RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

dzvezda -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.1.2014 9:23:52)

Jas utre pocnuvam so inekcii suprefact i sum vozbudena :)Inaku kapina prasa za ogt test jas go pravev letoska vo adrialab i bese 350 denari,Inkau mozes i so plav karton ama mene internistot ne mi dade uput demek zasto da sum pravela koga ne sum so zgolemena tezina(sto apsolutno nema vrska telesnata tezina so ogt test) tezok bil testot za pankreasot i trista gluposti sto drugi trojca doktori mi kazaa deka apsolutno ne e opasen toa e isto casa epten zasladen sok da pies i zatoa morav privatno da pravam samo 12 saati prethodno da ne jades.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.1.2014 10:06:03)

Девојки, вашите дискусии за Кариотип ги префрлив во темата Генетски испитувања. Натали 86, ич не се замарај со резултатот од Бетата, верувај читав на Интернет многу од девојките што пишувале во Америка, има и со висока и ниска бета, па имале или едно или близнаци....не е тоа мерило, како што ти кажал докторот така прави. Ѕвезда, со среќа и на сите останати кои сте во постапка, позз

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.1.2014 10:49:28)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] 2120 бетата си расти[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Срцето ми е на место сега уживам до четврток[sm=smiley36.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.1.2014 11:50:29)

Натали86[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]!!! Со лесно терапијата на останатите Рингерајки, Лина, Билјана87, Карма и Ѕвезда[sm=smiley31.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

27.12 - Anna78 -почеток со терапија
05.01. -Lina* -почеток со терапија
09.01. -biljana87 -почеток со терапија
10.01. - Karma - почеток со терапија
14.01 - dzvezda - почеток со терапија

=========================
16.01. -Lina* -пункција

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate..
=====================
2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.1.2014 14:36:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: АнаПетар

Лина, со среќа па да си ги видиш [sm=rozacrtici.gif] во најскоро време
Ти си на краток протокол, така?

Blagodaram za zelbite,site ovaa godina da gledame samo pozitivni testovi,jas sum na kratok protokol a se nadevam utre ke mi bide posleden den so bockanje.Deneska bev na kontrola i mi dade za vecer ineksii i za sabajle edna Citrotide pa na eho i mislam deka tolku ke da e........Uf pocnuva da me faka po malku strav

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.1.2014 19:16:12)

здраво рингерајки,
јас еве четврти ден примам суперфакт, ги примам во стомак и одам секој ден во систина да ми ги стават. сега за сега сум супер не чувствував ништо...во меѓувреме до 16ти сум и на контрацепција...па потоа ќе чекам и да добијам и да продолжам со постапката хормони, инекции, пункција итн...
сите што сме на пат да ја реализираме нашата најголема желба само напред на добар пат сме...
nataly86 супер, ти ја отвори плодната сезона 2014 и уживкај си во најубавиот период.

biljana87 -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.1.2014 22:02:21)

eve i jas da vi kazam pocnav da primam superfakt vece 4 den mi e i mene i me interesira da ve prasam dali ima vrska kaj ja primas mene mi e rekoja deka dejstvoto e isto i deka mozam da menuvam vo raka i vo stomak pozz

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.1.2014 22:23:53)

biljana87 здраво, и мене ми рекоа дека нема врска кај ја примаш дека дејството е исто, ама не потпрашав дали може да смени[sm=smiley36.gif] утре кога ќе одам ќе прашам и ќе ти пишам ...на долг протокол ли си? каде ќе правиш ИВФ?

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 8:16:43)

Здраво девојки :) Нека ви е со среќа на сите кои почнувате со терапијата [sm=smiley1.gif] Лина, и на тебе ти посакувам многу фоликулчиња. Натали може ќе не израдуваш плус со близначиња [sm=duda.gif] [sm=duda.gif]
Јас вчера бев на преглед и повторно ништо од мојот обид за инвитро, повторно циста, висок естрадиол и сл. Циклусот на се ми личи само не на циклус, па лекарот ми ја даде терапијата со контрацептивните апченца малку да ми се стабилизираат хормоните, па ќе ви пишам кога повторно ќе се подготвувам за ивф. Никако да стигнам до процесот, ама здравје ќе биде, морам да си ја одржувам позитивната мисла [sm=smiley1.gif]

biljana87 -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 10:19:22)

da Karma na dolg protokol sum ce go pravam vo Remedika kaj doktor Petanovski ti kaj si za IVF pozz

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 11:46:34)

Девојки, боцкањето во рамо или стомак има ист ефект, освен за Фостимоните за кои се препорачува во задник. Ана78, пробај со алтернативни лекови и чаеви да ги намалиш шансите за појавување на цисти. Позз до сите

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 11:56:54)

LoveableMe баш убав предлог ми даде [sm=smiley1.gif]
Девојки, знае ли некоја од вас кои чаеви може да имаат добар ефект за да се спречи појавата на цисти?

