kikicka -> RE: Прва нова храна на бебето (17.3.2012 10:14:07)
|
Многу ти е рано за да почнеш да му заменуваш оброк....Јас когапочнавме со дохрана ја давав како за ручек пола и после млеко и давав да се најаде после постепено зголемував доза откако ги испробавме сите вкусови на овошја.Имаш и кајсија за 4 м,банана,слива,тиква,дуња и други вкусови .Откако завршивме со овошјето почнав со зеленчук само што кога почнавме со зеленчукот овошјето ни беше како ужина а зеленчукот ручек па после бевме на млеко цел ден. Кога ке проба овошје од се после можеш а му мешаш јаболку-круша или јаболку -морков и слично.Од зеленчук почни со морков,па комир па надаље па псоле комбинации и од тоа и така ке му воведиш дваоброка на ден а меѓу оброк давај му млеко. Јас млечни каши и воведов откако завршивме со зеленчукот т.е испробување на вкусови ,и после почнав млечен оброк за појадок,па после млеко,па овошна каша,па за ручек зеленчук па пак млекце и за вечера или овошје што јадела исто тој ден или млечниот оброк ист што го јадела за појадок .таканекаде до кај 8 месеци теравме со млекото после не пиеше млеко преко ден само навечер! И уште ова секако сум запишана -месо воведов кај 7 месец ,риба 6ипол месеци и јајце полни 6 месеци колку што се сеќавам тука негде беше воведување на овие намирници од 6 до 8 месеци после веќе и гравче јадеше ,леќа накај 10 месеци и дадов прв пат и полнети бабури накај 9месеци ама ептен малку со к.млеко ама се ова и е ептен слатко [sm=smiley36.gif] гравчето посебно и е . ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab poiskusni mamicki dajte sovet :) ... mojot sin ima 4 meseci i edna nedela i vekje pocnavme so ovosni kasicki, no edna kasicka na hipp na 3 pati mu ja davav neli kako za proba, ok e se, e sega me interesira dali vie kasickite im gi davate na vasite najmili kako zamena za obrok ili pa uzina, meguobrok ??? dali ako da receme mu dadam pola kasicka, istata moze da posluzi kako zamena za obrok, i shto se vie davavte na 4 meseci ??? deka jas do sega sum mu dala samo jabolko i krushka, smeam da pocnam so zelencukovi kasi na hipp na koi pisuva 4+ ili samo ovosni vo 4 mesec ??? a da i ushte ova :))) imam kupeno kasicka na hipp isto jabolko i krushka mesano na koja pisuva good night, toa e pogolemo teglice, taa kasicka kako zamena za mlekce vecera sluzi ili ... ??? offfff cela sum zbuneta [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image], no najvazno e shto konecno pocnavme so lazice da se ranime [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|