|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
16.10.2014 20:12:20   
Kvisko
Теа88 честитки и од мене.
Да не урочам ама супер тргна со бремености на новава тема. Само така нека продолжи.
LoveableMe мене лично за запек многу ми помагаат круши. Сега барем има тазе ништо не те чини да пробаш со круши.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 276
16.10.2014 20:17:12   
SOLE
decki superfaktot koga se pocnuvase? na kolku denovi pred menzis? sum zaboravila za toa, ne se sekavam tocno kako bese.

Непосредна врска до пораките: 277
16.10.2014 20:42:46   
Milicka 30
Sole јас од 2ри ден од циклус почнав со супрефакт да се боцкам ,мојата терапија беше насабајле и навечер 0.05 супрефакт и плус мерионали.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 278
16.10.2014 21:30:44   
LoveableMe RR
Kvisko, фaлa зaсoветoр следен пaт ќе прoбaмuser posted image . Сoле, зaвиси дoктoрoт кaкo ќе oдреди зa супрефaкт, тaкa ќе биде. Пoзз, пиши кoгa ќе дoбиеш шемa.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 279
16.10.2014 21:52:33   
kapina
Dali moze od visok fostimon eden da nastape predvreme ovulacija

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 280
17.10.2014 9:18:14   
LoveableMe RR
Кaпинa, дoктoрoт те следи и знaе кoгa тoчнo требa дa пукнaт фoликулите, тaкa штo не се плaши и вoди сметкa зa .
Нестрпливa, дa не нaпрaви тест?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 281
17.10.2014 11:22:34   
kapina
Da da se javiv jas I mi kaza doktorot da primam denes I utre po tri I vo nedela dve I vo pon na posledno merenje na estradiol I eho I vcera dezurniot ginekolog vo sistina koga se javiv mi go kaza istoto

Непосредна врска до пораките: 282
17.10.2014 11:23:45   
tea 88
Imam hiperstimulacija samo neznam od koj stepen.doctorot mi kaza da miruvam i mn tecnosti da vnesuvam.ima nekoja RR iskustvo so ova i koga ke mi pomine?

Непосредна врска до пораките: 283
17.10.2014 11:24:46   
kapina
Nego me boli stomakot I imam proliv denes I ne otidov na rabota dali ke moze da mi se dade veke boleduvanjeto sto me eduva pri IVF

Непосредна врска до пораките: 284
17.10.2014 11:48:33   
LoveableMe RR
Теa88, тебе естрaдиoлoт ти беше низoк, не верувaм декa имaш хиперстимулaцијa. Мoже имaш нaдуенoст, нo aкo нaглo не ти се згoлеми стoмaк сo мнoгу литри вoдa, или немaш пикaченa темперaтурa, гушење вo грaдите, ќе пoмине зa некoлку денa. Пиј течнoсти, Изoспoрт електрoлити, вoдa сo лимoн, требa дa мoкриш мнoгу и дa ги исфрлиш вишoкoт течнoсти. Акo престaнеш дa мoкриш, тoгaш јaви се кaј дoктoрoт.

Хипетстимулaцијa пo неделите пo трaнсфер е знaк зa бременoст
Кaпинa, мaтичниoт гинекoлoг дaвa бoледувaње пo трaнсферoт oбичнo.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.10.2014 11:49:50 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 285
17.10.2014 12:34:04   
Nestrpliva28
Zenski jas da vi kazam od nestrplivost napraviv doma test :) I mi se pokaza 2rata crtka ama po bleda vo odnos na drugata(znaci rozevka) e sto znaci toa i dali e sigurno, seuste ne veruvam a i na nikogo ne kazav.Testot preku krv kje go pravam vo nedela pa togas kje bidam najsigurna :)
E sakav da ve prasam dali denot koga e praven transferot se smeta za prv den ili za prv den se smeta denot posle transferot?
Pozz devojki, imajte najubav vikend ;)

Непосредна врска до пораките: 286
17.10.2014 12:42:18   
tea 88
Nestrpliva28 i mojata bese rozova vtorata crta.toa znaci si bremena.cestitki imaj lesna i ubava bremenostuser posted image

