RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.4.2014 13:00:20)

Ti blagodaram Karma. Ke vidime sto ke se sluci. Boleduvanje e najdobro dase zeme no mrazam potoa dopolnitelno prasanja kade bese,... a I od Boleduvanje to se gleda dijagnozata,..... ne sakav mnogu da zboram na rabota. A realno kakvo e custvoto denovite po punkcija I transfer. Ti blagodaram I sekoe dobro, imalo gospod od prva vu bidnalo.so lesno neka e.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.4.2014 15:41:46)

Mese cina. Nemozes da gi podneses dokumentIte ako ja imas ureoplazmata ke te odbijatjas ja imav no prvo ja izleciv pq potoa gi pustub
Iv dokumentIte

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.4.2014 20:48:08)

Алмушка, баш ми е жал, јас крварев и бетата почна да паѓа, јас прокрварев и ги исфрлив ембрионите, штом нема кај тебе на ехо, значи сами се исфрлиле. Тоа во принцип го водат како биохемиска бременост. Мораш да бидеш силна и да продолжиш понатаму, пробувајте во периодов природно и ќе се среди. Те гушкам[sm=smiley31.gif]

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.4.2014 21:27:27)

brm_brm на боледувањето не се гледа дијагнозата, дијагнозата се гледа на извештајот од комисијата ако веќе одиш на комисија а тоа не го носиш на работа. На работа го носиш документот од кај твојот матичен гинеколог и таму не стои дијагноза...Не се секирај и јас бев загрижена за истото ама помина лесно...За се што ти треба тука сме [sm=smiley31.gif]

mery -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.4.2014 22:06:27)

zdravo devojki, jas go dobiv izvestuvaweto od fondot pozitivno. Ova mi e prvo in vitro i mnogu se plasam [sm=zmeden.gif] sega vtornik idam kaj dr. Klementina Kuzeska, dali imate iskustvo nekoja od vas kaj.dr. i dali vednas kje pocnam so terapija kakva e taa procedura. da vi kazam deka edvaj cekam, da pocnam. Se mi izgleda spansko selo, ne znam kako kje ide , a ja veke sum pocnala da zemam mikroginon, mi gi prepisa dr. kaj koj bev za 3d eho za vo fondot.... ke mozete da mi pomognete? pozdrav

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.4.2014 9:22:33)

Mery, здраво, честитки за ваучерот ти упатуваме ТУКА.

д-р Клементина беше во Систина или на ГАК? Постапката е различна кај секого, зависно од дијагнозата, но ти си почнала со микрогинон, значи одиш со долгиот протокол, кога ќе завршиш со нив и потоа за 2-3 дена ќе добиеш, ќе почнеш со суперфакт веројатно, а потоа со стимулација фостимон или нешто слично. Потоа пункција и по 3-5 дена трансфер на ембрионите и 2 недели одмарање за ТЕСТ[sm=modricrtici.gif]. Што е проблемот кај вас, кај тебе или партнерот? Имате некоја конкретна дијагноза?

Имаме тема Важни совети кога сте во ИВФ, тука има доста корисни информации за постапката и за исхрана и сл. Позз, се надеваме на дружба со тебе на форумот, имаме многу рингерајки кои можат да споделат совети со тебе[sm=smiley1.gif]

mery -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.4.2014 9:46:36)

Loveable dr. Kkementina e vo sistina, inace ja veke 4 godini se obiduvam za bebe, sum napravila hsg, laparo -histeroscopiija, terapija nikakva ne sum primala, dr.vikaat se e vo red, a I maskiot faktor ne e tolku slab, ne e koj snaj sto, ama dr vikaat deka so vakov spermogram ostanale trudni. Ne znam zosto eve be biduva. Se nadevam deka ke bide ovoj pat :-) .

