RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.6.2014 22:24:55)

Mesecina. Jas ti kazav sto da jades I na drugi im imam poracano brazilski orevcinja po tri na den I kaj nekoj se postigna bremenost

fragolina -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.6.2014 23:00:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lily98

ZDRAVO DEVOJKI PODOLGO NE SUM PISALA KAKO ZA INAET MESECOV MI E HAOS I NA RABOTA I ODENJE IDENJE ZA SKOPJE SO BOCKANJEVO POCNAV DENES BEV NA EHO MI KAZAA DEKA IMAM MNOGU FOLIKULI AMA USE EDNAS KE TREBA ZA NEKOJDEN DA PROVERAM PAK ESTRADIOL.NAJVEROJATNO RECE DOKTOROT PONEDELNIK PUNKCIJA.E SEGA SAKAM DA VEZAMOLAM NEKOJA STO POMINALA DA MI KAZE KAKO ODI POSTAPKATA SO PUNKCIJAVA PO SO MENE POCNA NEKAKO DA ME FAKA STRAV.[sm=smiley13.gif] FALA VI[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

zdravo lili98

punkcijata voopsto ne e strasna i komplicirana. so anestezija si i ne osekas nisto, (a jas imam edna punkcija i bez anestezija i ne bese nepodnoslivo bolna) poveke ke imas maka posle punkcija vo predelot na stomakot-jajnicite sto e i normalno zatoa sto ti e raboteno na niv. samo hrabro i neka ti tekne za sto sve toa go pravis i voopsto nema da ti bide ni strasno ni bolno. ti posakuvam uspeh i mnogu kvalitetni jajce kletki

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 8:54:28)

Lily98, среќно, месечина83, весник, мацика4 среќно на сите , наскоро да се радуваме заедно[sm=smiley1.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 12:23:33)

Zdravo rr kako ste jas po doma lezam po cel den ali na 5 min stanuvam i malku na prozor da me fati vozduh, soprugot mi kupi indiski orevi i sega otide da mi kupi i brazilski orevi.Go gledam kako samo so vnimanie kako me pazi mi dava da jadam, apcinja da pijam mi go gali meseto i mi veli ti samo odmaraj jas se sto treba ke ti dadam.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 12:57:11)

mesecina83, браво за сопругот, така треба [sm=smiley36.gif]
Одмарај си, гледај си весели работи, фотостимулација, и ти праќаме и ние среќа! [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 14:19:41)

lili98 da ti pisam za punkcija ti pisuva neviden panicar pred punkcija ne spiev cela nok a ono se zavrsi za pola sat mislam deka pravenje zab poveke boli znaci epten ubavo se osekav a dzabe dramatizirav ni maka posle punkcija nisto celata vesela....
a denes mi bese transferot dve mi vratija i sega so gospod napred da se nadevame deka ke bide nekade procitav koga ke gi ubacat embrionite da si kazes e sega sum trudna pa ke vidime dali e tocna mislata [sm=smiley36.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 15:01:10)

Јеееее macika4, штом имаш ембриончиња во тебе, трудна си! [sm=bravo.gif]
Браво, со среќа и само продолжи така со позитивни мисли [sm=sloncek.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 15:15:27)

Da macika trudna si stom se vo tebe dvete embrioncinja sega procitav na net za implantacija na embrionite dobar bil puterot od kikiriki da se jade

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 15:27:47)

fala devojki da vi se ostvari i na vas se sto posakate

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 17:04:03)

A za kvalitetot na jajcekletkite bilo dobro da se pesaci po 4, 5kilometri na den no jas mislam deka e mnogu jas pesacev po dva tri kilometri dnevno koga primav superfakt I menogon

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 17:12:04)

Мацика4, среќно и да ни јавиш убави вести[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (1.7.2014 17:25:36)

денеска ја примив 9-тата инекциа супрефакт...чекам да ми дојде па на трет ден да одам да мерам естрадиол...пишете ми што ме чека понатаму...сум блиску до крајот или има уште многу...ПОЗДРАВ ДО СИТЕ НАШИ ТРУДНИЦИ,ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ,ВЛЕЧЕТЕ НЕ ЗА НОС!!!!

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 10:15:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

денеска ја примив 9-тата инекциа супрефакт...чекам да ми дојде па на трет ден да одам да мерам естрадиол...пишете ми што ме чека понатаму...сум блиску до крајот или има уште многу...ПОЗДРАВ ДО СИТЕ НАШИ ТРУДНИЦИ,ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ,ВЛЕЧЕТЕ НЕ ЗА НОС!!!!

Весник, после мерење естрадиол, ако вредноста е соодветна, докторот ќе препише терапија за стимулација, уште една недела до десет дена ќе се боцкаш со инекции, потоа пункција, па трансфер и две недели исчекување за тест[sm=smiley1.gif]. Среќно!