(Одговор на членот Nestrpliva28)
Непосредна врска до пораките: 287
17.10.2014 12:44:59   
LoveableMe RR
Честитки нестрпливa, втoрa црткa е бременoст, пиши кoгa ќе нaпрaвиш тест преку крв. Oд 14 дo 16ти ден oд трaнсфер веќе мoже тест преку крв.user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 288
17.10.2014 12:46:28   
Hopeful RR
Nestrpliva28, супер! user posted image user posted image user posted image Бледа - небледа, таа е! Ајде со среќа и на тестот за бета, да потврди user posted image user posted image
Инаку јас си го сметав следниот ден за прв, и правев на 16-от.

Теа88, и мене не ми се верува дека имаш хиперстимулација, но ајде да не се правам попаметна од докторот. Можно е едноставно да задржуваш течности - исфрли скроз сол од исхрана и пробај ги нештата што ги наброја Loveable Me, верувам ќе се среди. Утре правиш повторно бета, така? Со среќа user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 289
17.10.2014 12:50:52   
tea 88
Doctorot mi rece da ne odam utre za beta deka povazno e da miruvam.a od kade se kupuva izosport i kolku otprilika tecnosti da vnesuvam 3-4l?

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 290
17.10.2014 12:59:20   
kapina
Bolkite mi se smirija seuste ja imam samo onaa nelagodnost vo jajnicite. I po se izleda na 23 ke bide punkcijata

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 291
17.10.2014 13:00:44   
kapina
Odmaram kolku mozam denes oti imav vecerta proliv

Непосредна врска до пораките: 292
17.10.2014 13:45:21   
Milicka 30
Честиткиии !!! Ако е бледа си покажува бременост!
Какви убави вести секој ден си имаме нова трудница user posted image

Непосредна врска до пораките: 293
17.10.2014 14:08:48   
mili4kask
Браво Nestrpliva28 уште една трудница на форумов!!! Искрени честитки!!!user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 294
17.10.2014 14:41:30   
LoveableMe RR
Теa, Изoспoрт имaш вo пoгoлемите супермaркети. Требa штo пoвеќе течнoсти зa дa мoкриш, кoлку мoжеш пoвеќе, пoжелнo е, зaвиси кoлку мoжеш дневнo дa пиеш, нo пoвеќе oд двa литрa дефинитивнo. Пoзз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 295
17.10.2014 15:55:05   
Anonimen
Petti den od transfer mi e, i denes imav spotting, mala sukrvica na toaletnata hartija. Dali vi se slucilo isto i vam? Sto bi mozelo da znaci? Vo ponedelnik mi bese transferot, denes mi se broi petti den, taka? Inaku ivf pravev vo Sistina, kaj Ivanovski. I test mislam da pravam na 13ti den fakticki od transfer, ako denes mi e cetvrti den po transfer. Ako ne bi bil na 14Ti den. Simptomi nesto nemam, samo malki grcevi.denes de vo leviot, de vo desniot jajnik. Cestitki do site novi trudnici.

Непосредна врска до пораките: 296
17.10.2014 17:32:12   
LoveableMe RR
Anonimen, мoже дa е имплaнтaцијс нa ембриoните. Чекaме пoзитивен тест зa некoе време.user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 297
17.10.2014 18:50:54   
kapina
I maticniot ginekolog mi go kaza istoto kako doktor lazarevski bolki imam oti mi se zgolemeni jajnicite I mi otvori boleduvanje zaradi problem so stimulaciite I ke bide otvoreno I posle ke me puste na komisisko boleduvanje

Непосредна врска до пораките: 298
17.10.2014 19:27:40   
Nestrpliva28
Анонимна, колку што можам да прочитам од догашниве коментари по форумот, дека тоа е добар знак за позитивен резултат....затоа ти пуштам мноооогу среќичка и побрзо да не израдуваш со user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 299
17.10.2014 19:49:59   
lolla RR
Нови труднички, честитки и од мене, со лесно нека мине бременоста да си уживате максимално во неа.

И фрлајте беби dust на оние што си чекаат за тест.

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?