RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kik@ -> RE: Вештачко оплодување V дел (18.1.2014 23:04:34)

Apcinjata se vikaa PROFERTIL MISLAM DEKA BEA 180 APCINJA SE PIJAT SABAJLE I NA VECER PO EDNO APCE.Mislam deka bea okolu 120 evra.Pozzz.

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.1.2014 7:44:50)

Devojki ve molam za odgovor, moeto IVF bese neuspesno pred nova godina so sto na 13 den od transver dobiv ne uspeav ni test da napravam, ovoj mesec mi docni veke 7 dena, sabajle napraviv test koj izleze deka e negativen, ne mi e jasno sto se slucuva, do sega nikogas vo zivot ne mi docnelo ni eden den, neznam sto da pravam jas cekav da dobijam i treba vednas da se javam kaj doktorot zosto treba da mi pravat dijagnosticka histeroskopija. Od vreme na vreme znae da mi istece nekoj gust bel iscedok, nemam nikakvi bolki nikakvi simptomi koi ukazuvaat deka ke dobijam :( uste vakvo maltretiranje mi falese :( tesko mi e mnogu

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.1.2014 9:13:10)

Buterfly a da ispitas preku krv da ne si bremena

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.1.2014 10:09:48)

butterfly 00 nekogash se sluchuva posle golemite hormonski terapii, ciklusot da se pomestuva na napred i na nazad. ke se sredi, treba vreme i samiot organizam da se sredi i izchisti od hormonite...bez gajle...nisto strashno... pozdrav

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.1.2014 10:31:22)

epa devojki...zapochnav so "interesniot" del spored mene. zapochnav so bockanje suprefakt, a zavrshi periodot na ispituvanja dokumenti, kontracepcija...dosaden del, taka jas si go narekuvam [sm=smiley36.gif]
chetvrto IVF po red, a se nadevam i posledno [sm=smiley14.gif] doctorot reshi so dolg protokol. kolku srekjna tolku zbuneta zamislena izmeshani chuvstva. strav neizvesnost haos vo glavata. megjutoa preovladuvaat onie ubavi chuvstva, polna so nadez deka konechno ke gi vidam [sm=modricrtici.gif] [sm=rozacrtici.gif] i se nadevam na dve [sm=duda.gif][sm=duda.gif]
sakav da spomnam, predhodno na temava se zboruvashe za dali suprefaktot da se stava so spricevi od 1ml ili 2ml. nekoj spomna deka od sistina sestrite im rekle deka ne e dobro so 1ml. go prashav dr .tashe za toa, i mi kaza deka doziranjeto e mnogu poprecizno so spricevi od 1ml. najverojatno spricevite od 1 ml se deficitarni pa si smisluvaat nekoi prikaski. i mene mi beshe nelogichno, bidejki ne beshe navedena prichnina poradi koja navodno ne smeat da se koristat, no ete si rekov podobro da ne komemtiram za neshto shto ne sum sigurna.
kako i da e, toa e lichen izbor, jas i ovoj pat ke si se bockam so spricevi od 1 ml, nekako popraktichni i poprecizni mi se. ve pozdravivam i se izvinuvam za dolgiot post... ve gushkam [sm=smiley31.gif] a na lina i isprakjam mnooooogu srekichka [sm=pikapoka1.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif], mislam deka denes i e transferot....pa ja chekame so ubavi vesti [sm=smiley33.gif][sm=smiley33.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.1.2014 13:54:06)

Lina* со убаво и лесно денес [sm=bravo.gif]па за две недели [sm=modricrtici.gif]

bubble со среќа со почетокот на крајот за [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.1.2014 18:18:09)

Milicki moi eve pomina i transferot,mnogu bev uplasena bidejki minatiot pat mnogu loso pominav ama sega se bese vo red.Mnogu se raduvam za moite dve jajce kletki i se nadevam i dvete ke se fatat[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]pa ke si imam dve [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Samo kako ke se izdrzat ovie dve nedeli......od prv den mi e dosadno[sm=smiley36.gif]

Bubble mnogu mi e milo sto pocna so najinteresniot del(kako sto velis ti)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] daj boze samo so lesno da go pominuvas ovoj pat i da ne izraduvas so [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.1.2014 18:27:00)

Лина мила ајде за две недели да не радуваш со убави вести...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] првите денови се потешки потоа ќе ти биде полесно ( барем мене така ми беше)

Те очекуваме со убави вестиии

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.1.2014 22:10:45)

Лина се радувам за тебе :) ти предложувам добра книга Купохоличарката и нејзиното бебе :) мислам дека ќе ти ги исполни деновите со радост и смеа...тоа ти е потребно...позитивно размислување... те чекаме со убави вести

со среќа Bubble...