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 12:03:13)

Anna78 мене ми кажаа дека јадење на кромид, и чаеви од ајдука трева и диво оригано се добри за цисти. Овие ми ги препорача матичниот гинеколог. Мене лично не ми помагаат заради инсулинската резистенција, ама пробај па види. Има и мешавини од чаеви за женски полов систем и во Алкалоид и во Херба Стојанови пробај и со нив.
Дали имаш испитано инсулинска резистенција, мене цистите ми се јавуваа од тоа.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 12:11:18)

Ana78, најдов нешто во темата за Полицистични јајници, но рецептите ќе ги ставам во темата Лечење неплодност со билки. Позз

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 14:39:43)

eve me i mene,direkno od kaj doktorot da se javam kaj vas na raport[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Moite folikulcina porasnaa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i mi zakazaa punkcija za vo cetvrtok nautro

Sakav da ve prasam nekoj sovet za hiperstimulacija,nesto dali da pijam ili oblogi????Mnogu mi se oteceni jajnicite i me bolat[sm=smiley13.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 15:02:44)

Lina* [sm=bravo.gif] мора да растат и пораснат [sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 15:11:53)

Pij poveke tecnosti I odmaraj. Za hiperstimulacijata toa e najdobro

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 15:17:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lina*

eve me i mene,direkno od kaj doktorot da se javam kaj vas na raport[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Moite folikulcina porasnaa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i mi zakazaa punkcija za vo cetvrtok nautro

Sakav da ve prasam nekoj sovet za hiperstimulacija,nesto dali da pijam ili oblogi????Mnogu mi se oteceni jajnicite i me bolat[sm=smiley13.gif]

Мене исто многу ме болеа јајниците, тоа е генерално добро, бидејќи е знак за повеќе фоликули. Јас имав 15, од кои 9 беа добри. Позз

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 15:43:26)

lina ti drzam srekichka da bidat prekrasni folikulchinja i da se razvijat vo ubavi zdravi embrioni [sm=smiley31.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif][sm=bravo.gif]

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.1.2014 19:33:12)

Anna78 се ќе биде во најдобар ред, се сложувам со тебе, најважна е позитивната мисла и вербата[sm=bravo.gif].

biljana 87 јас сум во Систина, кај Д-р Ивановски, инаку денес ја прашав сестрата и рече дека за супер фактот може да се менува дали ќе ја примаш во стомак или рака[sm=bravo.gif]

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.1.2014 7:59:56)

Девојки, фала ви на поддршката [sm=smiley1.gif]
Денес, ќе ја прегледувам токму таа тема околу билкарството [sm=smiley36.gif]
Квиско, што значи тоа инсулинска резистенција и каде ја испитуваше? Мене докторов ништо не ми спомна незнам зошто. Имаш ли правено ин-витро, најдоа ли некоја друга алтернитива, некое чаре за цистите? Оти докторов нешто спомна дека следниот пат нема да одиме со супрефактот, па веројатно имаат нешто алтернативно [sm=zmeden.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.1.2014 11:23:16)

Anna78 немам правено ИВФ. Сеуште се надевам дека нема да стигнам до таму и пред тоа ќе си останам бремена. Сега сум до инсеминација број 3. Јас цел живот имам полицистични јајници, а инсулинска резистеницја испитав по предлго на др Трајанова од ГАК. Се сипитува на Ендокринологија преку ОГГТ тест. Мислам дека има тема и за тоа. Често инсулинската резистенција може да даде појава на цисти. Јас сеуште имам понекоја циста, ама мислам дека метформинот почнува да ми дејствува. Сепак јас имам историја на полицистични јајници, инверзија на FSH i LH, затоа и ме пратија да испитам и тоа. Ако немаш такви проблеми и никогаш не си имала веројатно затоа никој до сега тоа не го спомнал и само реагираш на стимулацијата и на лековите малку поинаку.
Види сепак со гинекологот. Исто така прашај и за билките. Често не смееш да ги мешаш со никаква хормонска терапија зашто не се знае као точно дејствуваат и може да направиш поголема збрка. Мој совет е за се конслутација со лекарот кој те води сепак тој или таа најдобро ти ја знае историјата. Ние тука може да ти даваме само предлози и нашти искуства.
За се има лек и чаре и алтернатива. Само треба да се најде алтернативата.

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.1.2014 11:38:44)

Anna78 темата е оваа Скриен шеќер /ОГТТ

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.1.2014 11:50:19)

Lina* со лесно утре...нека ти извадат доволно здрави и квалитетни фоликулчиња...

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.1.2014 12:01:24)

Fala vi devojki, Kvisko posebno tebe ti blagodaram za iscrpniot odgovor [sm=smiley31.gif] Jas dosega sum nemala nikakov problem i zatoa mi padna cudno, barem do sega so mene bese se vo red, edinstveno kaj mm ima astenoteratozoospermija i zatoa ova malku me iznenadi i ispanici. Verojatno mi e od stimulaciite, no sepak ke si pojdam pak kaj lekarot da go prasam podetalno da mi objasni, oti vcera imase guzva pa ne go prasav nisto tuku si ostanav so prasalnicite [sm=zmeden.gif]
Pozz do site, Lina so sreka utre [sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>