RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.4.2014 17:49:02)

fala najmnogu ke pisam obavezno ke ve izvestam definitivno ponedelnik

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.4.2014 10:41:23)

RR 10 ti den mi e od ciklus I d-r swuate ne mi ja smeni dozata . Seuste sum na fostimon 2 I suprefact 0,4. A mi rece deka imam golemi dobri 6 I poveke pomali.no ne mi go smeni doziranjeto. A citam po forumov obicno kaj poveketo rr ima nad 10 folikuli ??? a estradiolot na 10 ti den mi e nesto nad 1000.vase mislenje.

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.4.2014 13:22:00)

brm_brm не се секирај и замарај околу дозирањето верувај докторите знаат најдобро, таа работа е нивна грижа. Јас на пример имав само 4 убави јајце клетки и толку (од кои само две се развија и сега се бебулиња по 8сантиметри [sm=smiley36.gif]...левиот јајник не продуцираше ниту една...а висината на естрадиолот на 10ти ден ми беше 1200 и нешто...
don't worry stay cool...тоа емојот совет [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif])

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.4.2014 13:31:08)

фала карма, знаеш лазаревски многу не е зборлив, само ако го прашаш нешто, а во тој момент на прегледот па баш ништо не ми текнува. Ми рекоа до пункцијата апстиненција на мм најмалку 3 дена,

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.4.2014 16:19:13)

Brmbrm ne se zamaraj okolu toa jas imav samo 5jajcekletki I samo eden embryon mi vratija I so eden ostanav bremenano posle toa sto mi se sluci e druga prikazna ne sakam da se povtoruvam

mery -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.4.2014 17:02:27)

Denes bev na kontrola na 6 den I dr.mi dodade plus Merional. koga se prima merional? dali ja davat na sekoja terapija ili samo vo odredeni situacii? ubav den devojki

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.4.2014 17:15:51)

Brm-brm, јас би ти го кажала истото што ти го кажа Карма, не се замарај ич за број на фоликули, не зависи од тоа успехот на ИВФ. Мери, Мерионал дават за стимулација, среќно позз

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.5.2014 21:16:18)

Inaku vo vtornikot bev na endokrinolgija I hormonite mi se vo red stitnata zlezda vo najgolem del funkcionira normalno. iendokrinolgot kaza da ne se spremav za IVF ke mi ja prekinese terapijata so eutirox I bromergon. oti veke sum potpolno zdrava se mi e vo red I hipofizata na poslednata mr bese uredna e sega toa sto nemam ovulacija se slucuvalo kaj nekoj zeni po spontani abortusi nekolku meseci da nemaat ovulacija inaku ovie meseci piev po ednas dnevno caj od ajducka treva neven I kopriva za vreme na ciklus a posle ciklus piev ednas dnevno caj od zalfija I lipa11dena. E sega sakav da prasam dali nekoja od vas ima pieno mamavit pred IVF

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.5.2014 23:12:32)

Капина, супер, спремај се сега, пренатални витамини не се на одмет, викаат може три месеци пред да забремениш да ги пиеш и потоа во бременост. Ајде, давајте документи во Фондот[sm=bravo.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.5.2014 23:31:27)

Kapina, ajde so lesno, jas pijam b6, b12 i folna za vreme na ivf, vie pievte nesto?

mery -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.5.2014 23:59:43)

Ffolna kiselina obavezno, ja gi pijam pregnazon so omega 3 I l -argenin

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.5.2014 10:09:52)

zenski ve molam za sovet ili iskustvo so bhcg na 14 den od transfer bhcg mi bese 568 a na 16 den mi bese 954 ajde pisete mi dali e ok oti maticniot mi vika deka trebalo da bide povisoko a vo labaratorijata mi rekoja deka mi e super a isto se javiv i kaj sestrata vo sistina kade go pravev ivf i taja mi rece deka e odlicno i da ne se sekiram i nerviram sega vo ponedelnik sum na pregled pa ke vidime pisete jas se nadevam deka ke bide se ok GOSPOT E GOLEM

Палешка РР -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.5.2014 10:57:00)

skriena ТУКА има некои основни насоки за растот на beta hCG во бременоста. Се најубаво!

