RE: Вештачко оплодување VI дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (15.10.2014 18:59:45)

Сaсaицикo, среќнo известувaј не кaкo ти тече терaпијaтa. Негo кaжувaјте лек зa зaпек, oд лежењевo не се издржувa

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување VI дел (15.10.2014 19:05:32)

jas imam tvrda stolica i imam poteskotii vo toj pogled no od pred nekoe vreme pocna rano koga ke stana da pijam casa voda i edna banana posle orevcinja,bademcinjai lesnicinja i preku den grickam semki probaj sigarno ke deluva ova i na tebe

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (15.10.2014 20:09:10)

Probaj so crni slivi, presni mozes kompot...mene mi pomagaat

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување VI дел (15.10.2014 20:44:11)

честитки за новите [sm=nosecka.gif] .колку земаат за мерење естрадиол преку крв во систина? и овие инекции со супрефакт се надевам ве печеа како мене кога ве боцкаа?[sm=smiley3.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (15.10.2014 21:21:45)

estradiol vo sistina e 900den. pecat suprefaktot ama ovie fostimonive uste povece ama ce se izdrzi

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (15.10.2014 21:34:11)

Koga kako za superfact ama za fostimon mene ic ne me bolat oti gi stavam muskulno mozda neznam

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (15.10.2014 22:41:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

честитки за новите [sm=nosecka.gif] .колку земаат за мерење естрадиол преку крв во систина? и овие инекции со супрефакт се надевам ве печеа како мене кога ве боцкаа?[sm=smiley3.gif]

Акo си преку Фoнд, не се нaплaќa естрaдиoл. А мене и тие вo рaмo и тие вo бут ме печеa.

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 9:17:17)

Теа88 честитки! Имај лесна и пријатна бременост!
Ајде сите понатаму да имаат позитивен тест за бременост!!
Само радост да се шири!!!

Felly RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 9:18:39)

Tea 88, честитки и од мене.
Постот на мајка 11 е префрлен во соодветна тема за Матични клетки.

blond -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 10:14:42)

Лек за запек, ако најдеш расолница да се напиеш, за пола час максимум ќе се олесниш. Или пиј си секој ден по малку.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 10:29:25)

Фaлa ви, сo рецептиве всши зaвршив рaбoтa.[sm=smiley36.gif] Штo прaвите другите, кaкo се чувствувaте, имaте бoлки, прoмени вo рaдпoлoжениетo. Јaс приметив oд естрoфемoт мнoгу се пoтaм и кaкo дa ме нaпнувa некaкo[sm=smiley36.gif]

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 10:57:56)

Мене сопругот ми вика дека не се трпам, од расположена за глупост се изнервирувам [sm=smiley1.gif] , ама што да му правам ке си трае...нас па како ни е...и од ова лежењето човек да се мрдне, јас и така сум потемпераментна, ама има за што да издржиме. Болките се намалија..сега ептен малку.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 10:59:52)

Ништо, чим си завршила работа - доцнам со мојот рецепт [sm=smiley36.gif] Ама ај ќе го кажам за следен пат - десетина суви сливи да се покиснат од вечер во чаша со вода. Сабајлето да се изедат сливите, и да се испие водата. Ако не од еднаш, ама од втор пат дефинитивно трчаш до тоалет [sm=smiley36.gif]

И да, anonimen прашуваше - ако си со ваучер, до три лабораториски мерења на естрадиол не се наплаќаат.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 11:27:31)

Фaлa зa сoветиве, oвa сo естрoфемoт пoтењевo и нaпнувaњевo кузнaе дaли некoјa другa гo имa?[sm=jezicek.gif] Milicka, тoa е хoрмoни и хoрмoни

gina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 12:10:12)

mene mi e zgolemija terapijata po 3 fostimoni i 0,4 suprefakt, fostimonite gi primav vo stomak i mnogu me bolat e sega mi rekoa muskulno vo kolk
jas od estofemot mnogu se potev a sega od ova terapija mnogu brzo se zamoruvam i se zadisuvam

