RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.1.2014 13:38:25)

Anna78 ми каснеше 2 дена,

а можеби си трудна чуда се случуваат

Фала за сите за убавите зборови[sm=bravo.gif]

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.1.2014 14:30:42)

Ne e toa sigurno i prosliot mesec go imav istiot problem, pa ispadna deka imam cista, verojatno povtorno e istoto, toa e toa, fala ti na informacijata i uzivkaj [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.1.2014 16:55:37)

Nataly cestitki za bremenosta kade go pravese invitroto kaj koj doktor

biljana87 -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.1.2014 23:12:20)

Nataly cestitki i od mene [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] da se nadevame site deka ovaa 2014 godina ce ni bide srekna i deka konecno ce go dobiemo toa sto go sakame [sm=duda.gif] pozdrav

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.1.2014 23:22:37)

nataly cestitki imaj ubava i lesna bremenost kade pravese invitro

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.1.2014 23:59:50)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86

Ајде да ја завлечкам ногата па сите што очекуваат побрзо да добијатт[sm=modricrtici.gif]

Ова ми беше прво ИВФ, го правев во Плодност кај др, Таше. Почнавме со микрогинон па суперфакт по 0,5 потоа контрола на хормони и продолживме супер факт 0,25 и по 4 фостимон, Така 9 дена . Беа пунктирани 9 јајце клетки од кои 7 беа со добар квалитет, од нив 5 се оплодија.. на 5 ден имаше две прекрасни бластоцисти кои ми ги вратија.

Јас бев малку разочарана бидејќи си мислев дека ќе има за замрзнување но тоа беше, Докторот уште тогаш рече шансите за успех ни се 70%.

Скоро една недела лежев поинтезивно, гледав колку што можам да јадам повеќе овошје, зеленчук и протеини.
Со терапија продолжвам фолна, аспирин, утрогестан 3*1 и од циклопривинова само белите 3*1

Се надевам дека на некој ќе му помогнам.... Би благодарам на сите РР за подршката [sm=smiley31.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.1.2014 11:38:48)

nataly86 so sreka mila,lele kolku ubavi vesti,ajde sega kako prva trudnica vo 2014 da zavleces noga i kaj site da bidat uspesni invitrata.

Jas bev vcera na kontrola i od moite folikulcina ni traga ni glas,aber nemaat,mi dade uste dva dena po 4 fostimoni pa povtorno na kontrola vo sabota.Jajnicite uste odsega pocnaa da mi otekuvaat i mnogu mi e strav od hiper stimulacija.

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.1.2014 12:12:42)

Натали86 честитки. Ај сега влечи за нос на сите да ни тргне годинава.

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.1.2014 14:12:14)

Девојки ме интересира на колку време проверувавте бетахцг???
Јас проверив четвртокот и докторот ми кажа да одам нареден четврток...мене некако ми е долг период..
се мислам дали да одам понеделник да проверам да видам што како е? Совет???[sm=zmeden.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.1.2014 14:50:11)

nataly86, слушај го докторот, нема потреба од брзање, тој знае најдобро. позз [sm=duda.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.1.2014 15:32:07)

Na48casa se priveruva betahcg da se vide dali se duplira pravilno

A I visoka betahcg ne e pokazateloti bremenosta nema da bide biohemiska. Jas vo vtornik imam zakazano pregled kaj toj dr sto me primi na oddelenieto koga pocnav da krvaram on togas sakase da go razgleda mojot slucaj I resiv da odam kaj nego

maceee -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.1.2014 17:09:14)

natali duso so sreka imaj lesna bremenost [sm=nosecka.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] i posto jas sum bremena so bliznaci i jas isto kako i tvojot doktor mislam deka i kaj tebe se bliznaci posto betata ti e visoka kako i da e najvazno e da staneme mamicki srekno na site ve guskam[sm=smiley31.gif][sm=zz_dance.gif]

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.1.2014 17:33:51)

kade se drugite trudnici nikade gi nema golem pozdra do niv pa ako ne citate pisete kako napreduva bremenosta

АнаПетар -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.1.2014 19:23:27)