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 9:24:28)

Lina*, со среќа, bubble се надевам точно те ставив на список и ти ја посакувам најголемата среќа. [sm=zz_skip.gif][sm=zz_skip.gif][sm=zz_skip.gif] butterfly, пиши што направи? [sm=zz_rolleyes.png]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

27.12 - Anna78 -почеток со терапија
05.01. -Lina* -почеток со терапија
09.01. -biljana87 -почеток со терапија
10.01. - Karma - почеток со терапија
14.01 - dzvezda - почеток со терапија
19.01 - bubble -почеток со терапија

=========================

16.01. -Lina* = пункција/ 19.01 = ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
31.01 -Lina* = ТЕСТ

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate..
=====================
2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif]

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 10:01:23)

Bubble ти посакувам многу среќа па и ти да не израдуваш со убави вести [sm=duda.gif][sm=duda.gif] Во однос на штприцевите, и јас ги употребував тие од 1 ml и исто ми беа многу полесни и попрецизни, а исто и во амбуланта кога одев на боцкање забележав дека ги користат шприцевите од 1 ml, но мислам дека тоа и не е толку битно, веројатно на кој како му одговара битно е да е прецизно.
Lina* исто и тебе ти посакувам среќа и дај боже да ти се фатат и двете па да не израдуваш со[sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Позз и поддршка до сите други рр

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 10:21:35)

lina ti isprakjam najgolemi pregratki [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] i zelbi za dve bebenca [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 19:39:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubble

lina ti isprakjam najgolemi pregratki [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] i zelbi za dve bebenca [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Fala mila,te guskam i jas tebe [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] a isto i site ostanati devojki koi mi davaat podrska.

Karma mi predlozi kniga za ubivanje dosada,jas citkam nesto drugo vo momentov ama iskreno nemozam umov da si go soberam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]mi treba tri pati ednastrana da ja procitam za da ja razberam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 19:56:17)

Znam deka prasanjevo ne mi e vo soodvetna tema pa ako ima takva slobodno premestete go i izvinete mi ama moram da prasam.Deneska trebase da go otvoram boleduvanjeto od kaj maticniot ginekolog koj sto za toa si pobaral da si naplati 300den.na raka.Mnogu sum revoltirana pa me interesera dali i drugite maticni naplakaat kako mojov ili......Jas mislam deka ovie uslugi ne bi trebalo da se plakaat

cacisk -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 20:07:31)

Лина ја два пати отворив боледување и матичната ништо не ми наплати. Во никој случај не смее да ти наплати за отворање на боледување.

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 20:30:52)

i mene minatiot pat ne mi naplati ama sega si pobara,eh bez sram si se bogatat na makata na drugite

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 21:04:37)

lina ako ti e za uteha mojot matichen mi zemashe 500 den za izdavanje na Predlogot za dobivanje na IVF preku fondot. a mi davashe fisklana na koja pishuvashe izvrshen eho pregled, a ni eho ni nishto. barem neka se potrudeshe neka izlazeshe daka treba da mi napravi eho, nikoj na toa ne bi se protivel, neli? neka gi opravdashe parite. ama iskreno nemam veke sili so nikogo da se raspravam i da delam pravda. sakam samo seto ova cel ovoj koshmar da zavrshi, gospod da mi dade angelchinja i nikogash povekje da ne pomislam niz shto pominav...si vetiv samata deka ova IVF ke preovladuva pozitivnata energija [sm=smiley27.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley27.gif][sm=sloncek.gif][sm=metulj.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 21:12:51)

Lina odma da go prijaves vo fondot za zdravstvo posebno ako ne ti e dadel fiskalna smetka lele kolku mrazam takvi doktori oni ke se bogateat na nasa smetka a nie ke se cudeme kako da go pomineme mesecot. bubble Tase uste li go naplakaa superfaktot

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.1.2014 21:19:41)

Lina и јас го имав истиот проблем со мојот поранешен матичен и тоа за неколку ситуации каде не само тој туку и сестрата ми го правеше тоа и мене ми пукнна филмот и двајцата пред цел куп пациентки ги направив лом и си заминав...ни срам ни перде
Кога отидов кај новиот гинеколог ме праша зашто ја правам промената и му кажав отворено, ама тој е принципиелен и морам да признаам дека дури ги правев инсеминациите пола еха ми ги нема наплатено...беше многу фер...[sm=bravo.gif]

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.1.2014 0:50:03)

Јас сум 1 месец веќе на боледување и матичниот ми нема побарано пари..мислам дека не би требало...[sm=zmeden.gif]

biljana87 -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.1.2014 19:03:18)

dragi rr da ve prasam nesto trebase deneska da dobijam ama nemam seuste pa me interesira dali moze da e od terapijata bidejke do sega nikogas ne mi kasnelo pozz [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.1.2014 20:47:01)

biljana87 mozno da e od terapijata. i mene obichno mi e tochna no za vreme na terapija se pomestuva so nekoj den ponapred ili ponazad. pozdrav

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.1.2014 11:14:46)

Можно е од терапијата. Девојки, до каде сте, има ли некоја скоро за пункција? Позз[sm=bravo.gif]

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.1.2014 14:34:51)

Ајде девојки нема некоја скоро за тест па некако досадно ми е сама на списокот да бидам[sm=smiley36.gif] Ајде очекувам нови [sm=nosecka.gif] за дружба...

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.1.2014 12:14:03)

nataly86, кога ќе го правите првото ехо [sm=bravo.gif], верувам го чекаш нестрпливо [sm=bravo.gif]
lina како се чувствуваш, до каде е книгата[sm=smiley36.gif] уживкај си потпевнувај си...

мене денес ми земаа крв да ги испитаме хормоните и здравје во понеделник ехо и тогаш ќе знам одприлика кога пункција...најверојатно крај на јануари почеток на февруари.

Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>