RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (17.8.2014 15:03:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

nema problem vesnik znam za tvojot slucaj citam redovno kaj site sto se slucuva mn mi e zal za tebe ne se razocaruvaj sledniot pat se ke bidi vo red sigurno inace kaj lazarevski sum i sigurno nema da go menuvam za nisto super si e covekot samo da ja pocnam procedurata i ke pisuvam poredovno ke ti kazam sto i kako i mene ke mi bide prv pat da probam so zamrznati neznam kako ke bide no vo sekoj slucaj polesno otkolku so terapija pozz i tuka sum ke pisuvam [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif] a ako te interesira nesto slobodno prasaj pozzzzzz

fala ti skriena,ti posakuvam ovoj pat [sm=rozacrtici.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (18.8.2014 11:51:04)

Постовите се префрлени во соодветната тема Замрзнување на јајце клетки и ембриони.

Хопефул, изгледа си сама сите сме другите за во септември, прва ќе го возиш возот[sm=duda.gif]. Тоа за чувствата промените во расположението и подуеноста се пропратни кај сите, само издржи, па пиши како ти тече понатаму. Среќно!

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (18.8.2014 14:42:04)

Женички набрзина пролистав нешто од темава, се потсетив на маката што јас ја имав пред повеќе од 5 години. Сите тие маки се забораваат кога ќе се добие дечиња, за нив вреди да се направи се, па и тие макотрпни процедури. Имам ќерка 4 и пол години, со ивф. Сега подготвувам докуметација за второ дете со ивф преку фондот. Децата се најголемо богатство, сакаме и второ дете, бидејки природно неуспева се одлучивме за ивф и за второ дете.
Со среќа на сите, успешно ИВФ на сите што со нетрпение ја очекуваат најголемата радост!!!

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 11:11:29)

Дали некоја од вас знае дали во Систина при извршување на пункција на јајце клетки ставаат анестезија задолжително, или тоа го утврдуваат на друг начин, дали да стават анестезија или не. Во 2009 пункција ми правеа со анестезија ,без да ме прашаат дали сакам со анестезија или не. Овде на форумот прочитав било подносливо да се прави пункција без анестезија, но дали сега тоа е возможно и во Систина. Мислам 6000 денари (колку што се плаќа за анестезија) не се за потценување, ако се знае дека и без анестезија може да се изврши пункција на јајце клетки.??!?

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 11:55:16)

sanjaaaa ako si preku fondot samo plakas 6000 den za cela procedura toa ti e participacija i anestezijata ne se doplaka mene ne me prasaja tuku direkno so anestezija znaci nema doplakanje pozz

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 12:28:59)

Ти Благодарам скриена. Јас бев преку фондот, мене во 2009 година во Систина ми ја наплатија и анестезијата и покрај тоа што платив за партиципација 6000 денари плус 6000 денари за анестезија. Можеби сега по измените не се плаќа за анестезија, тоа е добро. Благодарам уште еднаш

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 14:41:55)

sanjaaaa!, дефинитивно веќе не се наплаќа анестезијата, дури стои во списокот услуги што се обезбедени од Фонд. Ти благодарам што ни пиша со твоето прво позитивно искуство, баш ме охрабри, плус и тоа што сме и кај ист доктор [sm=smiley1.gif]

Инаку девојки, јас денес рано сабајле фино лепо добив и договорив за во лабораторија во петок да провериме естрадиол, па да видиме што сме направиле досега и дали е под 2.

Него, да ве прашам вие што сте пиеле контрацепција - дали ви беше различно добивањето после микрогинон/јасмин? Јас ги имам истите болки, и само за нијанса помала количина (обично ми се пообилни), но сепак, протечено си е најнормално, регуларен прв ден.

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 14:53:58)

Хоупфул, ајде среќно. Мене ми беше различна менструацијата да пооскудна, ама јас бев само со супрефакт. А естрадиолог ми беше 20 на 3 ден, др рече супер е ама јас немав контрацепција. На последното мерење естрадиолот ми беше 2000, правилно се дуплираше, и после 3 дена имав пункција значи сигурно се качил накај 6000. Само верба и ке биде се како што треба.

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 16:15:24)

epa jas od denes pocnuvam so bockanje..0,5ml Suprefact. Denes ke odam da me bocnat, od utre ili sama ili mm.. Pozdrav do site:)

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 16:24:33)

Супер Kaya, ете, не сум сама [sm=bravo.gif]
Со среќа, и пишувај ни! [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 18:22:27)

Hopeful ti. dodeka piese yasmin primase li superfakt jas prviot pat. piev mikroginon od prv den. od ciklus a od.15 den pocnav so superfakt. I tSega te prasuvam da si imam edna pretstava sto kako

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 20:36:16)

Kaya и Hopeful среќнo
sanjaaa пиши кoгa ќе дoбиеш вaучер.

