RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.7.2014 11:54:48)

macika, јас го имав комплетно истото чувство, полност и отеченост долу кај матката. Ајде со среќа, отеченоста ќе да е реакција од имплантацијата. Раздразливоста е исто нормална.

Аххх девојчиња, ајде сите да имате позитивни тестови со среќа и брзо минат тие две недели. Туку што ми текна, читав дека ембрионите не сакале јаки мириси па не се бањајте со јаки купки. Јас имав земено на Корине една скоро нема мирис, со органски невен и на денот на трансфер па и уште сега ја користам истата.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.7.2014 12:12:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: macika4

......da ve prasam dali bevte osetlivi ovie denovi zs ja na mala sitnica se voznemiruvam i posle odvaj da se smiram se plasam da ne bide kako treba nesto ama se me nervira ........

Macika4, тоа е нормално од лекарствата, сите тоа го поминавме, кој повеќе кој помалце[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] со лесно!

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.7.2014 16:03:58)

Mislev deka toa cekanjeto mene nema da me pogodi so nervozi a ja uste od 3 den odma sakam da znam se ,se nadevam deka ke izdrzam da ne kupuvam testovi i da ne se nerviram sto bidne neka bidne [sm=smiley1.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.7.2014 17:37:29)

Mislev deka toa cekanjeto mene nema da me pogodi so nervozi a ja uste od 3 den odma sakam da znam se ,se nadevam deka ke izdrzam da ne kupuvam testovi i da ne se nerviram sto bidne neka bidne [sm=smiley1.gif]
macika bez nervozi eve mene mi e 5 den od transfer i samo lezam i edino stanuvanje mi e do wc, gledaj da se relaksiras so dobra kniga , dobar film ne si pravi dopolnitelni nervozi samo pozitivnost i opustenost ke stigneme do sakanata cel do dvete crtki, ti drzam sreka ovoj pat i dvete da uspeeme : *

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.7.2014 21:19:57)

Denes na ehoto se bese ok samo endometriumot bese tenok mi kazaa 3,7mi bil na prv den od ciklusot

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (4.7.2014 10:07:50)

Добро утро девојчиња, како сте денес? Сакав да ви предложам да гледате едне филм многу го сакам What to expect when you're expecting од 2012 со Камерон Диаз за деновите по трансфер.

Имајте убав викенд

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (4.7.2014 13:51:51)

Здраво драги рр како се справувате со топлото време сакам да ве прашам после колку дена после транферот се туширавте на мене денеска ми е 5 ден па сакам да се избањам во Ремедика ми рекоа дека може после 3 ден но со млака вода и доле никако вода само по телото

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (4.7.2014 14:18:04)

Јас после пола саат откако стигнав дома брзински се истуширав од пола надолу, не ми рече мене никој ништо за тоа.

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (4.7.2014 21:15:46)

zdravo devojki jas denes pak bev na eho i merenje estradiol i tolku uspanicena ne sum bila do sega mi rece deka imam premnogu jajce kletki i deka sme napravile hiperstimulacija i pregledot mi bese dosta bolen a jas sum dosta izdrzliva na bolka .midade da pijam apcinja .utre mi e stop inekcija a ponedelnik punkcija ,ama mene sepak me zagrizuva momentot so hiperstimulacijata dali nekoj imal takvo iskustvo .tnxx[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (4.7.2014 23:08:51)

лили98, даваат терапија и те следат, но има чаре за се, не паничи, ајде те чекаме да не известиш[sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (4.7.2014 23:26:53)

Na mene. znaete sto mi e cudno vo seta taa rabota prv pat mi e tenok endometriumot I prv pat taka si prirodno imam nekolku folikuli na desen jajnik I eden folikul na leviot jajnik a na invitroto nemav nemav nitu eden folikul na leviot jajnik dr Tase mi vikase oti e mrtov no sega pijam vit c I e magnezium b complex so folna kiselina I vit a a togas ne piev nisto takvo

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (4.7.2014 23:27:58)

