|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед...
24.12.2015 19:28:17   
mimidjon
Така е ,сaмo убавини дa се пишувaaт,еднaш дa зaвршaт нaшите маки и стресови.И јaс сегa сум вoзбуденa кaкo се ближи кoнтрoлaтa другaтa недела ,некoгaш убaви рaбoти a некoгaш лoши мисли ме фaкaaт

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1026
25.12.2015 11:20:42   
scared RR
девојки остатокот од утрогестанот што истекол ми е ко светло кафен многу сум исплашена user posted image

(Одговор на членот mimidjon)
Непосредна врска до пораките: 1027
25.12.2015 12:13:46   
Kvisko
Scared не зе секирај ако е ептен светло може е од самиот утрогестан или ако си повредила крвен сад при ставање. Ако е обилно и баш кафеаво тогаш јави се кај лекарот.

Непосредна врска до пораките: 1028
25.12.2015 12:20:06   
scared RR
Сега кога го гледам повеке е ко портокалово кафено, некоја чудна боја не е баш кафено, инаку не е обилно онака по малку има ама доволно да ме преплаши

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1029
25.12.2015 13:29:37   
kuklicka30
da se nadovrzam za utrogestanot jas na pocetokot stavav vaginalno no ne mozev dali ne gi stavav ubavo nezz no go isfrlav rastvoreno user posted image i maticnata mi rece da gi pijam no mn mi se vrte umot od niv dali na nekoj dr mu se slucuva isto mi rekoa normalno toa e od utrogestanot sega sum 11nedela deneska bev na kontrola i se e vo red a imav nekoi losi misli no mi olesna user posted image

Непосредна врска до пораките: 1030
25.12.2015 14:35:54   
Kvisko
Utrogestan-от колку што јас знам е подобар за вагинална примена. Кога се зема орално (се пие) има нуспојави кои некогаш и не се баш така наивни. Ако ти треба нешто со помалку нус-појави прашај ја докторката за Дабростон.

Scared ако е бојата како портокалова тогаш е од утрогестанот.

(Одговор на членот kuklicka30)
Непосредна врска до пораките: 1031
25.12.2015 14:45:02   
scared RR
Срцево ми застана видов и една точка ко бакарна боја , не можам да ги дефинирам боиве user posted image цела недела ставам утрогестан и до сега исцедокот беше бел , па се плашам дека не е пд него. Инаку пред два дена ставав и ме болеше и се гребнав, помислив и од тоа да не е, ама зар после два дена?

Непосредна врска до пораките: 1032
25.12.2015 22:50:20   
Melanija RR
scared RR ако е како флека не е ништо, да не тече и да не е постојано.Може да е и исцедок вагинален.Има сега или не?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1033
26.12.2015 10:02:24   
scared RR
Melanija RR како неколку точки, флекички беше, вака при бришење ништо немаше, едно време престана па пак се јавија две три точки, после тоа немаше, сега ке видам денес како ке е. Гледајки го добивам впечаток дека е розев ама помешан со вагиналетата добива портокалова боја user posted image
Друго што сакав да кажам, мм денес заминува на пат, не знам што ми стана синока ама се утепав од плачење, до душа секогаш кога ке одел негде јас ке сум си поплачела user posted image ама дали тоа синока беше наплив на хормони или не знам што ама за нигде бев, знам после иста приказна ке е пак ке си плачам и ке сум во грч додека стигне. Се плашам дека влијае плачањето на бебето. user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1034
26.12.2015 14:04:24   
Melanija RR
Хормоните допрва ќе влијаат не се секирај, поплачи си но немој да си вознемирена инаку нештети .user posted image Пробај да се контролираш со убави мисли, гали меше,убав филм, тивка музика тоа ќе ти даде спокој. Се надевам денес нема такви флеки

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1035
27.12.2015 9:53:28   
scared RR
Синока ме фати некоја паника, страв само шетав низ дома, ептен се вознемирив ама се напив бедоксин и ми помина, денес сум добро. Исцедок веке нема таков фала му на господ, тоа што беше завчера и толку.
Кога правевте прва крвна слика и уринокултура? Рано ми е нелиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1036
27.12.2015 15:28:38   
Bea
Рано е :) Околу 12-та недела ќе направиш микробиолошки испитувања, крвна слика и урина и во 12-та недела обично е првиот скрининг и приската.
До тогаш ОПУШТИ СЕ и барем малку не мисли на работите што може да тргнат на лошо и мисли на убавите нешта што ти претстојат.