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 21:25:10)

Hopefull, ke si drzime srekja:) tuku, jas da prasam nesto, mozda i glupost e.. Otkako se pocnuva so Superfact se prekinuva jasminot?toa nekako mi se podrazbirase, ama sega pocnav za se da se preispituvam.. denes ne prasav, i nikoj ne mi kaza nisto za toa..ama nekako mi nema logika poinaku..

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 21:37:24)

Kaja ќе го допиеш јасминот до последното апче, а со супрефакт продолжуваш и потоа треба да добиеш, мериш естрадиол, па се боцкаш за стимулација и потоа пак мерење естрадиол па пункција -трансфер и чекање......[sm=smiley1.gif]

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.8.2014 22:12:29)

Лавабл, фала на брзиот одговор, еве одма се напив, иако подоцна од тоа што ги пиев до сега, се надевам не е страшно.. Добро што ми текна инаку ќе ги баталев..

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.8.2014 7:56:39)

Hopeful, Kaya среќно, само со позитивни мисли, земајте си ја терапијата во точно време и заедно да се радуваме на [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

LoveableMe штом добијам ваучер веднаш ќе ви се пофалам, но сеуште имам за собирање документи. Ми недостасува испитување на хормони на 3 ден од циклус и спермограм. Резулатот од пап тестот го очекувам и ако биде се во ред до крајот на септември би требало да ги поднесам во фондот. Со нетрпение очекувам да ја почнам постапката!

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.8.2014 12:40:18)

Kaya извини, доцна те гледам, но Loveable Me убаво ти објасни - си пиеш Микрогинон до крај на пакувањето и се боцкаш со Супрефакт до денот на пункција. Во зависност од висината на естрадиолот, се продолжува со стимулација.
Со среќа! [sm=smiley31.gif]

Капина, јас почнав со Микрогинон на втор ден, а со Супрефакт на 15ти, но имаше и други опции што ги разговаравме со докторот, ова е она што го одбравме. Немој никако на своја рака да почнуваш со каков било лек, без оглед на тоа кој ден од циклус ти е! Тоа ќе го одреди докторот - може нема ни да ти даде Микрогинон. Кај си чекала толку време, еден месец плус/минус нема да ти смени многу многу.
Со среќа и тебе [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.8.2014 13:28:45)

Nema sansi jas na 13 den imav nizok estradiol I nizok lh I ne doaga vo predvid da zemam hormoni na svoja raka

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.8.2014 13:54:53)

Hopeful, пиши сo кoи инекции ќе се бoцкaш зa стимулaцијa. Kaya, пoчнa ли сo Супрефaктoт и сaмa ќе се бoцкaш или вo клиникaтa?

gina -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.8.2014 14:05:42)

Kaya и Hopeful srekno

sanjaaaa i jas vo 2009 si plativ anestezija 6000 den. vo sistina i vo 2012 si ja plativ plus partipacijata sega mozebi ne se plaka

antonela ela! -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.8.2014 17:43:02)

zdravo na site,poradi ovaa tema i se zacleniv. imav milion prashanja! no vekje dobiv odgovori. fala vi [sm=smiley27.gif]

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.8.2014 19:13:21)

Vcera me bocnaa vo bolnica, denes sama..ne e nesto strasno oosven sto pece za vreme na aplikacijata i okolu pola saat potoa.. Jas se nadevav deka mm ke me bocka, ama vcera vo nesvest ke padnese i otpadna taa idea;) uste ne mi se veruva deka pocnav:) guskiii

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.8.2014 8:59:16)

ИЗВОРНА ПОРАКА: antonela ela!

zdravo na site,poradi ovaa tema i se zacleniv. imav milion prashanja! no vekje dobiv odgovori. fala vi [sm=smiley27.gif]

Antonela ela, дoбредoјде, тукa сме зa сите прaшaњa, oдгoвoри, сoвети.

Кaјa, ме изнaсмеa зa сoпругoт, тoa е плaшливци се.☺

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.8.2014 12:19:43)

Kaya, за мојот сопруг пресудна е иглата - ако е мала, ќе боцка, ако е голема, не баш [sm=smiley36.gif] Со среќа!

Инаку девојки, денес мерев естрадиол, и добар беше - 7. Од денес почнувам и со Фостимон х 3 дневно, а во вторник на ехо за да видиме што понатаму. Држете ми среќа [sm=smiley36.gif]

Btw, баш сега најдов да настинам и се трудам да се средам со супи, чаеви, лимони, овошје, витЦ, ама и парацетамол, да не си играм играчки. Кога ќе ми престане крварењето, ќе почнам и со Полигинакс - може ли да ми кажете дали се лесни за наоѓање и отприлика колку чинат?

kate18 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.8.2014 14:41:53)

Hopeful, Polyginax gi ima vo Zegin, i se okolu 300 den..pozdrav

Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>