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 15:46:43)

Mesecina ne indiski samo brazilski orevi jadi indiskine se preporacuvat nabremeni zeni mojot rezultat od ureoimikoplazma izleze ureden utre gi pustam dokumentite

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 16:54:11)

Сите јаткасти се препорачуваат - и индиски, и бразилски, а секако и бадеми, ореви... Mesecina83, олабави се и уживкај си, јади си се што ти душа сака [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 16:58:36)

Ne indiskite ne se preporacuvat I vo indija gi koristele za da se predizvika abortus

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 17:10:13)

Od vcera pocnav da jadam brazilski orevi 3 x1 pijam i kakao i tursko kafe po edno solja.I na 5 min stojam na prozor da me fati vozduh bidejki ovde kade sto ziveeme vo nasiot grad e mnogu toplo.Pa planiram da lezam do sabota a potoa od nedela po malku na vozduh po nadvor i mi rekoa moze po 30 min moze da setam .pozzz do site od mene i samo ubavi vesti da se pisuvaat periodov :*:*

marina111 -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 18:35:55)

Сакам да прашам на која ден од циклус се прави пункција ???

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 19:03:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: marina111

Сакам да прашам на која ден од циклус се прави пункција ???

марина111, добредојде, е надеваме на успешна дружба со тебе на форумот. на 3-ти ден од циклус се мери естрадиол, па потоа се одредуваат инекции за стимулација на јајце клетки, што ги одредува докторот, може да примаш 7-10 дена отприлика и потоа пак мерат естрадиол и потоа е пункција. Кажи ни колку време се обидувате, дали веќе си во постапка за ИВФ, кај кој доктор?[sm=smiley1.gif]

marina111 -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 20:04:19)

jas sum vo pripremi za 2 in vitro imam edno detence a sega posle 9 godini soprugot ima slab spermogrami po priroden pat ne e mozno
ima li nekoj sto ima praveno invitro za 2dete?

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 21:12:39)

дајте ми совет рингерајки,мислам дека денес добив.е сега не сум сигурна дали имам навистина бидејќи (извинете што вака сликовито ви објаснувам) имам малку како бледо розева боја на влошката и при бришење со тоалетна е како бледо розево,како непробиено.И сега се ми е заматено,прв ден ми е или не,појма немам а естрадиол треба да мерам на 3 ден.И нема промени цел ден а се јавив во Систина и закажав за петок да одам.

fragolina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.7.2014 22:22:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

дајте ми совет рингерајки,мислам дека денес добив.е сега не сум сигурна дали имам навистина бидејќи (извинете што вака сликовито ви објаснувам) имам малку како бледо розева боја на влошката и при бришење со тоалетна е како бледо розево,како непробиено.И сега се ми е заматено,прв ден ми е или не,појма немам а естрадиол треба да мерам на 3 ден.И нема промени цел ден а се јавив во Систина и закажав за петок да одам.

Spored informaciite sto mene mi gi davaa sestrite ova sto go objasnuvas ne treba da go racunas prv den tuku od utre. prv den se racuna koga ubavo ke probie a i ako ti dojde poksano vo denot - prikvecer se racuna od naredniot den. Mene taka me tretiraa, a ustvari koga ke i se javev na sestrata da i kazam deka sum dobila oni me presuvaa koga dobiv i kolku obilno i po tioa mi zakazuvaa za tret den.

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.7.2014 1:33:42)

fala ti mnogu flagolina i na tebe macika so sreka i da ne izraduvas se nadevam so ubavi vesti.malku me smirivte za punkcijata ne sum panicar a neznam zasto taka se oset_iv ,se nadevam petok ke ke bide dobro neznam zasto po vtor pat mi merat estradiol ili taka treba ??ama kako i da e ke vi pisam[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

vesnik i jas imav slicna situacija i mi rekoa deka treba prviot den treba da si probie ubao da se procistis taka se racuna

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.7.2014 9:45:01)

Lily98, те бодриме[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Другите што правите, како сте, одмарате?[sm=smiley1.gif] Марина111, имаме тема Стерилитет кај мажот, можеш таму да ни напишеш што е диајгнозата, има доста корисни совети за подобрување на спермгорамот. Кај кој доктор ќе правите ИВФ? Имаме рингерајки кои спремаа документи за второ дете, немаат уште пишано дали почнале постапка. Позз

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

02.06 - mesecina83 - почеток со терапија
07.06- macika4 - почеток со терапија
23.06 - весник - почеток со терапија
04.06 - lily98 - почеток со терапија

=========================
27.06 mesecina83= пункција /30.06= ET
28.06 macika4 = пункција /02.07= ET
07.07 lily98 = пункција /10.07= ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
14.07 mesecina83 = ТЕСТ
15.07 macika4= ТЕСТ
23.07 lily98 = ТЕСТ

=========================

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,mesecina83,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif]

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.7.2014 11:26:50)

Da vi pisam kako ide znaci od denot na transferot celo vreme si imam nekoi cudni bolki ko da mi e polna besikata dali od sestrata sto me stiskase pa nesto napravi neznam da ve prasam dali bevte osetlivi ovie denovi zs ja na mala sitnica se voznemiruvam i posle odvaj da se smiram se plasam da ne bide kako treba nesto ama se me nervira sabajleto duri mi se povrakase dali e od lekarstvata

Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>