Непосредна врска до пораките: 1037
27.12.2015 22:42:20   
Melanija RR
Да во 12 н се прави се комплет ,ама кога сакаш можеш да направиш твое право е.Само трудничка кратка крвна слика прави до 100 ден е

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1038
28.12.2015 11:40:38   
*devojce*
scared i jas go imam istiot iscedok ne sekoj den tuka kako da kazam koga ke mu tekne i ja se vadev od pamet ama doktorot mi rece kako ne se sekiraj se slucuva normalno e.Miruvanje i inekcii prolutex 2 pati vo denot 3 dena nemav i eve nokeska pak isteklo.ama veke ne se zamaram.stom vika normalno e ne se plasi pa valjda ne e nenormalen toj da laze :) opusti se. hahhahaha koga sme kaj placenjeto mene mi doaga za sve da placam bre duri i na reklama mozam da zaplacam hhahhah luda rabota se ova hormonive. i uste edno prasanje jas neam poima i ne mi e jasno kako da izracunam koja nedela sum.Transferot bese na 03.12.2015 i sea kolku sum trudna?

Непосредна врска до пораките: 1039
28.12.2015 12:25:10   
kuklicka30
zdravo mamicki imam edno prasanje do vas tri dena imam nizok pritisok i strasni glavobolki maticnata mi kaza da pijam samo koka kola i moze paracetamol za glavobolki no od parac.ne mi pominuva bolkata a piam i kafe i koka kola nekako nema efekt a isto i imam vrtoglavici inaku sum 11 nedeli i 3 dena od bremenosta

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1040
28.12.2015 21:19:41   
kapina
Kuklicka napij se edna casa solena voda vo edna obicna casa stavi voda i edna mala lazicka sol i pomesaj gi i ispij ja taa casa voda

(Одговор на членот kuklicka30)
Непосредна врска до пораките: 1041
29.12.2015 9:36:46   
Kvisko
Devojce бременоста секогаш се рачуна од прв ден на последна менструација не од овулација или трансфер. За да не брпиш сама на првата страна на рингераја си имаш следење на бременост по недели и има калкулаторче што ќе ти покаже која недела си.
Kuklicka за низок притисок само повеќе течности и толку ништо друго не можеш да направиш. Само кига ти е ептен лошо внеси нешто со кофеин зашто така само горе долѕ оду притисокот. Вода ти е најдобар избор некаде околу 8-10 чаши дневно.

Scared извини штп можеви ќе звучам грубо ама не претерувај. За твое добро. Ако секој ден измислуваш нови проблеми и само се стресуваш што ќе биде со тебе до крај. Комплетно ќе побудалиш до крај. Си имаш лекар ќе следиш негови совети и тоа е тоа.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1042
29.12.2015 10:09:14   
scared RR
Квиско а каде измислувам проблеми, тоа со исцедокот измислено ми е? Или тоа што е нормално да го мислам мм кој патуваше 22 часа . Ок, нека биде така.
А докторот исто ко да го немам, ниту недела знам која сум, ниту мерки знам, ниту терапија ми даде па јас морав да се јавувам по други гинеколози да прашувам пошто дотичниот немаше време ни 2 минути да седне и да види што понатаму со терапијата за хормоните. Ако не ми е форумов да се консултирам и да прашам па и да испаничам што е сосема нормално каде би. Бар ти го знаеш тоа чувство на страв.

