога сте во ИВФ, можеш да прочиташ доста работи околу исхраната и мирувањето, но сепак искуствата се разлилни, некои мирувале, некои не, некои јаделе ова-она, некои не, па се фатило. Поззuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот maceee)
Непосредна врска до пораките: 456
27.12.2013 11:26:16   
bube10
Maceeeee user posted image user posted image user posted image cestitki, sega treba samo da rastat user posted image user posted image i ti da uzivas. Pozz

Devojki eve i jas da se prijavam deka treba da odam na prva kontrola na 31 Dekemvri, da vidime kolku sme na broj user posted image ili user posted image user posted image I nemam trpenie do togas :) Kako i da e ovaa godina dobiv preubav poklon.

Pozz mili moi i naredna godina da imame sto poveke uspesi i sto poveke user posted image

obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 457
27.12.2013 11:34:50   
LoveableMe RR
bube10, супер, те чекаме user posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 458
27.12.2013 12:10:50   
Anna78
E bas ubavi vesti slusnav denes :) Maceee cestito i sega uzivkaj si spremaj si se za dupla mamicka user posted image user posted image user posted image
Bube10 te cekame i tebe so ubavi vesti user posted image user posted image user posted image
Nataly86 sega te cekame so uste poubavi vesti.
Inaku, denes i jas bev na pregled, cistata se iscistila celosno, i ke pocnam so suprefactot, sega mi ja namalija terapijata na 0.3 pa da se nadevame deka ovoj pat ke bide dobro.
So Gospod napred user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

Непосредна врска до пораките: 459
27.12.2013 12:56:02   
Hopeful RR
maceee, ептен ме израдува!!! Браво за храбрите ембриончиња, и ти посакувам убава бременост, се да помине лесно и пријатно, како од учебник user posted image Гали го мешето од сите нас user posted image

Девојки, мислам дека 2014 ќе биде убава година за сите нас, еве почнува веќе user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 460
27.12.2013 13:24:28   
Kvisko
Маceee честитки и од мене. Ајде влечи сега за нос па сите во 2014 да си правиме муабет на повесели теми.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 461
27.12.2013 20:27:03   
kate..се надевам дека ќе биде се во ред...ако треба нека има две и тие да се фатат...
јас имам лошо искуство на клиника со инсеминациите ама д-р тофоски ми остави добар впечаток...

Anna78 само напред, ајде наскоро и јас ќе ти се придружам со суперфактот...Во новата 2014 user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 27.12.2013 21:01:03 >

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 462
28.12.2013 0:28:08   
Melanija RR
*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

03.12 - nataly86 - почеток со терапија

=========================
26.12 - nataly86 = пункција / 31.12 = ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
13.01 -nataly86 = ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate..

=====================
2013 година

Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image laticauser posted image Stefanija Stefi user posted image Gondola!19user posted image maceeeuser posted image bube 10user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 29.12.2013 23:57:07 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 463
29.12.2013 0:20:16   
kapina
jas vo ponedelnik ke odam nA gine kolog zosto zavcera i denes prokrvariv imav nekoe cesanje neznam kakvo i potoa prokrvariv

Непосредна врска до пораките: 464
29.12.2013 11:08:38   
dzvezda
Cestitki do site novi trudnicki user posted image Samo vakvi ubavi vesti da se pisuvaat na forumovuser posted image Jas pocnuvam na 14.01.2013 so suprefactot.Ke vi pisam koga ke pocnam so terapija a do togas posakuvam site sto iscekuvaat rezultati da im bidat user posted image iliuser posted image

Непосредна врска до пораките: 465
29.12.2013 23:35:11   
nataly86
Еве ме и мене, не дека ве заборавив само малку се релаксирав викендот, се трудев колку што можам да не мислам на моите ембриончиња.

Во саботата се слушнав со билогот сите 5 оплодени супер се развиваат, трансферот ќе биде вторник.

Со нови информации се читкамееuser posted image

5 год. обиди, 4 циклуси со кломифен \ 5 неуспешни инсеминации, оперативна хистероскопија отсранување на септум, 1 ИВФ успешно, user posted image user posted image

(Одговор на членот dzvezda)
Непосредна врска до пораките: 466
30.12.2013 9:40:43   
Anna78
Super Nataly86 ke ti drzime sreka za transferot user posted image

Непосредна врска до пораките: 467
30.12.2013 11:20:40   
Hopeful RR
Ајде nataly86, таман новогодишно уживање! Со среќа утре user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 468
30.12.2013 14:22:26   
LoveableMe RR
Девојки, постовите за витамин Д ќе ги префрлам во делот Потребни витамини за да се забремени , бидејќи мислам таму се најкорисни за сите кои ги засега/интересира за него. Dzvezda, честитки, те чекаме во јануари.

nataly86, те user posted image
*******2013*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

03.12 - nataly86 - почеток со терапија
27.12 - Anna78 -почеток со терапија
10.01. - Karma - почеток со терапија
14.01 - dzvezda - почеток со терапија

=========================
26.12 - nataly86 = пункција / 31.12 = ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
10.01 -nataly86 = ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate..
=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image laticauser posted image Stefanija Stefi user posted image Gondola!19user posted image maceeeuser posted image bube 10user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 31.12.2013 17:50:33 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 469
30.12.2013 16:20:58   
ете ме и мене да се пријавам user posted image денес бев на преглед и од 10.01 почнувам со суперфактот...
со докторот се договоривме за криопрезервација на примерокот од мм, со цел да бидеме сигурни дека на денот на пукцијата сме обебзедени...
подготвени сме...одиме понатаму...денес сум полна со оптимизам...да завладее ова мое расположение со сите вас кои чекате...user posted image user posted image

2,5 години неуспешно природно, уредни резултати, хормони и проодни канали, олигоспермија кај мм, 4 инсеминации=неуспешни, 1 ИВФ - успешно

Непосредна врска до пораките: 470
31.12.2013 10:49:41   
Anna78
LoveableMe RR vi falam na listata, pocnav so suprefaktot na 27.12. user posted image i se nadevam deka ovoj pat ke bide se vo red user posted image

Непосредна врска до пораките: 471
31.12.2013 11:34:31   
LoveableMe RR
Девојки, постовите се префрлени во Хистероскопија. Ана78, те ставивме, со лесно на сите и посакувам 2014 година на сите да ни донесе бебчиња. Среќно!!user posted image user posted image user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 472
31.12.2013 12:19:03   
nataly86
eve me i mene, se vrativ od tranfer, uspesno transferirani 2 blastocisti...sega stiskajte palciiuser posted image

5 год. обиди, 4 циклуси со кломифен \ 5 неуспешни инсеминации, оперативна хистероскопија отсранување на септум, 1 ИВФ успешно, user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 473
31.12.2013 13:30:06   
Lina*
So Sreka nataly86 da se fatat i dvete user posted image user posted image da slavis so dupla srekauser posted image user posted image

Obidi-7,5godini,1bremenost-spontan,1 IFV-bremenost i povtorno spontan.Vo procedura vtoro IFV

Непосредна врска до пораките: 474
31.12.2013 13:30:49   
bube10
nataly86 so sreka milicka, sega uzivajte si te cekame so pozitivni user posted image user posted image

Pozz

obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3

Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?