Честитки до ин витро трудниците, да си имате лесна бременост и да завлечете нога што поскоро[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Јас моментално ги чекам резултатите од кариотип и собирам документи за ин витро преку Фонд, некаде крајот на месецов треба да поднесам, па се надевам на успешен исход. Ве поздравувам сите и уште еднаш честитки и со среќа

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 1:08:24)

chestitki na novite trudnici....od srce...[sm=smiley31.gif]
Lina kako se folikulchinjata, pochnaa da rastat?
ve chitam skoro sekoj den...jas seushte sum na kontracepcija...e mnogu mi e dosaden ovoj period od procedurata... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 16:43:06)

Visoka betahcg ne sekogas znaci bliznacka bremenost. jas sakam da prasam za ogtt test kade. seprave na dijabet centarot ili na endokrinologija. idali se zakazuvamoram da napravam ogtt test zaradi. hipotireozata i zatoa sto nemav ovulacija

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 16:59:53)

E devojki pocnovam povtorno da se custvuvam kako reseto :)Ineksii vo but,krv na sekoi dva dena od vena mi vadat i sega pocnav i ineksii vo stomak,seta sum so dupki[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].Mislam deka sum prikraj so terapijava no za sigurno ke znaam utre koga ke pojdam na merenje na folikulite,vcera mi bea 15mm,primiv 2 merionali i dva fostimoni i vecerva uste edna vakva doza a nautro primam po edna Citrotide pa da vidime sto ke bide.

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 17:11:16)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86

Кариотип се испитува на клиника за гинекологија со упат од матичен гинеколог и за тебе и за сопругот.

Фала Ви за честитките, сите што поскоро да си видат [sm=modricrtici.gif]

Јас се решив утре рано одам да испитам бета ХЦГ да не мислам и раат да спијам, многу ми е далеку четврток, се некој црни мисли ми летаат да не случајно е вонматерично и сл. [sm=zmeden.gif] Тоа е хормони[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

fala nataly86 za odgovorot me interesira za edna prijatelka bremena e a ja boli dolniot del na stomakot dolu nisko,isto i kicmata dali e toa normalno vo tekot na bremenosta

АнаПетар -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 17:13:19)

Лина, со среќа па да си ги видиш [sm=rozacrtici.gif] во најскоро време
Ти си на краток протокол, така?

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 17:41:39)

Da kate normalno e toa vo bremenosta se siri matkata zatoa e taka no sepak neka si prasa i gin zatoa

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 18:26:06)

Да Кате велат дека е нормално,јас цело време чувствувам болки и како пецкање во јајниците и општо болки во стомакот, сите ми велат дека е тоа нормално но јас на секое се штрекнувам одма си велам нешто да не не е во ред.
Секоја разлчино еве мене секоја втор ден ми се лоши [sm=smiley36.gif чудни работи се случуваат, кога ми се лоши велам зошто а кога не ми се лоши си велам зошто не ми се лоши [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Да ви кажам ги жалам мм[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 21:34:38)

nataly86 i kapina fala vi mnogu na odgovorite pa da i prenesam.inaku jas utre sum po otpusnoto pismo pa zdravje i ke se pregledam i ke porazgovaram so doktorov za nekoi rabotio sto sakam da gi ispituvam pa ke vidam sto ke mi kaze

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 22:04:47)

Капина а што може да претставува висока бета????Ај обајсни подетало те молам..

mili_vanili -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 22:23:49)

Nataly ne se voznemiruvaj, visoka beta e mnooogu dobar znak deka e dobra bremenosta. Biohemiskite se obicno povrzani so mnooogu niska beta koja ne raste bidejki imalo samo obid za implantacija i voopsto ne doslo do stadium na yolk sac ili pak embrion. Ako te maci misla odi uste ednas da se osiguras deka raste i se duplira.....se dodeka premine 1500-2000 tesko nesto moze da se vidi na eho.
Uzivkaj si....pozitivni misli samo[sm=bravo.gif]

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.1.2014 23:20:50)

mili_vanili fala mnogu na odgovorot reseno utre odam da proveram sto e kako pa ke pisam...ubavi i pozitivni misli pomagaat stalno i zatoa sme tuka da se bodrime i podrzuvame i razmisluvame za ubavo raboti bidejki kako velat

"pazi sto posakuvas mozi i ke ti se ostvari"

Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>