lilicka -> RE: Прва нова храна на бебето (10.12.2011 19:52:56)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n E nie stvarno imame izgleda problem so hrana: se obiduvam da i dadam kasicka, ja turka lazickata, ako uspeam da i stavam vo usta go pluka, se gadi, se kiseli... i na kraj ako nesto eventualno golni-povraka vo mlazevi. Pocnav so jabolko, krusa, morkov, sliva i eve denes praska, site se na Hipp ili fructal, i ne znam kako da ja naucam da pocne da jade. Za 9 dena ke pravi 5 meseci i ne saka nisto da jade, i mlekoto samo na spienje go pie( imam spomnato vo temive). Imal nekoj vakvo dete kako moevo[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]? I uste edno prasanje:dali kasickite na fructal gi frlate ako ne gi dojade? pisuva posle 24 casa od otvoranjeto da ne se upotrebuva. Da napomenam deka bebeto dobro si napreduva spored doktorkata ama mora da pocne da se uci da jade...jas gledam preambiciozno na toa da se pocne so dohrana ili bebevo mi e inaet? Има Либра мојата е како твојата лоша е за јадење,по цел ден се молиме многу добро знам како ти е[sm=smiley13.gif] Јас незнам веќе шѓто ќе и правам еве на пример вчера јадеше само 350мл во цели 24часа Сакав да прашам дали може нешто да и ставам во ад млекото,нешто да ја сака да го јадее?? Незнам што да правам веќе!!![sm=smiley19.gif]
|
|
|
|