Calypso -> RE: Прва нова храна на бебето (19.5.2012 9:52:56)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab mamicki, sin mi ima 6 meseci i edna nedela, dene smu izblendirav mango i mu dadov, si jadese ubavo, me interesira shto mislite vie za mango na ovaa vozrast ??? nikoj ne spomuva za mango, za papaja, od koga moze tiue da se davaat ??? i dali im pravite na vasite najmili kasicki so bezglutenski biskviti, mleko, zitarki i nekoe ovosje vnatre, jas na primer na luka sekoj den mu pravam kasicka so mleko, jabolko, biskviti i nestle zitarici (pcenka i oriz ) i toa najvke go saka.jabolkoto ne go varam, direkno vo blender...shto mislite vo red e toa ??? offffff za vtoroto dete kje znam se , no sega ne e lesno :) jas nishto od ova ne sum dala...ni mango ni papaja...niti pak bezglutenski biskviti...jademe plazma...ovoshjeto seuste go varam ama vo plan sum itoa da go dadam nevareno...a mleko sega za sega samo od cice Јас од сам почеток овошјето го давав неварено, затоа што имав домашно, непрскано, проверено (барем знам дека татко ми не ги прска). А малиот немаше мака со стомачето. Што се однесува до манго, папаја, авокадо - се даваат од 6 месеци повеќето, ама работава е што не е наше овошје, т.е не расте во наше поднебје - сепак најдобро и најпрепорачливо во бебешката исхрана да се дава овошје кое успева во поднебјето во кое е родено и живее бебето. Што се однесува до плазмата - и мене ми беше страв поради медот, ама медот во плазмата е преработен, и во незначителни количини, на твое место единствено би почекала поради глутенот, ако се уште не си му дала на малото.
|
|
|
|