RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 16:40:40)

Blaze si vi stom imate bolni ovulacii jas od oktomvri nemam ovulacija uopste ne nastapuva ovulacija sega ke treba da primam inekcii za indukcija na ovulacija

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 17:33:46)

Капина, се е решливо со медикаменти :*. до сега дали си користела некои медикаменти за тоа и што е причината, што велат д-р те. кој те следи?

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 18:08:52)

Ne posle spontaniot abortus mi se sluci I neznam od sto e zosto nemam ovulacija. Prethodno imav prirodno sega nemam I ke primam inekcii pred ili za vreme na vtoroto IVF

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 20:26:09)

Помош: приметив дека кога ке се боцнам и испразнам шприцот (фостимон и супрефакт), и кога ке го извадам од мене и ке го исправам со иглата нагоре, останува малку течност во шприцот, нормално ли е тоа?

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 20:40:17)

ne kako ti ostanuva vo delot kaj iglata ili vnatre vo spricot gi stavas pod agpl od 45 stepeni

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 20:43:11)

под агол од 45 ги ставам, и значи шприцам до крај и задржувам неколку секунди па го вадам шприцот и денес првпат приметив , на исправен шприц со иглата нагоре дека има малку течност

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 20:52:53)

od edna strana stavas suprafakt od edna fostimon sekoj den ja menuvas stranata

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 21:06:38)

е јас 2 дена по ред лево супрефакт, а десно фостимон.

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 21:13:25)

nemoj taka neizmenicno ke stavas eden den levo fostinom desno suprafakt drugiot den obratno i ke si pamtis koj den sto stavas kade ako ne pisi si zosto se zaborava

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 22:43:52)

Moze e glupo sto prasuvam dali na site isto lekarite im davaat ista hormonska terapija pred postapkata eve primer jas nemam nikakov problem hormoni odlicni endometriumot sekogas mi bil od 8 do 10 redovna ovulacija znaci nikakov problem dali menuva toa nesto ili na site isto im ja davaat taa terapija

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 22:49:46)

терапијата т.е. медикаментот е исти но дозата варира, во зависност од хормонските испитувања и историјатот на пациентката, атоа ке приметиш дека некои дневно примаат по 2 , а некои по 3 илои 4 фостимона.

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 22:51:23)

е јас да си прашам за мене,... ми рекоа да користам полигинакс вагиналети после заршување на циклус, заради ивф...дали тоа значи откако ќе ми заврши скроз без било каков блед исцедок?

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 23:31:09)

prasaj si ubavo i jas gi stavav ama ic neznam koj den gi pocnav znam deka poslem menzis

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.4.2014 23:47:39)

Jas pak sama ne se ni osuduvam da si stavam inekcii nema sansi ima na youtube kako pravilno da se stavat superfaktot no ne bi se osudila osven ako mora taka. da bide

jana81 -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.4.2014 10:44:59)

zenski jas ocekuvam odgovor od fondot ja ivf za vtoro dete. Vcera dobiv i treba da pocnam da pijam mikroginon, pred da pocnam so postapka za ivf, ama nemozam da go dobijam doktorot da go prasam od koj den na menzis mi gi davase. dali od treti, dali od petti den. Aj ve molam kazete tie sto piele mikroginon od koj den se pie

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.4.2014 11:47:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

zenski jas ocekuvam odgovor od fondot ja ivf za vtoro dete. Vcera dobiv i treba da pocnam da pijam mikroginon, pred da pocnam so postapka za ivf, ama nemozam da go dobijam doktorot da go prasam od koj den na menzis mi gi davase. dali od treti, dali od petti den. Aj ve molam kazete tie sto piele mikroginon od koj den se pie

Јас пиев микрогинон за инсеминација 2 циклуса ,претпоставувам исто е, се пие од првиот ден од менструација во 7 часот навечер и секогаш се зима во исто време, се пие 21 ден, 7 дена пауза во кои треба да добиеш менструација и од 28 пак пиеш 21 ден, јас така го пиев ама сепак посоветувај се со докторот

jana81 -> RE: Вештачко оплодување V дел (27.4.2014 15:57:29)

jas od denes pocnav so mikroginon. Uste ne sum dobila vaucer od fondot ama se nadevam deka ke dobijam vo meguvreme. Aj so sreka neka ni e na site sto pocnuvame

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 11:06:25)

Мери, до каде си? Стигна ли одговор од ФЗО? Брм, брм како ти оди терапијата, кога очекуваш пункција? Скриена, потвтди ли конечно тестот за бременост? [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

15.04 - brm_brm -почеток со терапија
15.04 - mery - почеток со терапија

=========================
/.05 - brm_brm = пункција / = ET
/.05 - mery = пункција / = ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
/06 brm _brm = ТЕСТ
/06 mery = ТЕСТ

=========================

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

Kolachence,firenca didi, Adelle,gina,mesecina83,Bogdancanka RR, koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Yaya [sm=9nebesa.gif] skriena[sm=9nebesa.gif]

mery -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 11:20:22)

Loveable tek denes otvoriv RR, pocnav so terapija, veke od 15 -ti, od vcera pocnav I so fostimon, vo sreda sum na kontrola, da vidime sto ponatamu. pozdrav

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 11:56:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mery

Loveable tek denes otvoriv RR, pocnav so terapija, veke od 15 -ti, od vcera pocnav I so fostimon, vo sreda sum na kontrola, da vidime sto ponatamu. pozdrav

Mery, со среќа, кај д.р Клементина во Систина, така? Како ти тече терапијата, како ја поднесуваш? Дали си задоволна од докторката?

mery -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 12:27:59)

Sega zasega dobro, nikakva promena vo organizmot, kako voobicaeno. So doktorata ednas se vidovme vo pocetokot na terapijata, dobra e, ama gledam deka se e timska rabota. Vo sabota bev kaj drug droktor, Dr trajkovski mislam bese na eho on bese dezuren I toj mi ja prodolzi terapijata I dozata. Da ti kazam bitno mi e uspesno da zavrsi, i taka.

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 12:34:01)

Eve I jas da se prijavam.5ti den sum na fostimon x2.bev na eho na 8mi den od ciklus.ne mi ja zgolemija terapijata.ai ostanuvam na foatimon x2 I suprefact 0,4.lazarevaki ne mi kaza kolku tocno folikuli ima no rece deka e vo red.a na semata ima 7-8 iksovi vo poleto na folukuli nad 20mm. Vase mislenje?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 13:35:58)

Mery, супер со среќа. Brm_brm, добро е полека ти се ближи пункција, веројатно имаш добри 7-8 фоликули, супер не се секирај, ајде чекаме наскоро да ни јавите и двете за пункција.

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 14:06:32)

kako mi ste deneska devojcinja [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]deneska mi bese 14 den od transfer bev da mi zemat krv za bhcg i rezultatot 568 mislam deka e vo red mislenje ve molam se nadevam deka se e ok ponedelnik na eho kaj lazarevski na site vi pozeluvam sreka i pozitiven rezultat kako mene

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 14:55:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

kako mi ste deneska devojcinja [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]deneska mi bese 14 den od transfer bev da mi zemat krv za bhcg i rezultatot 568......

Честитки скриена, ајде за брзо време чекаме да ни кажеш дали се едно или две[sm=duda.gif][sm=duda.gif], јас мислам дека се две, со среќа имај лесна бременост[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>