Непосредна врска до пораките: 1043
29.12.2015 12:23:44   
*devojce*
Scared kako toa nemas doktor i ne ti objasnil nisto???Ne mi e jasno.Koj e toj doktor?Jas bi ti preporacala soliden ginekolog naprimer mojot samo izrazi zelba

Непосредна врска до пораките: 1044
29.12.2015 14:37:50   
wanna be mum
scared менувај доктор кој не ти обрнува внимание сите заслужуваме подобро, ехее не е тој само, нели?
девојче * имаш на интернет калкулатори и од последна менс и од траснфер гугл прашај го user posted image
За низок притисок само кока кола мене ми помагаше и парче сиренце, ама кока кола ептен штетна ама помага.

Непосредна врска до пораките: 1045
29.12.2015 15:59:37   
scared RR
Devojce, кај Ивановски во Систина сум, кај него сум долго време, и инсеминации правев и ај викам да продолжам тука, ама се повеке сум разочарана. Се тој брза, се е уморен, прошли пат се траеше 2 минути, ме виде на ехо и толку никакво објаснување за нешто што го чекав толку време. Мораше да оди на операција башка си нагласи многу е нервозен.
Башка ништо не памти, ни терапиии, ни други работи. Ке видам како ке е нареден пат, ако е вака директно ке му кажам нему или на сестрата, ако нејке да води природни бремености ( иако знам дека води) нека ми каже, а не нервози да ми ствара.

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 1046
29.12.2015 16:17:26   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR

..........кај Ивановски во Систина сум, кај него сум долго време, и инсеминации правев и ај викам да продолжам тука, ама се повеке сум разочарана. Се тој брза, се е уморен.....

scaredRR, супер е докторот, но бидејќи овој пат не остана бремена со инсеминација или со ИВФ, слободно смени доктор за водење бременост. Јас ти го препорачувам Панчевски или Дракулевски од Систина, или Гордана не знам презиме во Санте хоспитал, порано беше во Ремедика, постара но супер докторка. Бар да најдеш некој кој ќе ти посветува повеќе време, да бидеш задоволна во бременоста и среќна, некој искусен да те смири и да си тече се како треба. Еве, тоа е мој совет, со лесноuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 29.12.2015 16:18:54 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1047
29.12.2015 16:25:13   
scared RR
Работава е што сакав да ме порага здравје боже он, не знам ете операција кај него, толку време таму се навикнав ама веке ме иритира, Уште пред да останам бремена исто беше се набрзинка, се паушално ама ајде толерирав ама сега не сум само јас во прашање. А, она што највеке ме иритира е што знам дека прима трудници нови за водење, пред месец дена видов една која прв пат дојде, а ја толку поминав кај него и не заслужувам таков однос.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1048
29.12.2015 22:00:21   
*devojce*
Znaci vaka jas invitroto goboravev kaj popovik vo sistina I prviot pat I sega.megutoa nemozam da se pofalam so korekten odnos. Prviot pat napravi greska sto za konec zivot ke me cibese a sega nepamti dto se slucilo??? A pamti koga treba da sedne u kafana na castenje.prvats bremenost mi ja vodese maticnata I si se porodiv na klinika.i sga ke bide taka.zenata e soliden ginekolog posvetena I razgovara a ne da go molam dva zbora da kaze I sekoj terkin da me prasuva istoto.dr.bojceva ti ja preporacuvam.nekoj da me svatis pogresno ama sto baras vo sistina na vodenje bremenost I poragaj samo pari da su frlas za dzabe.toa se sv e prepotentni stvorenja sto te pamtat ako imaat nekj kar od tebe.....

Непосредна врска до пораките: 1049
30.12.2015 0:21:55   
kapina
Scared devojko ti si isplasena i toa mnogu ne se plasi bidi pozitivna ke bide se vo red

Непосредна врска до пораките: 1050
Страница:   <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

на кого да личи вашето бебе?
daki

На кого да личи вашето бебе?

мама (58%)

тато (36%)

баба (свекрва) (0%)

дедо (свекор) (1%)

вујко (1%)

тетка (4%)

Број на сите гласови: 73

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!