RE: Евровизија (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

Martins mom -> RE: Евровизија (16.3.2013 0:02:59)

Зошто зборувате дека сме немале добра песна за Евровизија?! Што им фалеше на Некст тајм? Нешто што ќе остане ми е една од омилените песни,Калиопи ми беше исто супер.

elenak -> RE: Евровизија (16.3.2013 0:06:08)

Добри песни сме имале, да, но ниту една вредна за да биде победничка. Факт е дека кога се прави евровизиска песна не сме имале некој хит, а хитови имаме многу ама никогаш не биле направени за Евровизија.

Octavia -> RE: Евровизија (16.3.2013 0:29:41)

Iskreno, jas ne pamtam nekogaš da sme ispratile pesna bez prethodno da ima nekoj skandal ili vo najmala raka bez da bide isplukana. Imperija prvo imaše loš tekst (eden ist zbor so loša konotacija dominiraše) + spotot beše kako za kampanja za vladeačkava partija praven i toa pridonese da predozvika revolt. E posle toa, koj i da se nafati na popraven jaka mu duša... Se znae nacionalen sport koj e kaj nas-plukanje vo dalečina so i bez prečki... [sm=smiley1.gif]. Pesnava ja slušnav samo ednaš, i mene, kako na mnogumina, ne mi e jasno što bara Esma (jas nea ja cenam kako umetnik vo nejzinata oblast, ama ova e epten iznasileno). I mislam deka greškata e što se insistrira (verojatno lično taa) sinot nejzin da go pišuva delot za nea... I zatoa pesnata e kako nekoj si solo duet [sm=jezicek.gif]. Može trebalo da bide nekakov konsultant ako vekje samo toj znae što i kako treba da pee Esma, ama vo dvete pesni tokmu toj del beše problemot (dobro, vo prvata i očajniot tekst, ama da kažeme tekstot strancite ne go ni razbiraat ).
I koga vekje sme tuka kade što sme, neka im e so srekja i neka ispeat dobro tamu. Pesnava ne e loša, ama ima edna golema maana-naša e [sm=smiley1.gif]

miana -> RE: Евровизија (16.3.2013 10:33:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Octavia

Iskreno, jas ne pamtam nekogaš da sme ispratile pesna bez prethodno da ima nekoj skandal ili vo najmala raka bez da bide isplukana. Imperija prvo imaše loš tekst (eden ist zbor so loša konotacija dominiraše) + spotot beše kako za kampanja za vladeačkava partija praven i toa pridonese da predozvika revolt. E posle toa, koj i da se nafati na popraven jaka mu duša... Se znae nacionalen sport koj e kaj nas-plukanje vo dalečina so i bez prečki... [sm=smiley1.gif]. Pesnava ja slušnav samo ednaš, i mene, kako na mnogumina, ne mi e jasno što bara Esma (jas nea ja cenam kako umetnik vo nejzinata oblast, ama ova e epten iznasileno). I mislam deka greškata e što se insistrira (verojatno lično taa) sinot nejzin da go pišuva delot za nea... I zatoa pesnata e kako nekoj si solo duet [sm=jezicek.gif]. Može trebalo da bide nekakov konsultant ako vekje samo toj znae što i kako treba da pee Esma, ama vo dvete pesni tokmu toj del beše problemot (dobro, vo prvata i očajniot tekst, ama da kažeme tekstot strancite ne go ni razbiraat ).
I koga vekje sme tuka kade što sme, neka im e so srekja i neka ispeat dobro tamu. Pesnava ne e loša, ama ima edna golema maana-naša e [sm=smiley1.gif]

И јас мислам исто како Октавија
Незнам што па МОРАЛО Есма да оди на Евровизија..Па нека ја пратат сама,што мора да биде со Влатко...Демек за поени да собере зошто е позната во светот ( ви текнува? )
Нема везе песнава нова е поарна од претходната колку толку,ама па што сакате - песна направена за три дена - супер е [sm=smiley36.gif]

meU87 -> RE: Евровизија (16.3.2013 10:47:44)

Со оглед на тоа кој пеачи ќе не претставуваат, мене вторава песна повеќе ми се допаѓа.
Ми се допаѓа што има модерни елементи во музиката, а и што Есма пее на ромски.
Како и да е, првата никако не ми беше певлива, не дека оваа е нешто по, ама има ми се чини една строфа па се повторува.
Јас би кажала дека не ни мора да одат на Евровизија.

Gwendolin -> RE: Евровизија (16.3.2013 14:22:31)

Мене ми звучи ко секој да си пее своја различна песна. Дует сепак подразбира компатибилност помеѓу двајцата. Можеби секој посебно би испеал супер, тоа секој посебно си пее супер де, ама ете спојот не го погодиле, ниту во оваа, ниту во претходната песна. Кога ќе речат дует, замислувам хармонизиран спој на два гласа како на пример, што знам, ете Тоше и Каролина во Немир...ова навистина повеќе ми личи на две песни што се пејат истовремено.

strelec 8 -> RE: Евровизија (16.3.2013 14:52:54)

znaci kako prvo pesnata e podobra od prvata.Ovaa vtorata kakoga ke pocne e mnogu ,mnogu ubava se dodeka ne zapee esma.nemam nesto protiv nea ama cela pesna ja upropastuva se nejnoto eeeeeeeeeeeeeooooooooooeeeeeeeeeee.vlatko ako sam ja peese pesnata podobro ke bese

Bethany -> RE: Евровизија (16.3.2013 15:18:24)

Ne mi se dopaga pesnata za ovaa godina, verovatno i e poenta vo toa da se razliciti i peaci i stilovi i se, ama mene licno ne mi se dopaga, premnogu mi e razlicito, mene licno nekako ne mi stima.