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.4.2014 12:37:32)

mery честитки за позитивниот одговор од фондот...
малку да те охрабрам и јас бев како тебе, кај мене се во ред, со послаб спермограм кај мм за што докторите постојано ме уверуваа дека и со тој резултат се останува бремена...
сепак кога се одлучив за ивф се одлучив за систина кај др.ивановски и одлично поминав тимот кој работи таму е прекрасен без разлика кај кој доктор и да си важни се и ембриолозите кои се таму да проценат кои ембриони се добри и тие да ги трансферираат...при извадени 4 јајце клетки се оплодија две и ми ги трансферираа...
моето прво инф помина позитивно сега сум 12 недела бремена со близначиња...ти го посакувам истото и на тебе...[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mery -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.4.2014 13:59:19)

O karma, mnogu ti fala, mnogu mi e milo za bliznacinja, neka ti e lesna bremenosta I daj boze I ja ko tebe, so bliznaci. zimase li nesto specijalno -suplimenti osven folna kiselina pred I vo tekot na ivf.

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.4.2014 20:23:14)

mery јас пред да се решам на постапката пиев единствено фолна киселина.
по првата посета на систина ми беа препишани само микрогинонот, а после тоа и хормонската терапија суперфакт и фостимон но сето тоа ти е различно кај секој случај..
два дена пред пункцијата ми беше речено дека треба да пијам витамин ц+калциум.(до денот на пункција)
по пункцијата истиот ден почнав со фемибион1, аспирин, декортин, кринон гел.
на денот на трансферот ми ставија инекција прогестерон (на секои 4 дена)кој од тогаш до ден денес со останатата терапија го примам.Декортинот ми го прекинаа околу 8ма недела.
се надевам ти помогнав...[sm=smiley31.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.4.2014 9:27:39)

Karma cestitam od srce za bliznacinjata I so lesno da si ja pomines bremenosta. Mene me stavija na suprefact 0,6. KAJ lazarevski sum. Ne znam dali bi mozela da se bockam sama sto mislite vie, spodelete nekoe iskustvo. I plus me interesira dali suprefactot treba celo vreme da bide vo frizider. A moeto sisence e bez kutivce I sestrata kaj maticnata mi vika zosto bez kutija moze da izvetree. A ova za bockanjeto ve molam spodelete iakustvo.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.4.2014 12:12:18)

брм-брм, можеш сама да ставаш доолку си храбра, со мали игли се става и дозата ти ја препишува гинекологот, обично ја намалува кога ќе почнеш со стимулативните инекции. Инекциите се чуваат во фрижидер.

Кога почнуваш со супрефактот? Позз, добар доктор си избрала[sm=smiley1.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.4.2014 12:27:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

брм-брм, можеш сама да ставаш доолку си храбра, со мали игли се става и дозата ти ја препишува гинекологот, обично ја намалува кога ќе почнеш со стимулативните инекции. Инекциите се чуваат во фрижидер.

Кога почнуваш со супрефактот? Позз, добар доктор си избрала[sm=smiley1.gif]

Veke pocnav no kaj maticnata a eve fakaat praznici I ke moram da se ohrabram sama.a za cuvanjeto vo frizifer me faka strav. 2 dena nema da sum doma I kaj da go nosam sisenceto sutrefact :( . Se rasipuva li. Moeto sise od sistina bese pa skoro pola otprazno.taka li treba da bide? I po moi presmetki od 1 sise so doza 0,6 ke imam za 9 dena.taka nneli

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.4.2014 12:50:10)

Brm_brm, јас одев во Систина да ми ги стават, ако не можеш да одиш таму, мораш да најдеш амбуланта каде ќе ги примаш/сестра или дома сама. Ако одиш на пат, земи ги со тебе, само таму каде што ќе одиш да има фрижидер. Прашај во Систина за колку дена ти дале Супрефакт. Позз

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.4.2014 23:51:41)

jas pak uopste ne gi stavav vo frizider superfaktot i nisto ne imbese em toa bese juli mesec koga gi primav 

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 10:59:51)

Kapina, jas prasav 2 sestri vo sistina I dvete mi naglasija deka suprefactot obavezno da se cuva vo frizider.

