RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.4.2014 23:15:25)

епа вака:на 3ти ден естрадиолот ми е 8, супер ми бил, така кажа д-р. и почнувам со фостимон 2. цела недела.
Вие како бевте со фостимон, доза,...каkо реагиравте на фостимонот (стварање на фоликули) и колку време го примавте?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 10:31:48)

brm_brm, на секого различно му даваат фостимон, мислам дека јас примав 10 дена по 4 инекции со две водички, многу ме болеа јајниците, затоа што имав 15 фоликула, од кои 9 беа квалитетни јајце клетки. Ти посакувам успех, со лесно. Кај кој доктор рече дека си?

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 10:44:26)

Kaj lazarevski sum. Pretpostavuvam deka, po 5 dena sum na folikulometrija I ako ima potreba ke mi ja pojacaat dozata. A vie koga I kolku pati odevte na eho t.e folikulometrija

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 10:55:00)

brm_brm, јас бев кај д-р Ивановски во Систина, мислам само еднаш или два пати ме гледаше на ехо, позз, со лесно[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 11:31:56)

kako sme denes jas odvaj cekam da pominat denovite samo imam edna maka so hemoroidite polat strasno da ne ima nekoj iskustvo so ova pozz i piseta neznam dali smeam da stavam nesto[sm=zmeden.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 11:36:14)

ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

kako sme denes jas odvaj cekam da pominat denovite samo imam edna maka so hemoroidite polat strasno da ne ima nekoj iskustvo so ova pozz i piseta neznam dali smeam da stavam nesto[sm=zmeden.gif]

Skriena, имаме тема Хемороиди, се надевам таму ќе прочиташ што ставале членките, позз

butterfly1 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 11:36:40)

Јас одам офф топик ама морав [sm=smiley36.gif] Капина ова си ти? Под никот скриена? [sm=smiley36.gif] Многу асиптоматично ми дојде ова со хемориидиве а и начинот на пишување е исти [sm=smiley36.gif] ако сум грешка однапред се извинувам [sm=smiley1.gif]

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 11:46:06)

fala vi ke procitam nema za sto da se izvinuvas nova sum pozz

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 12:04:50)

Ne ne. Sum jas.Ja primam inekcii za hemoroidite sega, a za bremeni dobra e faktu masta.

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 12:28:54)

Epa ringerajki od denes kw pocnam sama da se bockam so fostimon.ke rastvaram 2 prasok so 1 voda.ke vidam kako ke mi odi

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 15:21:43)

Epa ringerajki od denes kw pocnam sama da se bockam so fostimon.ke rastvaram 2 prasok so 1 voda.ke vidam kako ke mi odi

Jas sum kaj Lazarevski, jas primav tri fostimona so dve vodicki mi rece ili vo kuk tri so dve ili vo stomak tri so edna vodicka. Ti posakuvam mnogu sreka, dali ova ti e prvo IVF ? Doktorot e odlicen i se nadevam deka od prva ke uspees, najgolemi guski [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 15:41:26)

Da prvo ivf mie. A baterfly kaj tebe kolku bese estradiolot na 3 den, kaj mene bese 8 I terapijata mi e 2 fostimona so 1 voda vo narednite 5 dena. Ti kolku vreme primase fostimon?

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 17:44:02)

ne se plasi i jas sama se bockav i suprafakt i fostimon ne e voopsto strasno a za hemoroidite zedov hemorol mi rekoja deka e na prirodna baza pa ke vidime kako ke mi bide inace jas primav 0,6 suprafakt poslem o,4 mi namalija a fostimon dve prasak so edna voda brm_brm so sreka

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 20:34:27)

фала ви, скриена знаеш дека стомакот ми е изрешетан со дупчиња и од тоа осеќам некоја болка ама ништо страшно.бев н супрефакт 0,6 до добивање, а од 3ти сен сум на супрефакт 0,4 и фостимон 2. кај тебе како е и кај кого си?

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 20:41:08)

Na site gore dole vi davat fostimon na mene mi dadoa menogon da primam letoto. vo juni I July koga pravev IVF

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 20:46:21)

капина, а што е разликата со мерионал и фостимон?

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 21:32:27)

Neznam najiskreno neznam sto e razlikata megu niv

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 23:06:28)

kaj doktor Lazarevski sum jas veke pominav se sega cekam rezultat pa i tebe so sreka

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 23:10:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

kaj doktor Lazarevski sum jas veke pominav se sega cekam rezultat pa i tebe so sreka

ajde neka bidat [sm=rozacrtici.gif] navivaam. tebe na koj den od ciklus ti bese punkcijata?

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 23:31:26)

na koj den ke bidi punkcija ke ti kaze doktorot znam deka poslem 20 ili 22 bea ne pamtam tocno fostimona primeni zavisi do organizmot kako ke ti deluvaat inekciite kaj mene bese taka ke te sledi doktorot i ke ti kaze prvo ivf ti e mene prvo mi bese i kako preku fondot si?

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.4.2014 23:48:28)

Zdravo na site ve citam nekoe vreme i nikade nemozam da si najdam odgovor na moeto prasanje ...Podnesovme dokumenti za invitro i sega cekame i jas bidejki sum golema panicarka imam eden problem imam bolna ovulacija i sega koga ve slusam deka vi rasnat mnogu folikuli od hormonite sto gi primate dali ve boli neznam kako e toa uplasena sum mislam deka se ke izdrzam, ama koga ke dojde ovulacijata me faka strav i sekogas im obrnuvav vnimanie na nasite doktori deka imam bolna ovulacija oni vikaat raduvaj se toa e ubavo ali eve veke sekoj mesec 3 dena me bolat jajnicite od ovulacija a sega si zamisluvam koga ke mi dadat inekcii za hormoni dali ke me boli uste poveke ...Dali se oseka nekoja promena od tie hormoni dali ve bolat jajnicite bidejki folikulite rasnat?

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 9:05:20)

Jas sum na fostimon I zasega nemam negativni efekti

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 11:19:28)

Девојки, фостимон даваат претежно во Систина, веројатно увиделе дека најдобро реагираат пациентките, на одредени случаи зависно од анамнезата на пациентката, даваат мерионал. И едните и другите се за стимулација, а кои ќе ги дадат решава докторот.

Мацика4, добредојде ти посакуваме што поскоро да добиеш одговор од Фондот. Јас имам болна овулација како тебе и кога примав стимулации верувај тешко беше, но се издржува. Со среќа. Позз

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 13:01:21)

mene malku me bolese stomakot no doktorot mi rece deka taka treba bideki jajnicite se stimuliraat rastat ama nisto strasno ili neizdrzlivo[sm=smiley1.gif]

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 14:06:06)

Da znam deka ke e taka ama za dete se ke izdrzime

Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>