A vcera mi bese prv den od ciklusot a I omega tri pijam

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.7.2014 8:22:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lily98

zdravo devojki jas denes pak bev na eho i merenje estradiol i tolku uspanicena ne sum bila do sega mi rece deka imam premnogu jajce kletki i deka sme napravile hiperstimulacija i pregledot mi bese dosta bolen a jas sum dosta izdrzliva na bolka .midade da pijam apcinja .utre mi e stop inekcija a ponedelnik punkcija ,ama mene sepak me zagrizuva momentot so hiperstimulacijata dali nekoj imal takvo iskustvo .tnxx[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Lily ne se plasi ja doktorot go udaviv nemoj da dobijam hiperstimulacija a on vika ako dobies hiperstimulacija znaci deka ke si trudna znaci i da dojde do toa ne e strasno ti si pod kontrola na lekari oni znaat sto pravat ...

A jas ovie dva dena ic nemam spieno neznam do sto e zeludnikot ne mi ja vari hranata aj sto sum naduvana od apcinjata ama zeludnikot katastrofa zasto neli jadam i legnuvam u krevet i ne mi ja vari hranata kako go sprecivte vie toa zs ke se mrdnam vise

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.7.2014 10:21:16)

вчера мерев прв пат естрадиол,резултатот е 8.61.докторот рече дека резултатот е добар и ми ја намали дозата на супрефакт од 0,5 на 0,3 и ми даде фостимон 150 со 1 водичка.е сега ми рече и тие да сум ги примала поткожно во стомакот.тука во мојот град сестрата што ме боцка ми вели да не си грешка,овие треба да бидат мускулни...а јас сигурна сум дека ми рече поткожно во стомак да ги ставам.Во среда сум прв пат на ехо,незнам дали да одам на депилација или да се чувам за пункцијата...пишете ми што ми е следно...уште колку пати ќе мерам естрадиол...и ова менструацијата што ме бунеше,не им напоменав ништо,ама еве цел циклус оскудна ми е менструацијата,така да збунувачки ми е се...пишете,поздрав!

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.7.2014 10:53:42)

се бунам ми закажа ехо за во среда,а не повторно мерење на естрадиол,рано е,така треба или откако ќе појдам ќе мерам.ама јас ќе појдам кај него во 10 и значи ќе немам резултат од естрадиол...да не направија некоја грешка...

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.7.2014 14:30:21)

vesnik fostimonot ja go primav vo kuk sega neznam dali treba ili ne u stomak drugite ke ti pisat ...

lolla da te prasam estrofenot do koga se pie ili vie drugite ako znaete

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.7.2014 17:08:46)

Macikaa uste go pijam estrofemot 3*2 apcinja dnevno edvaj cekam da mi recat deka vekje ne treba. Zdravje se da si e ok sledniot petok sum na eho. Dotogas mi rekoa sve isto da pijam i metformin i aspirin. Ic ne mi e merak sto pijam apcinja ama doktorite znaat kako treba sigurno. Uste kolke dena do test?
Koj prasuvass za fostimon vo stomak mislam.site mozat a plus sigurno imas upatstvo za lekot pa procitaj tamu .

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.7.2014 17:50:39)

Denes mi e 5 den od transfer a do denes imav sekakvi simptomi sto do povrakanje naduvana bev bolki za dobivanje i ko da mi e poln mocniot meur a sega ete ovoa popladne nisto duri i stomakot mi se smali do sto li e se vikam nisto izgeda nema od moeto uf kolku e loso ovoa cekanje mi se cini uste utre bi kupila test i da znam na sto sum

fragolina -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.7.2014 0:09:33)

Denes mi e 5 den od transfer a do denes imav sekakvi simptomi sto do povrakanje naduvana bev bolki za dobivanje i ko da mi e poln mocniot meur a sega ete ovoa popladne nisto duri i stomakot mi se smali do sto li e se vikam nisto izgeda nema od moeto uf kolku e loso ovoa cekanje mi se cini uste utre bi kupila test i da znam na sto sum

