RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (17.5.2014 11:12:03)

Lola ne se sekiraj za bockanjeto.jas celo vreme se bockav vo stomak sama a isto I stimulacijata-fostimon go stavav vo stomak potkozno. A tebe ti rekoa muskulno?

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (17.5.2014 13:47:11)

Brmbrm така ја разбрав сестрата што ми објаснуваше, дека за тие стимулациите ке треба да доаѓам таму, но може да сум разбрала и погрешно. Здравје, ке видиме, денес почна да ме наболува стомак за добивање, па се надевам наскоро дека ке добијам. Имајте убав викенд девојки.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (18.5.2014 10:17:19)

Девојки, ајде со лесно, брм-брм утре чекаме убави вести[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (18.5.2014 10:35:25)

Iskreno, strav mi e da go napravam testot, utre mi e 14 den od et.ako ne soberam hrabrost za utre ke go pravam vo vtornik, se razbira dokolku ne dobijam:)

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (18.5.2014 22:49:48)

brm_brm [sm=bravo.gif] чекаме убава вест [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 10:18:03)

ПОМОШ: 14 ден од ет, а денес приметив дека заедно со грутките од кринон гелот на долниот веж имам и кафеафкасти траги. Што е тОА?

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 11:56:50)

brm_brm може е потребна дополнителна терапија, јави се каде што го правеше ИФВ не одложувај

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 15:29:21)

brm_brm, те мислам и ти праќам позитивна енергија за [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
Добро ти вика Melanija, не одложувај и оди мочкај [sm=smiley36.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 15:35:39)

Go cekam rezultatot preku krv-14 den.ne pravev domasen test.a sto se odnesuva do ona kafeavkoto sto pisuvav sega nema nisto. Se nadevam deka e znak za bremenost a ne za dobivanje.vie sto mislite

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 15:45:23)

Testot ke kaze sto e dali e bremenost ili menstruacija

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 16:13:46)

brm_brm, јас мислам дека не е за менструација, ептен имам убаво чувство за тебе [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Пиши одма штом дознаеш, тука сме за тебе [sm=smiley31.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 16:39:06)

Hopeful ne mozam da sporedam nisto dali e za dobivanje ili pozz rezultat bidejki voopsto nemam nikakvi simptomi koga dobivam a isto taka I nemam nikakvi bolki pri menzis. Zatoa sabajle se zacudiv od grutcinjata od krinon gelot I kafeavkastata boja

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 18:37:59)

Na 14 den od et mi pokaza 0,28 vo adrialab. :(

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 19:08:48)

Toa znaci negativen test stom e pod5e negativen

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 19:17:48)

брм-брм жал ми е, биди храбра и издржи за следниот пат. со тебе сме[sm=smiley31.gif]

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 20:14:22)

А зошто не ми доаѓа, ми доцни 2 дена, од терапијта по ивф ли?

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 20:31:24)

Od terapijata ti e prasaj go pak doktorot sto ti pravese IVF dali da prekines so terapijata sto ponatamu

@bebe -> RE: Вештачко оплодување V дел (19.5.2014 22:14:12)

brm brm, rezultatot od test preku krv e najtocen, sepak javi mu se na doktorot sto te vodel za ivf i nemoj na svoja raka da prekinuvas nisto, znam deka sansite se nikakvi spored rezulatot no sepak doktorot neka go ima konecniot zbor, a toa e tocno moze koga ke ja prekines terapijata ke dobies toa e od prpgeseron gelot (krion) zatoa ne dobivas, mene mi se sluci istiot slucaj na 1 invitro koga go stavav krinon gelot i jas vidov kafeavkasta tocka na nego ama toa pokaza deka sledniot den veke pocnuva ciklus samo nemoze da probie od progeseronot sto go primame, jas togas dobiv nokta i sabajleto mu se javiv na d-r i mi rece da ja prekinam terapijata a mi bese 12 den od et, sepak javi se na doktorot toj ke ti kaze najpravilno sto da napravis

betti -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.5.2014 2:33:49)

Zdravo devojki sakam da ve pozdravam i da ve ohrabram. Dollgo vreme nemam pisano. Nemojte da gubite nades. Jas sum edna koja se iznamaciv koga ke pomoslam niz sto sto pominav 7 neuspesni IVF, ne mora da znaci deka sekoja od vas treba 7 vif da napravi, pa da uspee. Sakam da ve ohrabram za da ne gubite nades ednas ke uspee. Mene 8 pat mi uspea, pravev ch, vo türcia, vo pristina, kade ke slusnev jas tamu se naogav.

I veke posledna nada bev vo Austria mi uspea IVF od prva se bese druga terapija od drugive Kliniki. Sega imam 2 zlatni angelcinja masko i zensko gospod i kaj vas da go dade ova bogatstvo. Da pisam niz sto pominav treba do utre da pisam. No se se isplati daj Boze i kaj vas Gospod e golem ve pozdravuvam [sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.5.2014 6:35:13)

Betty cestitki neka ti se zivi I zdravi bliznacite

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.5.2014 10:40:01)

brm_brm, не можам да ти опишам колку ми е жал... [sm=smiley13.gif]
Беше на лекар?
Биди јака и не очајувај, брзо ќе поминат 6 месеци, па со повеќе среќа на ново IVF.

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
[sm=smiley31.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.5.2014 11:23:17)

Brm_brm, пиши ни што ти кажал докторот. Betti, честитки за близнаците, колкави се сега, колку месеци имаат, пиши ни каква терапија примаше и зошто беше различна од терапииве тука во Македонија што ги даваат.

Како е во Австрија, каква е постапката? Во која клиника правеше таму? Позз

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.5.2014 13:45:43)

понеделник одам за прв пат кај Др.Лазаревски во Систина.Кажете ми како се одвива првиот преглед или консултација.Што ќе треба да прашам и по правило кога ќе почнам со постапката.Се плашам да не ме одбие за ин витро.Според Вас,што да прашам,за што подетално да се заинтересирам и која документација да ја носам за да ја види.Инаку сум со ваучер од фондот за одобрено ин витро.Поздрав до сите.Прво ин витро и се надевам и последно ќе ми биде.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.5.2014 13:58:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

понеделник одам за прв пат кај Др.Лазаревски во Систина.Кажете ми како се одвива првиот преглед или консултација.Што ќе треба да прашам и по правило кога ќе почнам со постапката.Се плашам да не ме одбие за ин витро.Според Вас,што да прашам,за што подетално да се заинтересирам и која документација да ја носам за да ја види.Инаку сум со ваучер од фондот за одобрено ин витро.Поздрав до сите. Прво ин витро и се надевам и последно ќе ми биде.

Весник добредојде пак, со среќа во постапката. Не се секирај никој не одбива за ИВФ.[sm=smiley1.gif] Носи ја целата документација (фотокопиите) што ги приложи во фондот, плус снимки ХСГ и друго што имаш и да ти каже како ќе оди постапката (дали ќе имаш контрацепција+стимулација 1,5 месец) или (контрацепција супрефакт+стимулација нешто околу месец дена) и кои инекции ќе ти ги даде во текот на ИВФ). Позз, па пиши

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.5.2014 15:33:03)

a dali da nosam upat od maticniot ginekolog ili toj moze pokasno da se dostavi????

Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>