amateuress -> RE: Прва нова храна на бебето (17.5.2012 23:39:16)
|
буквално истата ситуација беше и кај мене, и тоа не се појави одма, дури откако неколку пати му дадов млечна кашичка со адаптирано. ако нема други симптоми од типот на осип по цело тело и проливтоа значи дека најверојатно има локална реакција на кравјо млеко, затоа што адаптираното е базирано на кравјо. не е ништо страшно, јас почекав месец, а можеби повеќе пред да му дадам пак, и пак имаше малце локална реакција, ама почнав по малце по малце да му давам, и за кратко време (помалку од недела) се изгуби. заради ова и малце покасно му воведов производи од кравјо млеко (кисело млеко, сирење), со полни 10 месеци, ама на нив немаше никаква реакција. сме имале среќа што децата ни биле на цице [sm=smiley36.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: nade85 Nie nedela pravime 6 meseci i masala si jadime jabolko,banana,krusa,morkov,kompir,tikvicka,oriz i pred nekoj den pocnav da mu dodavam vo ovosnite kasicki plazma i maf ja pravi kasickata :) E sega me interesira pred 1 nedela mu kupiv hipp mlecna (inace samo majcino mleko si pie) od banana i praska i citam vo sostavot ima i adaptirano mleko 41% i mu ja napraviv kako so pisesevnatre so vodicka i koga pocnav da mu ja davam 2-3 lajcinja okolu usteto mu se jave crvenilo odnosno crveno i na sredina belo i vednas prestanav[sm=smiley13.gif] Dali mu e alergija od adaptiranoto mleko ili [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Ve molam za sovet iskusni mamicki.
|
|
|
|