Tajci_pp -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 12:33:11)

Zdravo dragi moi RR pred izvesno vreme bev i jas del od ovaa tema kade gi spodeluvav moite iskustva i problemi so moeto neuspesno IVF.Deneska sakam so vas da spodelam edna prekrasna vest vo koja seuste jas nemozam da poveruvam. Prethodno nakratko sakam da napisam za mojot trnliv pat koj go odev celi 6 god mozebi nekoi od vas imaat citano no za onie koi nemaat:tri spontani abortusi, HSG laparo i histero so konecen rezultat neproodni jajcevodi i definitivno vestacko oploduvanje . Potoa ostanav vonmatericno bremena pa sledese uste edna laparoskopija pri sto mi ja odstranija desnata tuba i ostanav so edna koja i taa ne bese sjajna. Pa sleduvase IVF koe bese neuspesno i od togas veke resivme da stavime kraj na taa golgota za bebe ednostavo sakavme da se odmorime i koga ke se odmorime i sobereme sili da odime na vtoro IVF no koga najmalku ocekuvame e togas cudata se slucuvaat i moeto se sluci gi vidov moite [sm=modricrtici.gif] a vcera bremenosta ja potvrdivme i na eho . Se nadevam deka ovoj pat bremenosta ke ja izdrzam i iznosam do kraj ednostavno taka custvuvam.

Pozdrav do site vas i vi posakuvam sto poskoro da si gi vidite vasite [sm=rozacrtici.gif] i nikogas nemoj da se otkazuvate ednostavno samo gospod znae koga e vistinskoto vreme kako rekle stari ne nie koga sakame tuku toj koga ke saka .

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 12:43:39)

Tajci_pp [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] чуда се случуваат [sm=bravo.gif] ти посакувам убава и лесна бременост и здравје боже здраво и живо [sm=duda.gif]
Се читаме и во БРЕМЕНОСТ

@bebe -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 14:14:54)

tajci_pp, cestitki, cestiti,cestitki, [sm=sloncek.gif]poznato mi e ova custvo na neizmerna sreka i taka ostani do kraj na bremenosta, rastete veselo
I jas na ovoj nacin uspeav taka da veke veruvam vo ova, i vie veruvajte taka ke se pomognete za [sm=rozacrtici.gif]

Felly RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 14:25:58)

Честитки Тајчи_пп, ти посакувам лесна бременост и здраво и живо бебенце. Ти благодарам што сподели со нас, сигурна сум дека твојата приказна ќе им биде поддршка за позитивна мисла и надеж на многу рингерајки. [sm=smiley31.gif]

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 14:59:18)

честиткииииииииии tajci [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
чуда се случуваат и не тераат да веруваме во нив...

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 15:12:59)

Tajci_pp, ми го разубави денот! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Браво и честитки од се срце! Ти посакувам убава и лесна бременост, и здраво и живо бепче [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 15:23:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tajci_pp

Zdravo dragi moi RR pred izvesno vreme bev i jas del od ovaa tema......... Prethodno nakratko sakam da napisam za mojot trnliv pat koj go odev celi 6 god mozebi nekoi od vas imaat citano.......resivme da stavime kraj na taa golgota za bebe ednostavo sakavme da se odmorime...... e togas cudata se slucuvaat i moeto se sluci gi vidov moite [sm=modricrtici.gif] a vcera bremenosta ja potvrdivme i na eho .

Тајчи Прилеп[sm=bravo.gif], како може да не се сеќавам, редовно се читавме за ИВФ, хистеро-лапаро, испитувања и што уште не, убаво се сеќавам и мнооооооооооооооооооооооооогу ме израдува, кога ќе ја одмориш главата и ќе дигнеш раце од се, тогаш ќе се случи велат паталките. Лесна и убава бременост, продолжи со нас на останатите форуми за бременост и породување, па потоа за бебе, известувај не[sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (16.4.2014 15:29:00)

Дали имаме уште рингерајки во процедура?

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

15.04 - brm_brm -почеток со терапија

=========================

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

Kolachence,firenca didi, Adelle,gina,mesecina83,Bogdancanka RR, koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Yaya [sm=9nebesa.gif] skriena[sm=9nebesa.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (18.4.2014 19:42:50)

Ајдееее помош : се боцкам сама со супрефакт, но некако шприцот ми се полни со меурчиња и не сум сигурна дали така треба, ми е страв, дозата што ја внесувам да не е помала отколку што треба заради меурчињата во шприцот? ваше искуство???

Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>