Macika kako te razbiram ne si svesna. znaci najtesko od se e iscekuvanjeto i daznaes deka taka ke ti bide do kraj, ne postoi recept kkao da se oslobodis da nemislis, zatoa sto nisto ne te interesira osven rezultatot, megutoa kolku i da e tesko ke dojde i toj den. nesto sto mene mi pomogna malku bese toa sto si pravev nekoi kratkorocni planovi. na pr. vo ponedelnik ke odam da si gi sredam noktite i celo vreme cekam da dojde ponedelnik, pa posle drug plan za sreda i taka malku pobrzo mo pominuvaa denovte. ( den po den )
Vo vrska so simptomite isto ne postoi nekoj sto moze tocno da ti kaze , megutoa od moe iskustvo isto taka se osekav (da ti priznaam i uste e taka ) ako me boli zosto me boli a ako ne boli lele nisto nebiva od ova. samo mm znae kako mu e [sm=smiley1.gif] simptomi oddednas nemoze da ti isceznat moze samo postepeno da se namalat, a stom odednas ti e ok posle i odednas pak te ti se vratat i taka sekoj den. izvini za dolgiov odgovor, samo sakav da ti dolovam porealno kolku mozam za da ti bide polesno

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.7.2014 8:47:40)

Fragolina fala na odgovorot znaci ova stvarno e cudno i neznam vise sto da mislam vcera duri razocarana bev ali kako gospod sto e nikoj ne e ako mi e sudeno da imam dete ke imam ako ne toa e [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.7.2014 11:53:43)

Macika jas simptomite im gi predavav na lekovite I ne veruvav oti ke bide uspesno invitroto oti imav samo eden embrion no bidna no posle toa e druga prikazna I sega se javiv kaj ginekologot sto odam na privatno I kaza endometriumot e dobar. ne e tenok za prv den od ciklusot mi bese 3,7 mm I e ok taa zamenata na mojot maticen ginekolog me isplasi samo

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.7.2014 19:06:30)

Dragi rr jas se cuv so edna sestra od Remedika i kazav deka deneska mi e 7 den od transfer i ja prasav dali moze da izlegnam na vozduh i eve vo dvorot sedam .

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.7.2014 20:37:12)

Девојки, среќно со симптоми бес симптоми каj секоја е различно лежи не лежи шетај, се е можно не се замарајте, ако треба да биде ќе биде. На сите ви посакувам успех и наскоро заедно да се радуваме[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.7.2014 21:31:23)

fala ti macika malku me smiri .jas utre odam na punkcija i eve me celata panicam znam deka nema da zaspijam cela vecer ama toa e mora da stisnam zabi i da pominam. a za zeludnikot zosto ne probas so kiselo mleko i nekoi prirodni vlakna i od tie seminjata sto go podobruvaat varenjeto sigusno nema shteta od niv
drzete mi sreka utre da mi izvadat se najubavikletkicki[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
pozdrav i ke vi pisam utre kako sum pominala[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.7.2014 10:24:13)

Lily98, ти ја пуштаме најголемата среќа денес да поминеш добро и наскоро заедно да славиме овде. [sm=bravo.gif]. Другите мешиња што правите? Весник, што има ново? Капина и butterfly.1, постовите се префрлени во Возраста како фактор за зачнуавње.

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

02.06 - mesecina83 - почеток со терапија
07.06- macika4 - почеток со терапија
23.06 - весник - почеток со терапија
04.06 - lily98 - почеток со терапија

=========================
27.06 mesecina83= пункција /30.06= ET
28.06 macika4 = пункција /02.07= ET
06.07 marina111= пункција /09.07= ET
07.07 lily98 = пункција /10.07= ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
14.07 mesecina83 = ТЕСТ
15.07 macika4 = ТЕСТ
22.07 marina111 = ТЕСТ
23.07 lily98 = ТЕСТ

=========================

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,mesecina83,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>