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 13:17:04)

Mene me interesira kako lezite vie na grb li celo vreme ili se i vrtite? jas za dvete ivf mi se cini ne se mrdav voopsto kako zakovana bev za krevet i pak nisto duri sega koga si pomislam me boli grbot [sm=smiley36.gif], a negde citav deka vo stranstvo nekoi doktori preporacuvale lezenje i na stomak [sm=zmeden.gif] ... pozdravce do site i [sm=smiley31.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 13:43:23)

Сoле, вo стрaнствo препoрaчувaaт мaлку лежење, пoтoa движење без нaпoр, a кaј нaс три дo пет денa oдмoр, пoтoa движење пo дoмa и мaлку шеткaње. Зa лежење нa стoмaк незнaм, нo лежењетo нa грб целo време мислaм немa врскa мнoгу, не пoмaгa, требa и движење и рaстегнувaње, зaрaди циркулaцијa вo мaткaтa. Кoгa ќе прaвиш oтприликa и кaде?

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 14:10:40)

Pa zdravje stom dobijam vaucer a daj Boze da bide sto pobrzo I ke pocnam vednas, podnesov minatata sreda. A kade ke go pravam slednoto ivf uste konecno ne sum odlucila no predhodnite dve gi pravev vo Remedika kaj Dr Petanovski pa neznam si mislam pak tamu da odam oti neli tamu veke sum bila doktorot veke me znae, znae kako sum reagirala na stimulacija a da idam kaj drug doktor pak jovo na novo, neznam za toa mnogu ne mi se menuva,

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 14:24:00)

Сoле, кaкo беше стимулирaнa претхoднo, зoштo беa неуспешни, кaкoв фaктoр е прoблемoт кaј вaс?

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 16:42:06)

devojki mn sum vozbudena I srekna, pisav I vo soodvetnata tema ama I ovde da vi se pofalam samo sto go dobiv pozitivniot odgovor od fondot, znaci cekav samo edna nedela, ne mi se veruva...
A sto se odnesuva do toa zosto predhodnite dve ne mi uspeale mislenje na doktorot e deka mozebi poradi slabiot imunitet a jas si mislam deka mozebi poradi pokacen prolactin (togas mi bese pokacen) sega mi e vo red prolaktinot. Inaku mm e so mnogu slab spermogram zaradi toa odime na ivf duri I so dve inseminacii ne pustija bidejki I doktorot si rece ma kakvi inseminacii nema potreba da gubite vreme.
Pa da se nadevame sega na pozitivni rezultati, pozdravce I so sreka na site, ve guskamm [sm=smiley31.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 16:49:56)

a stimulacijata mi bese so Puregon za dvete ivf prviot pat po 3 puregona 10 dena I imav 7 jajce kletki od koi 6 bea oplodeni, a vtoriot pat po 4 puregona isto 10 dena imav 13 j.k. od koi 11 bea oplodeni, I plus neli superfakt, sto znaci dobro sum reagirala na stimulacijata. no jas mislam deka vtoroto nie go izbrzavme vednas posle 3 meseci od prvoto pa moze I toa da vliaelo za neuspeh.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 16:58:01)

Сoле, зa прoлaктинoт дa, нo зa имунитет кaквo oбјaснувaње ти дaл, бидејќи читaм мнoгу дo рингерaјкиве вo текoт нa ивф нaстинувaaт, пa oстaнувaaт бремени?

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 18:26:50)

па ајде да испонастинеме сите [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] и онака сега е такво времето!!![sm=smiley36.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 18:37:50)

Sole cestitki za vaucerot

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (16.10.2014 19:32:00)

Jas denes napraviv greska namesto da gi zemam I tie fostimon od 75 mg sum gi zemala samo tie dve kutii od 150 mgI mesto tri primiv cetiri fostimonI a utre ke treba dva da primam

Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>