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.5.2014 11:12:26)

fala paleska

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.5.2014 13:46:52)

RR Institutot za javno zdravje od kolku casot otvara, mislam koga mozam najrano da otidam za krv ?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.5.2014 15:14:45)

Skriena, не се секирај за бетата, чекај да дојде првиот преглед.[sm=jezicek.gif] Butterfly00, Институтот на Клиника работи од 08.30-12.30 за крв и прием на материјали, а од 13.30 мислам беше давање на резултати. Позз

janez -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.5.2014 16:38:39)

Devojki NE gubete vreme.Reshenie e samo Plodnost Bitola,Dr.Tashe e najdobriot.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.5.2014 16:57:02)

Prasaj me mene kako pominav jas tamu vo plodnost nikogas moja noga nema poveke da stapne tamu

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.5.2014 1:13:23)

Kapina izvini ama mislam deka ( moe mislenje izvini ako gresam) deka Tase ne e kriv voopsto. eve jas kako sto pisav mi otkrija klamidija preku krv, po dva dena pravev bris kaj Tase koj izleze negativen i samo sto ne pocnav so antibiotici za klamidijata apotekarkata me sovetuva uste ednas da ispitam preku krv i zamislete izleze negativno. i sega koe e tocno? za samo dve nedeli na isto mesto ednas pozitivno ednas negativno. i normalno Tase ke veruva deka nemam ke mi napravi ifv a jas mozebi imam klamidija i ke zavrsi so spontan. zatoa mozebi ne treba da se lutime i da mislime deka e za pari koga ke recat vo Sistina ili Plodnost "pak da ispitame ova ili ona ovde kaj nas zasto od drugo mesto ne priznavame".pozz

i sakam da ve prasam tie sto imavte uspesno ifv dali vi gi vrakaa na 5 den od punkcija blastocista, zasto citav deka sansite za uspeh za 75% se pogolemi otkolku na 3 den 8 kletocen embrion kade sansite se 35%?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.5.2014 9:34:04)

Tea88, кај многу наши рингерајки им враќаат на 5-ти ден бластоцисти и во Америка барем, кај што читав, поуспешни се ИВФ постапките со бластоцисти. Кога почнуваш со ИВФ?

kokicekokice -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.5.2014 10:09:09)

Imam prijatelka sto pravese ivf vo Amerika i i vratija 2 blastocista. I za zal neuspeshno.Spored toa nishto ne e e merilo za sigurna uspeshnost.Samo gospod shto ke kaze I nikoj drug.

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.5.2014 10:09:52)

РР, доброутро на сите. Какво е вашето искуство на денот на пункција, како тече целата постапка?

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.5.2014 10:20:58)

Kriv e I toa kako ne e Samo za bakteriite negoi za lekovite sto mi gi dadeza se sto mi se sluci on e vinoven

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.5.2014 11:36:25)

treba da pocnam ama kako koga ne sum sigurna dali imam ili ne klamidija. ova ne e obicna bakterija pa ajde da si recam negativno e. neznam sto da pravam. a kolku sto citav vo Turcija isklucivo vrakaat blastocisti samo sto moras da imas oplodeni 6 jc, a ako se pomalku ne rizikuvaat i idat na 8kletocni. a za toa deka moze da ne bide i taka ili moze da bide uspesno i so 8 kletocni e fakt samo kazuvam deka sansite se stvarno pogolemi i ako se tolku sigurni deka ke uspee so 8 kletocnite zosto ne rizikuvaat da dojdat do blastocisti barem ke znaeme deka se stvarno kvalitetni i ke go izbegneme transferot i lezenjeto 2 nedeli i stresot. ako treba da fatat 8 kletocni togas mora da preminat vo blastocisti ama im e strav da ne fertiliziraat pa da ne zemat pari i da ne izvrsat transfer.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.5.2014 16:15:48)

Kaj mene bese vratena morula na treti den I dojde do bremenano ne mora da znaci oti so blastocysti ke dojde do bremenano moze da dojde I so embryon vraten na treti den

Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>