Lani mi se dopagase Kaliopi, nejzina pesna i izvedba.

Pepelaska * -> RE: Евровизија (16.3.2013 15:29:00)

И мене не ми се допаѓа ептен е различно како секој своја работа да тера.
А Влатко многу убаво пее, од ептен сигурни извори до него , многу нервози поминаа додека се договирија ама изгледа Есма не попушта никако, а и имаше изјава дека првата и била поубава и дека никој не и вратил песна досега.
Не ги разбирам, почитувани пеачи добри вокали а за Евровизија се газат себеси.

miana -> RE: Евровизија (16.3.2013 16:01:14)

Zosto ja trgnale pesnava od youtube? Ja nema [sm=zmeden.gif]

Палешка РР -> RE: Евровизија (16.3.2013 16:51:36)

Затоа што побарале од Јован Јованов да напише нова песна, трета по ред.
Јас мислам подобро ни е да да си седиме дома и да не се брукаме по светот [sm=zmeden.gif]

Палешка РР -> RE: Евровизија (16.3.2013 16:52:19)

Патем побарајте ја песната од Црна Гора, преубава е!

Mihaela 2010 -> RE: Евровизија (16.3.2013 17:13:21)

d tolku mnogu kompozitori bas Jovan Jovanov, iskreno ne me bendisuvaat negovite pesni.mislam deka nema ni da vlezeme so pesnava i iskreno za Lozano mi e bas krivo.

miana -> RE: Евровизија (16.5.2013 11:50:08)

женски,што мислите за песниве на евровизија?
Кои ви се допаѓаат најмног?
Мене ми се видиоа многу интересни песни..АЈ ке видиме денес баба Есма и Лозано што ке направат...ж
Мене Хрватиската песна ми е многу убава - ама за жал,ништо..

Bethany -> RE: Евровизија (16.5.2013 13:29:28)

Миана, мене Хрватска ич не ми се допадна... По некои анкети порано, Црна Гора беше фаворит ама ете ни таа не влегла во финале. Баш ме занима што ќе биде со Мк вечерва? Гледав прва вечер онака од време на време, и ниту една песна не ми нешто остави впечаток посебен.

Gardenia -> RE: Евровизија (16.5.2013 13:31:51)

Од првата вечер само на Данска и така на Украина ми беше интересна а тоа другото ништо,ќе видиме вечер што конкурњнција ќе имаме [sm=smiley1.gif]

Bethany -> RE: Евровизија (16.5.2013 21:19:45)

E sega ja vidov Mk nastapuvase i mozam da kazam deka ne mi deluvase loso ovaka na scenava. Bas evroviziski vsusnost. Cak mi se i dopadna :)

Malecka23 -> RE: Евровизија (16.5.2013 21:25:00)

<3 za Lozano.dobri bea i dobar izbor sto nastapuvaa so club remix-ot

Bethany -> RE: Евровизија (16.5.2013 21:30:29)

Mene ne mi se bas dopagase prvin ama eve vecerva mislam deka bese mnogu dobro za nastapot na Evrovizija

Џесика -> RE: Евровизија (16.5.2013 21:39:03)

Првпат не сум заинтересирана за евровизија... вчера случајно ја слушнав на Данска, и ми се допадна, али во моментов овие Исланд мора ваква кретенска балалајка да испеат. Нашиве ми се допаднаа многу, само што не ја слушнав од почеток, дур дотрчам од спална...

Melanija RR -> RE: Евровизија (16.5.2013 21:49:17)

Дефинитивно најслаба година ни една песна не ми остана [sm=zmeden.gif]
Ние добри бевме посебно Лозано, а за гардеробата на Есма и младите вокали немам коментар [sm=jezicek.gif]

kikicka -> RE: Евровизија (16.5.2013 22:39:28)

ааааауууу Романиа Дракулиии низ сцена[sm=smiley36.gif]

miana -> RE: Евровизија (16.5.2013 22:43:58)

еј,абе добри беа овие нашиве...За Лозано немам зборови,браво за дечково,а Есма ке беше срамота да испееше лошо ,она не смее да си дозволи такво нешто..Ајде да им стискаме палци..конкуренцијава нивна не ми се допаѓа баш,а првото полуфинале имаше богами песнички..Ајде стискаме палци

miana -> RE: Евровизија (16.5.2013 23:03:55)

што мислите,која е причината за ваквиот наш неуспех[sm=jezicek.gif]

Pepelaska * -> RE: Евровизија (16.5.2013 23:19:31)

Па не знаеш миана?
Бранко е крив [sm=jezicek.gif]

Шала на страна одлични беа,очигледни се одамна работите на Евровизија.Битно го виде Европа Лозано и неговиот глас.Секоја чест.

Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>